Hornet Napisano 24 Grudzień 2006 Autor Napisano 24 Grudzień 2006 AJ-Press zrobił nam podwójną niespodziankę.Na Swięta wyszla monografia tak długo oczekiwana samolotu Łoś.To cieszy-ale cena 189.00 pln smuci....to się nazywa cena zaporowa.Bliższe dane na stronie Wydawnictwa.........
woytas Napisano 24 Grudzień 2006 Napisano 24 Grudzień 2006 ile?chyba sie ktos z koniem na lby pozamienial...Kto to kupi?
maku44 Napisano 26 Grudzień 2006 Napisano 26 Grudzień 2006 z tego co jest napisane na stronie wydawcy to nie tylko cena im się machła"- prawie 500 stron w jednej książce to spora cegłówka, trochę nieporęczna przy czytaniu. nawet jeśli cena ma być taka z powodu wielu lat zbierania materiałów (przy ich bardzo utrudnionym dostepie, prawie brak) to troszkę przesadzili.u mnie nadal jedno z ważniejszych miejsc zajmuje pierwsza monografia Łosia kupiona około 2000r za 2zł (nowa, była kiedyś w Katowicach taka księgarnia gdzie za naprawdę śmieszne pieniądze można było kupić książki które ie schodziły" w innych )
woytas Napisano 26 Grudzień 2006 Napisano 26 Grudzień 2006 a ile sztuk wydali?dziesiat? set?drogo- stanowczo za drogo :(
Hornet Napisano 27 Grudzień 2006 Autor Napisano 27 Grudzień 2006 Jeżeli ta monografia ma być skierowana dla polskiej mlodzieży oraz na nasz chudy portfel to gratuluję Wydawnictwu-takiej ceny.Rozumię fakt zbierania materiałów,nazwiska autorów-ale dlaczego nie poszedł materiał na dwie lub trzy części?????Myślę,że powinien wypowiedzieć się,ktoś z kregu Wydawcy lub ktoś kompetentny.....BO CHYBA JAKIEŚ WYJAŚNIENIE NAM JAKO ODBIORCY SIĘ NALEŻY?!
woytas Napisano 27 Grudzień 2006 Napisano 27 Grudzień 2006 Poprostu nikt tego nie kupi i tyle bedzie wyjasniania :(
Boruta Napisano 28 Grudzień 2006 Napisano 28 Grudzień 2006 Kupi może z 500 osób, a potem cena spadnie, a i tak się zwróci i zarobi się jeszcze na tym.Pozdrawiam
Hornet Napisano 28 Grudzień 2006 Autor Napisano 28 Grudzień 2006 Ateraz następna nowina.... u Wydawcy koszt 189 pln a w Jadarhobby 227!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!pln-no coments
michał ł Napisano 28 Grudzień 2006 Napisano 28 Grudzień 2006 Wyjaśnienia?? a co to, jakiś Urząd?? Litości... mamy wolny rynek.Ja kupię i ciesze się, że w jednym tomie. Wolę dać raz 190-200pln, niż 5 razy 40 - różnica w kasie żadna, ale jeszcze nie skończyli rozpoczętych serii z przed roku. Nie chcę się bujać z tym następne dwa lata.Mam tylko nadzieje że nie będzie się rozpadać przy tej grubości, choć przy Corsairze i Hellcacie nie było problemów, ale to było 2x mniej stron - tu za to będzie twarda oprawa.
wiluś Napisano 28 Grudzień 2006 Napisano 28 Grudzień 2006 Widzialem dzis na allegro za 169! Albo facet sie pomylil,albo sprzedaje ponizej ceny.
mce Napisano 30 Grudzień 2006 Napisano 30 Grudzień 2006 Nie ma obaw, nie rozpada się, już prawie przeczytałem bo udało mi się ją dostać tuż przed świętami. Bardzo dobrze że akurat ta pozycja została tak ładnie wydana, a nie jako jakieś 4 zeszyciki. W końcu to nasz ulubiony łoś, zasłużył na to :)Mam zastrzeżenia tylko do za małej ilości dokładnych mapek. Takie zboczenie zawodowe.
frost Napisano 30 Grudzień 2006 Napisano 30 Grudzień 2006 Pytanie do szczęśliwych posiadaczy ;) Wydawca twierdzi,że w monografii znalazło się wiele niepublikowanych zdjęć. Jak to wygląda w rzeczywistości ?
brodaamor Napisano 6 Styczeń 2007 Napisano 6 Styczeń 2007 To jest właśnie propagowanie patriotyzmu w/g naszych wielkich" braci. Gdzie są dotacje do wydawnictw historycznych? Gdzie wsparcie dla autorów tych publikacji? Łatwiej narzucić patriotyzm w szkole, niż ułatwić dostęp do literatury historycznej, a dotować można przecież Masłowską.
Hornet Napisano 17 Styczeń 2007 Autor Napisano 17 Styczeń 2007 Długie milczenie-dołączam się do frosta-czy ktoś jest szcęśliwym posiadaczem tej monografii?-czy można prosić o jakąś recenzję???Ponoć nie wszystko jest tak jak powinno-są jakieś powtorki z błedami no i jak się mają rysunki do fotografii??? Czy ktoś może coś napisac na ten temat......
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.