Skocz do zawartości

�atopiony czołg Vickers..." [Wyborcza]

ms

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
no fajnie by było gdyby udało sie im wydobyc (przed złomiarzami" tego maczkowskiego vickersa..własnie czytam książke o działaniach 10 zmotoryzowanej w ok. Jordanowa i tak sobie pomyślałem ze..szkoda iz na miejscu tego vickersa e" nie lezy np.7TP, których batalion obiecano" Czarnej Brygadzie;P pozdrawiam
  • 2 weeks later...
Napisano
cytat Dopóki jednak nie załatwią wszystkich formalności, nie chcą zdradzić dokładnego miejsca zatopienia czołgu. - Żeby do miejsca nie dotarli tzw. poszukiwacze skarbów z wykrywaczami metalu i nie zniszczyli eksponatu"

no to fajną mamy opinie nie ma co
a ja nawet lubiłem ten program Ale było i minęło"
szkoda ze nawet tacy wydawało by sie inteligentni ludzie używaja takich uogólnień
coz ja im swojego czołgu nie pokaże :)))
Napisano
W altanie na działce to by go przynajmniej rdza nie zjadła tak szybko, a tak to po paru latach zostanie tylko kupa złomu!

Pozdrawiam balans
Napisano
gdyby to kogoś interesowało, to w specjalnym numerze Milit. XXw", pt. Konie robocze II wś", który właśnie się ukazał, ma być coś o Vickersie E spod ziemii", pewno to chodzi o ten czołg z tego tutaj tematu :), pozdro dla wszystkich !!!
  • 2 months later...
Napisano
Wczoraj w Było nie minęło" pokazano co bedzie w następnym odcinku, pokazana była koparka w pracy, mówiono o akcji wydobywania Vikcersa. Ale jeśli nic jeszcze nie wiadomo to chyba nic nie wyszło z tym Vickersem

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie