por.pil.020 Napisano 17 Grudzień 2012 Share Napisano 17 Grudzień 2012 Ptaku51 nie ma za co! Piękna kolekcja, gratuluję! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SYLSTER Napisano 17 Grudzień 2012 Share Napisano 17 Grudzień 2012 Pepsi_Srepsi wiem jak wygląda G-43,chodziło mi tylko o to czy ktoś w Polsce posiada legalnie i może się nim pochwalić.Myślę,że jeszcze długo Polska będzie pod tym względem PRL-owska.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
System98 Napisano 19 Grudzień 2012 Share Napisano 19 Grudzień 2012 ohh zdjecie sie nie zaladowalo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
System98 Napisano 19 Grudzień 2012 Share Napisano 19 Grudzień 2012 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
System98 Napisano 19 Grudzień 2012 Share Napisano 19 Grudzień 2012 wszystkie karabiny byly zdekowane.... teraz zbieram inne rzeczy.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bandi1973 Napisano 19 Grudzień 2012 Share Napisano 19 Grudzień 2012 IGNORANTIA IURIS (LEGIS) NEMINEM EXCUSAT - (łac. nieznajomość prawa nikogo nie usprawiedliwia). Nie Tobie jednemu zabrali zachodnie deka, i nie Ty jeden nie potrafiłeś się z tego wybronić.Mamy przepisy jakie mamy, możemy na nie narzekać lub nie ale kto z Was pamięta jakie były 20 lat temu ? Nie było mowy o tym, co teraz pokazujemy legalnie. Jesteśmy narodem stworzonym do narzekań i powstań przeciwko systemowi (które rzadko wygrywamy). A może spróbujmy się cieszyć z tego co mamy, pokazujmy, że mamy. Większości policjantów włóczących sie po ulicach w poszukiwaniu premii, nadal nie mieści się w głowie, że możemy kupić np. kałacha (i nie ma to dla nich znaczenia, że jest zaspawany), Ci ludzie mają broń służbową tylko dlatego że im się należy po są w Policji". Gdyby przyszło im zdawać takie same egzaminy na broń ostrą jak cywilom, mało który by je zdał. Legalnych kolekcjonerów traktują jak zło konieczne. Ale pracują też w Policji ludzie, którzy nie traktują nas jak wariatów i z zainteresowaniem oglądają przyniesione do rejestracji kolejne jednostki broni historycznej dopytując o szczegóły, rys historyczny itd. W tym miejscu wielki ukłon z mojej strony w kierunku WPA KWP Policji w Kielcach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zancus Napisano 20 Grudzień 2012 Share Napisano 20 Grudzień 2012 Dziś z zaskoczenia wpadły do nas dwie panie ze Straży Granicznej. I o dziwo nie chciały zabierać a dać. I dały taką oto zabawkę. Kolejny eksponat do kolekcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
motoguzzi Napisano 8 Styczeń 2013 Share Napisano 8 Styczeń 2013 @ptaku51 -czy mógłbyś podesłać dokładniejsze zdjęcia parabellum, szczególnie te uwzględniające oznaczenia na zamku? C96 kalibru 7,65, czy 9mm?Fajna kolekcja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaku51 Napisano 9 Styczeń 2013 Share Napisano 9 Styczeń 2013 @motoguzzi, długie P08 -niestety bicia nieczytelne - rdza ( poza rokiem - 1918) . A C96 w kalibrze 7,63. Na 9 mm poluje ale ceny na ta chwile nieetyczne:)Pozdrawiam,Marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bandi1973 Napisano 18 Luty 2013 Share Napisano 18 Luty 2013 to samo co wstawiałem wyżej ale odebrane z zakładu zajmującego się czernieniem stali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bandi1973 Napisano 18 Luty 2013 Share Napisano 18 Luty 2013 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepsi_Srepsi Napisano 19 Luty 2013 Share Napisano 19 Luty 2013 Bandi1973,Wyszło pięknie, a bebechy w jakim stanie? Mniej skorodowane czy może czas zrobił swoje? Chodzi mi o teleskop i wnętrze cyngla", które często pozostają w dobrym stanie.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zancus Napisano 4 Marzec 2013 Share Napisano 4 Marzec 2013 A to niewielka część naszej kolekcji. W Polsce, legalnie, bez nerwów. Jeden warunek - własne muzeum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepsi_Srepsi Napisano 4 Marzec 2013 Share Napisano 4 Marzec 2013 Zancus,Piękne okazy, a czy dałoby się kilka oddzielnych zdjęć, przede wszystkim dokładniejszych i pokazujących w pełnej krasie co poniektóre ciekawsze modele. Byłbym wdzięczny i zapewne nie ja jeden.Kolekcjonujesz jedynie pistolety czy większe egzemplarze również?Pozdrawiam i gratuluję pięknej kolekcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiczka1111 Napisano 4 Marzec 2013 Share Napisano 4 Marzec 2013 panowie a skąd zdobyć taką broń kolekcjonerską - oczywiście legalnie ? dawno temu zapragnąłem posiadać mauserka albo polskiego Visa. a ostatnio zdobyłem informacje gdzie leży parabelum ale czeka ukryty w jeziorze na mnie jak będą lepsze czasy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepsi_Srepsi Napisano 5 Marzec 2013 Share Napisano 5 Marzec 2013 Witam,Wujek Google jak zwykle najbardziej pomocny - wpisz: broń deko, tudzież dekoracyjna....http://www.sprzetmilitarny.pl/cat-pl-1-BRON-DEKO.htmlhttp://okop.com.pl/ProductList.aspx?Group=6http://armilitaria.pl/10-bro-pcuTo jedynie kilka linków, wystarczy troszkę poszperać, wszystko legalne z biciami Zielonki. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matthias.skl Napisano 5 Marzec 2013 Share Napisano 5 Marzec 2013 www.gunservis.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil99karpik Napisano 29 Maj 2013 Share Napisano 29 Maj 2013 Bandi1973 no powiem Ci, że za przeproszeniem żal dupę ściska!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barbarossa1941 Napisano 30 Maj 2013 Share Napisano 30 Maj 2013 Bandi1973,MP to własny wykop? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bandi1973 Napisano 21 Lipiec 2013 Share Napisano 21 Lipiec 2013 Dzięki pomocy Pawła Zaniewskiego, moja kolekcja zmieniła status na Świętokrzyskie Muzeum Militariów". W tej chwili trwa inwentaryzacja, na zdjęciu zbity na szybko niecheblowany stojak, dzięki któremu nie musimy latać między drzwiami a komputerem i możemy zagracać podłogę kolejnymi opisywanymi egzemplarzami.PozdrawiamPaweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepsi_Srepsi Napisano 25 Lipiec 2013 Share Napisano 25 Lipiec 2013 Witam,Kolego prosimy o zdjęcia G41 Walthera!!! Byłbym bardzo wdzięczny i zapewne nie ja jeden, ze względu na rzadkość ww. modelu w kolekcjach.Pozdrawiam i gratuluję! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bandi1973 Napisano 25 Lipiec 2013 Share Napisano 25 Lipiec 2013 Fotka bez spustu i szczerbiny, jeszcze się czyszczą przed czernieniemPozdrawiamPaweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaku51 Napisano 20 Wrzesień 2013 Share Napisano 20 Wrzesień 2013 Szanowni,prosiłbym o pomoc w zdiagnozowaniu producenta mausera ze zdjęć.W/g moich danych jest to Polska produkcja exportowa.Brak jakichkolwiek ( poza numerem broni) bić, odbiorów, etc.Z góry dziękuje,Marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaku51 Napisano 20 Wrzesień 2013 Share Napisano 20 Wrzesień 2013 nr. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaku51 Napisano 20 Wrzesień 2013 Share Napisano 20 Wrzesień 2013 nr.3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.