Bandi1973 Napisano 14 Grudzień 2012 Share Napisano 14 Grudzień 2012 Nie bardzo rozumiem co kolega System98 chciał nam przekazać, ale może jeszcze dokończy swoją myśl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepsi_Srepsi Napisano 14 Grudzień 2012 Share Napisano 14 Grudzień 2012 Bandi1973,Interesuje mnie jeszcze jeden z Twoich mikołajkowych prezentów, a mianowicie Schmeisser. W myvio przy niektórych egzemplarzach dopisujesz ciekawostki gdzie zostały znalezione et cetera, czy na temat ww. MP40 również mógłbyś się pochwalić jakąś ciekawostką dotyczącą tego modelu? Gdzie znaleziony/wykopany, bo jak widzę musiał dosyć głęboko leżeć, a potem jakaś elektroliza czy coś?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krecik2002 Napisano 14 Grudzień 2012 Share Napisano 14 Grudzień 2012 Ehh Bandi1973, pozazdroscic takiej kolekcji. No i miejsca do jej eksponowania, bo mnie to by zona eksmitowala za karabiny na scianie. Pochwalisz sie ile pi razy drzwi wydales na ta kolekcje (lacznie z pozwoleniami, dekowaniem itp papierkami) i przez ile lat ja zbierales? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bandi1973 Napisano 14 Grudzień 2012 Share Napisano 14 Grudzień 2012 Krecik, nie mam pojęcia ile wydałem ale zdaje sobie sprawę ile jest warte :-) Natomiast zupełnie nie rozumiem jak żona może dyskutować na temat tego co Ci wolno lub nie mieć na ścianie w pokoju ?!?! Dla mnie świadczy to o bardzo niskiej pozycji samca w stadzie :-) Kobiet jest na świecie więcej niż mężczyzn, jak jej się nie podoba to niech się wyprowadzi. Panowie nie dajmy się sprowadzić do roli pierwotniaka potocznie zwanego pantofelkiem". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
garbaty Napisano 14 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 14 Grudzień 2012 No kolego Bandi1973,ale pojechales z tym tekstem,jesli twoja zonka przeczyta przedostatnie zdanie twojej wypowiedzi,to moge tylko wspolczuc,(i to chyba nie ona bedzie sie wyprowadzac).Pozdrowionka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bandi1973 Napisano 14 Grudzień 2012 Share Napisano 14 Grudzień 2012 Garbaty, no nie wierze, i też ? Ludzie co one z was zrobiły :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
garbaty Napisano 14 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 14 Grudzień 2012 To byl oczywiscie zart,przeciez to ja jestem samcem i tym ktory wydaje rozkazy w domu (mam nadzieje,ze moja tego czytac nie bedzie ).A jesli chodzi o decydowanie co dzis kupie do kolekcji ,lub co powiesze na scisnie,to decyzje ta podejmujemy razem,a dokladniej (karabin w zestawie z nowymi butami lub nowa torebka):Pozdrowiomka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaku51 Napisano 14 Grudzień 2012 Share Napisano 14 Grudzień 2012 to ja się nieśmiało również trochę pochwale....i uprzedzając Wujków Dobra Rada... legalne to wszystko i z papierami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaku51 Napisano 14 Grudzień 2012 Share Napisano 14 Grudzień 2012 takie krótsze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaku51 Napisano 14 Grudzień 2012 Share Napisano 14 Grudzień 2012 11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaku51 Napisano 14 Grudzień 2012 Share Napisano 14 Grudzień 2012 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaku51 Napisano 14 Grudzień 2012 Share Napisano 14 Grudzień 2012 kilka bagnetów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaku51 Napisano 14 Grudzień 2012 Share Napisano 14 Grudzień 2012 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaku51 Napisano 15 Grudzień 2012 Share Napisano 15 Grudzień 2012 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepsi_Srepsi Napisano 15 Grudzień 2012 Share Napisano 15 Grudzień 2012 Witam,No kolega Ptaku też widzę kolekcję ma godną pozazdroszczenia. Tylko to na co dzień chyba jakoś po ścianach jest porozmieszczane a nie się wala pod nogami?Jakbyś miał zdjęcia na których wyeksponowane one są to byłbym wdzięczny(i zapewne nie tylko ja), bo ciekawość mnie zżera jak to się wszystko komponuje. Pozdrawiam i gratuluję pięknej kolekcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bandi1973 Napisano 15 Grudzień 2012 Share Napisano 15 Grudzień 2012 A mnie to wygląda na przygotowanie do wieszania w nowym lokum :) i niekoniecznie w naszym kraju, kilka rzeczy, które tam leżą u nas nie mogły by mieć papierów bo jeszcze nie ma na nie opracowanych specyfikacji technicznych (ZB 30/37, Zastava 49/57)Sąsiedzi muszą się uzbroić" w cierpliwość bo masz pare dziur do wywiercenia w ścianach :)PozdrawiamBandi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zancus Napisano 15 Grudzień 2012 Share Napisano 15 Grudzień 2012 @Ptaku, mógłbyś to wreszcie na stojaki poustawiać. Szyld powiesić i zacząć zwiedzających wpuszczać. Fakt.Fajnie tak legalnie pozbierać. Dalej będziemy działać w klubie zalegalizowanych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaku51 Napisano 15 Grudzień 2012 Share Napisano 15 Grudzień 2012 Kustosz Paweł tak nie krzyczy.... jak się środki pojawią na koncie to będziemy się cywilizować.~chwilowo pierwszeństwo mają meble do dzieciaków :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
por.pil.020 Napisano 15 Grudzień 2012 Share Napisano 15 Grudzień 2012 kilka bagnetów" hehehe :D Ładny zbiór i to niebyle jakie sztuki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaku51 Napisano 16 Grudzień 2012 Share Napisano 16 Grudzień 2012 z takich ust to prawdziwy komplement:).dziękuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SYLSTER Napisano 16 Grudzień 2012 Share Napisano 16 Grudzień 2012 A czy może ktoś się pochwalić G-43? bo chyba na żadnej fotce go nie widziałem? Ale muszę przyznać,ze wspaniałe egzemplarze koledzy posiadają,aż ślinka leci,he he. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepsi_Srepsi Napisano 17 Grudzień 2012 Share Napisano 17 Grudzień 2012 Witam,SYLSTER G-43 to na forum nieraz lądowało (popatrz stare zakładki), jednak obecna sytuacja prawna spowodowała, że nikt przy zdrowych zmysłach mieszkając na terytorium Naszej kochanej Rzeczypospolitej nie będzie się tym chwalił w myśl starej zasady tisze jediesz dalsze budiesz.Wpisz w google images a powinien wyskoczyć stary link do zagranicznego forum gdzie była wystawiona masa sprzętu znalezionego na naszym terytorium. Oczy z orbit wychodziły co też tam ludzie posiadali...Jako jeden z ciekawszych egzemplarzy wymienić można unikalny wręcz na skalę światową C93 Borchardt'a, którego ciężko szukać w muzeach. Nam nie pozostaje nic innego jak mieć nadzieję, że wreszcie coś się zmieni w interesującej nas materii i nie będzie problemów ze ściąganiem deko z zachodu za śmieszne pieniądze i zaprzestaniem tej całej hecy rodem z PRLu z rejestracją, bo to jedynie do Barei się nadaje. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.