mirek78przemysl Napisano 7 Luty 2007 Autor Share Napisano 7 Luty 2007 KVH Carpathia wystawia 13 osób po stronie WH. Lista nie jest jescze kompletna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek78przemysl Napisano 15 Luty 2007 Autor Share Napisano 15 Luty 2007 Mogę już zgłosić uczestnictwo kolegów z Moskwy w liczbie 10 osób po stronie niemieckiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
6969 Napisano 22 Luty 2007 Share Napisano 22 Luty 2007 Witajcie! Warto wziąść udział w tegorocznej ,,Barbarossie,,. Zeszłoroczna była majstersztykiem! Zresztą jak każda organizowana przez Mirka impra!Jak pisał Mirek będai goście ze wschodu. Potwierdziło przyjazd 7 osób z Moskwy, będzie więc to naprawdę międzynarodowa rekonstrukcja.Obawiam się jednak o liczebnośc strony ,,sovieckiej,, . Jeżeli /jak zapowiadają organizatorzy / będzie aż tak wysoko postawiona poprzeczka w kwestii zgodności umundurowania i oporządzenie z prawdą historyczną to na ,scenie,, pozostaną tylko niedoścignieni Czesi, Polacy odpadną w przedbiegach /w tej liczbie i ja :))))Pozdrawiam 69 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
01dalton Napisano 24 Luty 2007 Share Napisano 24 Luty 2007 Witam .69 też zgłaszam sie po stronie radzieckiej - szkoda tylko że przyjdzie zginąć . Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 24 Luty 2007 Share Napisano 24 Luty 2007 nada pagibnut' za rodinu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
benjamin_bluemchen Napisano 24 Luty 2007 Share Napisano 24 Luty 2007 Do 6969Jesteś Kolego chyba niedokładnie poinformowany. Hołd jaki złożyłeś Panu M. to wielka przesada. Tymbardziej że jak do tej pory nie zorganizował on samodzielnie ani jednej rekonstrukcji, a wszystkie dotychczasowe to zasługa Jacka Tomaki z GRH PODKARPACIE. Ostatnia Barbarossa to jedynie zasługa Mirka w 1/2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 24 Luty 2007 Share Napisano 24 Luty 2007 no i teraz się zacznie kto ważniejszy" Ludzie, opamietajcie się. Jakbysmy tak organizowali Bzure to już dawno byscie zapomnieli o niej. Do roboty, a nie do gadania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek78przemysl Napisano 24 Luty 2007 Autor Share Napisano 24 Luty 2007 Tak dla wyjaśnienia. Kolega benjamin ma rację, gdyż sam nie zorganizowałem jeszcze rekonstrukcji i jestem zdania, że jeszcze nikt nigdzie tego nigdy nie zrobił, bo do takiego przedsięwzięcia potrzebny jest sztab ludzi równie ważnych co koordynator tych dzialań. A co do ubieglorocznej Barbarossy to zapomniałeś wymieniając Jacka i mnie wymienić wielu osób, które bezpośrednio wspierały nasze wysiłki. Napewno impreza nie mialaby takiego rozmachu i nie bylaby tak udana gdyby nie Sławomir Cisowski z Fundacji Polonia Militaris. Więc spokojnie mogę przypisać mu olbrzymią rolę przy organizacji tej imprezy. Zgadza się również to, że dotychczas wszystkie imprezy jakie były na podkarpaciu to zasługa Jacka Tomaki z GRH Podkarpacie i chwala mu za to, bo poniekąd dzięki niemu wciągnąlem się w rekonstrukcję. Zgadzam się też z Akagim i jeśli masz zamiar zacząć dyskusję kto ważniejszy itp to proponuję Ci założyć osobny wątek w dziale towarzyskie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 27 Luty 2007 Share Napisano 27 Luty 2007 ktos wam robi konkurencje :DDDD (post z foru,m) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meleskul Napisano 27 Luty 2007 Share Napisano 27 Luty 2007 Od razu tam konkurencję. Konkurencję (mimo woli) to Barbarossie robi Westerplatte ;) sam żałuję, że nie dam rady być tu i tu. Taki los. Jeśli już nawet w LOGO zachwalają metropimpusiom zabawę w rekonstrukcję to i zainteresowanie i obłożenie imprezami musi być duże.Szkoda tylko, że zaraz jedni próbują napuściścić się na się" nawzajem. Ja osobiście nie miałbym nic przeciwko temu, żeby co tydzień była impreza rrekonstrukcyjna (zaraz jacyć poważni" zaczną mi na serio objaśniać, czemu to niemożliwe)Niech tam. Nie dajmy się zwariować.A tu coś dla wszystkich (i poważnych ;) Muzyka łagodzi obyczajehttp://www.youtube.com/watch?v=1rqEdaRQdwE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek78przemysl Napisano 14 Marzec 2007 Autor Share Napisano 14 Marzec 2007 Podaję nowe wiadomości dotyczące Barbarossy w Przemyślu. Otóż z wielu różnych przyczyn impreza odbędzie się w innym miejscu niż planowaliśmy, a mianowicie tam, gdzie w rzeczywistości toczyły się najcięższe walki, a więc pomiędzy mostem drogowym i kolejowym. Jest wiele zdjęć dokumentujących ten dzień oraz opisów, na podstawie których zbudowany jest scenariusz imprezy.Myślę, że doda to tylko jeszcze więcej smaczku tej imprezie. W związku ze zbliżającą się szybko rekonstrukcją proszę wszystkie grupy oraz osoby indywidualne chcące wziąść udzial w walkach o nadesłanie zgłoszeń na mój adres mailowy. Zgloszenie powinno zawierać imię i nazwiasko, datę urodzenia, oraz stopień w rekonstrukcji. Przypominam o wymaganiach mundurowych.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek78przemysl Napisano 14 Marzec 2007 Autor Share Napisano 14 Marzec 2007 Do kolegów ze Słowacji z klubu KVH Carpathia, którzy będą na Barbarossie dołączył Klub Vojenskej Historie Kosice w liczbie 19 osób po stronie Armii Czerwonej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek78przemysl Napisano 24 Marzec 2007 Autor Share Napisano 24 Marzec 2007 Podaję stronkę gdzie można zobaczyć projekt plakatu i baner reklamowy imprezy http://forum.przemysl24.pl/showthread.php?t=1979 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek78przemysl Napisano 6 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 6 Kwiecień 2007 http://www.deafdumbblind.posir.pl/metaldaze/barbarossa/barbarossa2007.htmtu chyba lepiej widać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maly.01 Napisano 6 Kwiecień 2007 Share Napisano 6 Kwiecień 2007 Z radoscią informuje,że GRH 3 BASTION GROLMAN przybędzie wesprzec natarcie w liczbie 20 żołdaków. Do zobaczenia w Maju.Pozdrowienia dla organizatorówMichał Mały" MatuszewskiGRH 3 BASTION GROLMAN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 6 Kwiecień 2007 Share Napisano 6 Kwiecień 2007 jakos słowo zołdak sie zle kojarzy :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek78przemysl Napisano 11 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 11 Kwiecień 2007 W związku ze zbliżającym się terminem rekonstrukcji przypominam o konieczności nadeslania mi list uczestników do dnia 1 maja 2007. Dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meleskul Napisano 12 Kwiecień 2007 Share Napisano 12 Kwiecień 2007 Plakat bardzo fajny. Czy można będzie liczyć na jakiś egzemplarz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek78przemysl Napisano 12 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 12 Kwiecień 2007 Nie ma problemu. Cieszę się, że się podoba. To robota kolegi Przemasa z UM w Przemyślu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek78przemysl Napisano 15 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2007 Operacja Barbarossa rozpocznie się równo o godzinie 13.15. Nie może być mowy o żadnym poślizgu ze względu na to, że w tym czasie most kolejowy jest wolny od ruchu pociągów do 13.40. Potem jedzie osobówka do Rzeszowa, ale na szczęście drugim torem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traper6 Napisano 15 Kwiecień 2007 Share Napisano 15 Kwiecień 2007 Mirku78. W swoim pierwszym poście piszesz W organizacji bitwy czynnie wspomaga nas Sławomir Cisowski". Nie wiem czy to jest zbieżność imienia i nazwiska,ale skąd ten Sławek pochodzi ? Czy przypadkiem nie ze Szczytna ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herbstnebel Napisano 21 Kwiecień 2007 Share Napisano 21 Kwiecień 2007 Faaaaaajne to wszystko :) jednak szkoda, że tak mało scen zbiorowych na tym filmie, mam nadzieję, że w inscenizacji was będzie jakieś 100-200 :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meleskul Napisano 21 Kwiecień 2007 Share Napisano 21 Kwiecień 2007 ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek78przemysl Napisano 22 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 22 Kwiecień 2007 Na razie z zapowiedzi grup jest około 160 ludzi. W rekonstrukcji weźmie udział również.....zakonnica. Poważnie. Odbędzie ona rozmowę z oficerami niemieckimi na dziedzińcu klasztoru benedyktynek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herbstnebel Napisano 22 Kwiecień 2007 Share Napisano 22 Kwiecień 2007 Pytanie takie o technikalia - walicie oczywiście ślepakami, czyli macie normalną broń tylko na ślepaki czy jak? I planujecie jakieś rozmieszczenie ładunków w ziemi, że niby artyleria albo petard, że niby seria poszła po ścianie np xD jak to wygląda? szalenie ciekawym.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.