Skocz do zawartości

Operacja Barbarossa - 27.05.2007

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 weeks later...
  • Odpowiedzi 231
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Witajcie!
Warto wziąść udział w tegorocznej ,,Barbarossie,,.
Zeszłoroczna była majstersztykiem!
Zresztą jak każda organizowana przez Mirka impra!

Jak pisał Mirek będai goście ze wschodu. Potwierdziło przyjazd 7 osób z Moskwy, będzie więc to naprawdę międzynarodowa rekonstrukcja.
Obawiam się jednak o liczebnośc strony ,,sovieckiej,, .
Jeżeli /jak zapowiadają organizatorzy / będzie aż tak wysoko postawiona poprzeczka w kwestii zgodności umundurowania i oporządzenie z prawdą historyczną to na ,scenie,, pozostaną tylko niedoścignieni Czesi, Polacy odpadną w przedbiegach /w tej liczbie i ja :))))
Pozdrawiam 69

Do 6969
Jesteś Kolego chyba niedokładnie poinformowany. Hołd jaki złożyłeś Panu M. to wielka przesada. Tymbardziej że jak do tej pory nie zorganizował on samodzielnie ani jednej rekonstrukcji, a wszystkie dotychczasowe to zasługa Jacka Tomaki z GRH PODKARPACIE. Ostatnia Barbarossa to jedynie zasługa Mirka w 1/2.

Tak dla wyjaśnienia. Kolega benjamin ma rację, gdyż sam nie zorganizowałem jeszcze rekonstrukcji i jestem zdania, że jeszcze nikt nigdzie tego nigdy nie zrobił, bo do takiego przedsięwzięcia potrzebny jest sztab ludzi równie ważnych co koordynator tych dzialań.
A co do ubieglorocznej Barbarossy to zapomniałeś wymieniając Jacka i mnie wymienić wielu osób, które bezpośrednio wspierały nasze wysiłki. Napewno impreza nie mialaby takiego rozmachu i nie bylaby tak udana gdyby nie Sławomir Cisowski z Fundacji Polonia Militaris. Więc spokojnie mogę przypisać mu olbrzymią rolę przy organizacji tej imprezy. Zgadza się również to, że dotychczas wszystkie imprezy jakie były na podkarpaciu to zasługa Jacka Tomaki z GRH Podkarpacie i chwala mu za to, bo poniekąd dzięki niemu wciągnąlem się w rekonstrukcję.
Zgadzam się też z Akagim i jeśli masz zamiar zacząć dyskusję kto ważniejszy itp to proponuję Ci założyć osobny wątek w dziale towarzyskie.

Od razu tam konkurencję. Konkurencję (mimo woli) to Barbarossie robi Westerplatte ;) sam żałuję, że nie dam rady być tu i tu.

Taki los. Jeśli już nawet w LOGO zachwalają metropimpusiom zabawę w rekonstrukcję to i zainteresowanie i obłożenie imprezami musi być duże.

Szkoda tylko, że zaraz jedni próbują napuściścić się na się" nawzajem. Ja osobiście nie miałbym nic przeciwko temu, żeby co tydzień była impreza rrekonstrukcyjna (zaraz jacyć poważni" zaczną mi na serio objaśniać, czemu to niemożliwe)

Niech tam. Nie dajmy się zwariować.

A tu coś dla wszystkich (i poważnych ;) Muzyka łagodzi obyczaje

http://www.youtube.com/watch?v=1rqEdaRQdwE

• 2 weeks later...
Podaję nowe wiadomości dotyczące Barbarossy w Przemyślu. Otóż z wielu różnych przyczyn impreza odbędzie się w innym miejscu niż planowaliśmy, a mianowicie tam, gdzie w rzeczywistości toczyły się najcięższe walki, a więc pomiędzy mostem drogowym i kolejowym. Jest wiele zdjęć dokumentujących ten dzień oraz opisów, na podstawie których zbudowany jest scenariusz imprezy.Myślę, że doda to tylko jeszcze więcej smaczku tej imprezie.

W związku ze zbliżającą się szybko rekonstrukcją proszę wszystkie grupy oraz osoby indywidualne chcące wziąść udzial w walkach o nadesłanie zgłoszeń na mój adres mailowy. Zgloszenie powinno zawierać imię i nazwiasko, datę urodzenia, oraz stopień w rekonstrukcji. Przypominam o wymaganiach mundurowych.
Pozdrawiam

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Pytanie takie o technikalia - walicie oczywiście ślepakami, czyli macie normalną broń tylko na ślepaki czy jak? I planujecie jakieś rozmieszczenie ładunków w ziemi, że niby artyleria albo petard, że niby seria poszła po ścianie np xD jak to wygląda? szalenie ciekawym..

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie