kucek Napisano 8 Listopad 2006 Napisano 8 Listopad 2006 hehe, albo sie któremu z nas na łeb zwalitfu odpukać w nie malowane
żeton Napisano 8 Listopad 2006 Napisano 8 Listopad 2006 Panowie zobaczyc efke" (i nie tylko) bedzie mozna 11 podczas dni otwartych koszar w krzesińskiej bazie. Wstep wolny:)
Szarubek Napisano 8 Listopad 2006 Napisano 8 Listopad 2006 Jeszcze zdążymy się naoglądać. Prawdopodobnie teraz żadna szwancparada nie obejdzie się bez wizyty nowego nabytku.
żeton Napisano 8 Listopad 2006 Napisano 8 Listopad 2006 Dokładnie, a na kazdym cala masa decydentow, jak na przyklad jutro:)
jaca2003 Napisano 8 Listopad 2006 Napisano 8 Listopad 2006 Oby tylko nie zepsuł się ciągnik zeby je z hangaru wywlec bo pewnie o własnych siłach nie wyjada.Pozdrawiam
żeton Napisano 8 Listopad 2006 Napisano 8 Listopad 2006 Costy, tam jest taka kasa pompowana, ze dziwne byloby jakby cos tam siadło:)
Szarubek Napisano 8 Listopad 2006 Napisano 8 Listopad 2006 Jaca2003 - samoloty nie wyjeżdżają o własnych siłach z hangaru. Uruchamia się je na zewnątrz. Teoretycznie można było uruchamiać silniki odrzutowe w schronohangarach, ale nie wiem, czy ktoś to kiedyś robił. Na wyhangarowanie i zahangarowanie samolotu jest jedna metoda od lat: jeden bierze za wodzidło, a reszta pcha. Szczególnie gdy hangar jest ciasny i samoloty stoją na zakładkę.Teraz to mam dobrze. Cessnę 152 sam dam radę wyciągmąć za wodzidło, a znałem kiedyś mechanika, który potrafił to zrobić z Limem ;-)
huk 100 Napisano 8 Listopad 2006 Napisano 8 Listopad 2006 Czy to prawda że żaden F-16 nigdy nie został zestrzelony w walce powietrznej-jeżeli takową teraz można nazwać ????-pozdro
woytas Napisano 8 Listopad 2006 Autor Napisano 8 Listopad 2006 jakos nie przypominam zeby w walce 1:1 ale obrona plot serbii zestrzelila kilkanascie sztuk
coe Napisano 8 Listopad 2006 Napisano 8 Listopad 2006 A czy jakikolwiek F-16 kiedykolwiek stoczył walkę powietrzną... Taką prawdziwą, a nie symulowana? Bo o ile wiadomo to ani Amerykanie, ani Izraelczycy nie używają tych maszyn w roli myśliwców, a jedynie jako maszyny szturmowo-bombowe i to wyłącznie w sytuacji posiadania zdecydowanej przewagi powietrznej...Bardzo ubawiła mnie wypowiedź amerykańskiego pilota, który oświadczył w Krzesinach: Cieszę się, że udał mi się szczęśliwie wylądować"
woytas Napisano 8 Listopad 2006 Autor Napisano 8 Listopad 2006 a w 1 wojnie w iraku zdaje sie spuscily miga-29Ale szaruku jakby ci wpadly w rece siakies niepublikowane foty po duzej znajomosci to slij do mnie ok?
coe Napisano 8 Listopad 2006 Napisano 8 Listopad 2006 Jak właśnie podało TVN24 za jutrzejszym wydaniem Dziennika" jeden F-16, który dzisiaj przyleciał do Krzesin ędzie naprawiany"...
woytas Napisano 8 Listopad 2006 Autor Napisano 8 Listopad 2006 i tak zepsuty samolot stal sie problemem narodowym :)
woytas Napisano 8 Listopad 2006 Autor Napisano 8 Listopad 2006 a chyba wreszcie sobie kupie ten model ale 1:48 bo 72 za maly jest. :P
Boruta Napisano 9 Listopad 2006 Napisano 9 Listopad 2006 Ja jestenm zdania, że złom to się wozi koleją, a nie próbuje się na nim dolecieć do kraju. Cały ten przelot źle śwadczy o amerykańskiej konstrukcji, mogli by dać jakieś mniej wybrakowane egzemplarze. Nam by się przydało coś, co można naprawić za pomocą młota i przecinaka, a nie każdy egzemplaż odsyłać do specjalnego serwisu w Niemczech.Pozdrawiam
Szarubek Napisano 9 Listopad 2006 Napisano 9 Listopad 2006 W takim razie zbyt pochopnie wycofaliśmy Limy.
woytas Napisano 9 Listopad 2006 Autor Napisano 9 Listopad 2006 e tam...Moze powinny miec imie Kiwi" :>Sorry ale przebazowanie do Polski to totalna klapa i kompromitacja strony amerykanskiej.
Szarubek Napisano 9 Listopad 2006 Napisano 9 Listopad 2006 Pierwszy amerykański Kiwi" w polskim lotnictwie wojskowym to był Bell 412 w specpułku" na Okęciu, kupiony w 1991 roku, bo Sokół" był be...
woytas Napisano 9 Listopad 2006 Autor Napisano 9 Listopad 2006 no to mamy juz 5 a moze bedzie kilkadziesiat... (oby nie)
jaca2003 Napisano 9 Listopad 2006 Napisano 9 Listopad 2006 A do serwisu to jak one trafią?Na lawecie czy na weglarce lekuchno przysypane?Bo leciec to się chyba nikt nie odważy.Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.