Skocz do zawartości

f-16

woytas

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 132
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Jaca2003 - samoloty nie wyjeżdżają o własnych siłach z hangaru. Uruchamia się je na zewnątrz. Teoretycznie można było uruchamiać silniki odrzutowe w schronohangarach, ale nie wiem, czy ktoś to kiedyś robił. Na wyhangarowanie i zahangarowanie samolotu jest jedna metoda od lat: jeden bierze za wodzidło, a reszta pcha. Szczególnie gdy hangar jest ciasny i samoloty stoją na zakładkę.
Teraz to mam dobrze. Cessnę 152 sam dam radę wyciągmąć za wodzidło, a znałem kiedyś mechanika, który potrafił to zrobić z Limem ;-)

A czy jakikolwiek F-16 kiedykolwiek stoczył walkę powietrzną... Taką prawdziwą, a nie symulowana? Bo o ile wiadomo to ani Amerykanie, ani Izraelczycy nie używają tych maszyn w roli myśliwców, a jedynie jako maszyny szturmowo-bombowe i to wyłącznie w sytuacji posiadania zdecydowanej przewagi powietrznej...

Bardzo ubawiła mnie wypowiedź amerykańskiego pilota, który oświadczył w Krzesinach: Cieszę się, że udał mi się szczęśliwie wylądować"

Ja jestenm zdania, że złom to się wozi koleją, a nie próbuje się na nim dolecieć do kraju. Cały ten przelot źle śwadczy o amerykańskiej konstrukcji, mogli by dać jakieś mniej wybrakowane egzemplarze. Nam by się przydało coś, co można naprawić za pomocą młota i przecinaka, a nie każdy egzemplaż odsyłać do specjalnego serwisu w Niemczech.
Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie