herbstnebel Napisano 9 Maj 2007 Napisano 9 Maj 2007 tak, tak syjonistyczna prowokacja z mojej strony, wot jak zawsze :)
KZ Napisano 9 Maj 2007 Napisano 9 Maj 2007 Rzecz w tym, że wszystkie poszlaki wskazują, że rzeczywiście przywieziono wtedy i pochowano w Wąsoszu jakiegoś polskiego oficera. Niestety z tym dokładnym okresleniem aktualnego miejsca znajdowania się szczątków przeniesionych w latach 50-tych na nowe miejsce jest problem.Panowie z IPN czują wagę tematu. Łatwo nie odpuszczą. naprawdę dobrze się służyło, że to IPN dokonuje tych prac w ramach projektu badawczego.
Zakuta-Zarzycki Napisano 20 Grudzień 2007 Napisano 20 Grudzień 2007 odkopywali, odkopywali i nic nie odkopali ? od maja mineło już dużo czasu a tu cisza....Czyżby fiasko kolejnej hipotezy ? A może ktoś z uczestnikw forum ma jakieś informacje ?
pokemon Napisano 20 Grudzień 2007 Napisano 20 Grudzień 2007 Cóż- jednak (co z żalem stwierdzam) miałem chyba rację :(Dziwi mnie równiez fakt, że pomimo sensacyjnego odkrycia pliku zdjęć rzucających światło na sprawę, nikt ich nie poukładał w całość i nie wyciągnął wniosku. Przecież tam było zdjęcie majora ułożonego w piaszczystym grobie obłożonego sosnowymi gałązkami. Po co szukać tam gdzie go nie ma? Trzeba porównać z pozostałymi zdjęciami (okres, stan zachowania zdjęć itd.) i jesli tam byłyby np. koszary- mamy odpowiedź gdzie. A poza tym, jeśli oblano ciało benzyna i spalono, to nie wiem czy jest sens a raczej szansa znalezienia czegokolwiek.Pozdro!
maru Napisano 28 Listopad 2008 Napisano 28 Listopad 2008 cos nowego pojawiło sie w temaciehttp://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20081128/POWIAT01/836560416
zbyniek Napisano 30 Listopad 2008 Napisano 30 Listopad 2008 maru, link który podałeś jest interesujący, może podejmą jakieś działania w tym kierunku i zbadają ten grób.pozdr
PUMA1 Napisano 30 Listopad 2008 Napisano 30 Listopad 2008 Zbyniek właśnie istnieje ten link i opisane w nim jest że Hubal pochowany został w Kraśnicy koło Anielinu.
PUMA1 Napisano 14 Grudzień 2008 Napisano 14 Grudzień 2008 Wiadomo coś więcej czy szukali grobu Hubala w Kraśnicy .
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.