Skocz do zawartości

Tajemnica grobu Hubala???

XANTOS

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Rzecz w tym, że wszystkie poszlaki wskazują, że rzeczywiście przywieziono wtedy i pochowano w Wąsoszu jakiegoś polskiego oficera. Niestety z tym dokładnym okresleniem aktualnego miejsca znajdowania się szczątków przeniesionych w latach 50-tych na nowe miejsce jest problem.
Panowie z IPN czują wagę tematu. Łatwo nie odpuszczą. naprawdę dobrze się służyło, że to IPN dokonuje tych prac w ramach projektu badawczego.
  • 7 months later...
Napisano
Cóż- jednak (co z żalem stwierdzam) miałem chyba rację :(
Dziwi mnie równiez fakt, że pomimo sensacyjnego odkrycia pliku zdjęć rzucających światło na sprawę, nikt ich nie poukładał w całość i nie wyciągnął wniosku. Przecież tam było zdjęcie majora ułożonego w piaszczystym grobie obłożonego sosnowymi gałązkami. Po co szukać tam gdzie go nie ma? Trzeba porównać z pozostałymi zdjęciami (okres, stan zachowania zdjęć itd.) i jesli tam byłyby np. koszary- mamy odpowiedź gdzie. A poza tym, jeśli oblano ciało benzyna i spalono, to nie wiem czy jest sens a raczej szansa znalezienia czegokolwiek.
Pozdro!
  • 11 months later...
  • 2 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie