Kupierz Napisano 11 Październik 2006 Share Napisano 11 Październik 2006 Blezor, jeśli jeszcze nie wiesz gdzie był focony ten wóz na złomie (o numerze na wieży 7705 czy jakoś tak)to cię oświecę. On stał na złomie w Sokołowie Podlaskim. Piszę stał ponieważ niedawno tam jechałem i go nie widziałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parowóz Napisano 12 Październik 2006 Share Napisano 12 Październik 2006 kol. Kupierz Jadamowo i poznanski czołg to Bumar ŁabędyŚcinawa to oryginał prod.wojennej tak samo jak we Wrocławiu na cmentarzu Armi rosyjskiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szarubek Napisano 12 Październik 2006 Share Napisano 12 Październik 2006 Wyszperałem w zasobach zdjęcie wozu z Nepli nad Bugiem.Z tej perspektywy zapewne widziały je załogi Stukasów i Henschli 129 ;-)Pozdrowienia - Szarubek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 19 Listopad 2006 Share Napisano 19 Listopad 2006 do Wiśniewa (pod Siedlcami) powrócił... i jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szarubek Napisano 10 Grudzień 2006 Share Napisano 10 Grudzień 2006 Dziennik Wschodni" piatek 8 grudnia 2006 r.Cytuję:Czołg jak stoi, tak będzie stałWładze Sawina nie uległy naciskom i nie zgodziły się na usunięcie czołgu upamiętniającego pobyt w tej miejscowości I Korpusu Pancernego LWP. Nieoficjalnie wiadomo, że dla niektórych polityków lokalnej prawicy ten czołg jest symbolem komunizmu. Władze gminy stanęły jednak na stanowisku, że jest to pomnik wystawiony ludziom, którzy w takich czołgach płonęli. Nie ma zaś nic wspólnego z tzw. utrwalaczami władzy ludowej"Dobrze jest dowiedzieć się, że gdzieś w kraju są władze zdolne do tak mądrych decyzji. I tak trudnych w obecnych czasach.Pozdrawiam - Szarubek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kupierz Napisano 16 Grudzień 2006 Share Napisano 16 Grudzień 2006 Jakiś czas temu pisałem, że w Górze Kalwarii może stać IS. Jak się wczoraj okazało, była to błędna hipoteza. Wóz to oczywiście T-34. Stoi na terenie dawnej jednostki jako część kolekcji obejmującej ponadto SKOTa-2A, FUG, PTS, STAR 660 i 2 x M-30, niestety wszystko zdezolowane :-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kupierz Napisano 16 Grudzień 2006 Share Napisano 16 Grudzień 2006 Góra Kalwaria-druga odsłona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kupierz Napisano 16 Grudzień 2006 Share Napisano 16 Grudzień 2006 Sorry, zapomniałem wkleić zdjęcia. Oto ono. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kupierz Napisano 28 Grudzień 2006 Share Napisano 28 Grudzień 2006 Wrocław (Cmentarz przy al. Karkonoskiej) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kupierz Napisano 28 Grudzień 2006 Share Napisano 28 Grudzień 2006 Grudziądz (park) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapa Napisano 29 Grudzień 2006 Share Napisano 29 Grudzień 2006 cześć jestem tu nowy ale zapoznałem się z tą stroną i bardzo mi się ona podoba (przepraszam że nie na temat) ale przejdę do rzeczy czy ktoś ma jakieś informacje o lub zdjęcia o czołgu Rudy" który występował w filmie pt. 4 pancerni i pies lub chociaż o jego przekroju?? bardzo proszę pisać i dawać zdjęcia bo to bardzo pilne . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapa Napisano 29 Grudzień 2006 Share Napisano 29 Grudzień 2006 http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/27/T34_85_Wejherowo.jpg/250px-T34_85_Wejherowo.jpgładne zdjęcie czołgu z Wejherowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapa Napisano 29 Grudzień 2006 Share Napisano 29 Grudzień 2006 http://www.gdansk.pl/g2/2006_12/14566_file.jpg kolejne zdjęcie czołgu które warto zobaczyć (T-34 z Gdańska) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek von hammerstein Napisano 30 Grudzień 2006 Share Napisano 30 Grudzień 2006 hehe moge sie pochwalic ze mój ojciec wyjmował silnik w przygotowaniach do ustawienia jako pomnik t-34 w Czarnem:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marecki. Napisano 30 Grudzień 2006 Share Napisano 30 Grudzień 2006 słomek a czy w tym czołgu zostało coś bo włazy są zaspawane i nie mozna sie dostac :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek von hammerstein Napisano 30 Grudzień 2006 Share Napisano 30 Grudzień 2006 no to skad moge wiedziec jak zaspawane :P xD ojciec mówi ze radiostaqcja karabin troche elektroniki i zamek od działa zostały wyjete :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapa Napisano 31 Grudzień 2006 Share Napisano 31 Grudzień 2006 mój brat buł w wojsku i widziałem T-34/85 w pełnym wyposażeniu tyle że był trochę z tyłu przypalony ale to nic bo był w pełnym wyposażeniu karabin wszystko było.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekA Napisano 4 Styczeń 2007 Share Napisano 4 Styczeń 2007 Jak zbieramy do kupy info o T-34 to moze rowiez warto zebrać o działach samobieżnych ? Kilka lat temu bylem w Malborku i widzialem tam przed jednostka jakies duze ruskie działo samobieżne z armata chyba 152mm.Ciekawe czy tam stoi.Kiedys stało tez w Pucku w parku nadmorskim, ale władza sprzedała je komuś na złom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kupierz Napisano 14 Luty 2007 Share Napisano 14 Luty 2007 Działa samobieżne ? Nieeeee to się nie opłaci. Policz sobie ile ich w Polsce jest. Niewiele, z czego 99,9 % w muzeach. http://www.geocities.com/blus.geo/indexpl.htm kolejna strona czołgowego pasjonaty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polar123 Napisano 16 Luty 2007 Share Napisano 16 Luty 2007 Wrócił czołg do Wiśniewahttp://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/f7/DSCF3708.JPG/800px-DSCF3708.JPG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polar123 Napisano 16 Luty 2007 Share Napisano 16 Luty 2007 W malborku jest ISU-122Shttp://img.photobucket.com/albums/v313/Polar123/tanks/Malbork3.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krymek13 Napisano 25 Luty 2007 Share Napisano 25 Luty 2007 Do kolegi blezor i innych. Czołg Stanisława i Macieja Kęszyckich został zdięty z pomnika w Piasecznie i wyremontowany hasa na zlotach w Darłowie i za drobną opłatą morzna się przejechać.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kupierz Napisano 5 Marzec 2007 Share Napisano 5 Marzec 2007 A słyszeliście nowinę, że włodarze Gdańska podobno wzięli się ostro za tzw. dekomunizację. W jej ramach planowane jest usunięcie z Gdańska kilku pomników (m.in czołgu). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blezor Napisano 5 Marzec 2007 Share Napisano 5 Marzec 2007 O ja pier....icze, no to niezle, horyzonty myslowe coraz bardziej sie zawerzaja, kiedy burza Palac Kultury, Malbork, zaoraja caly dolny slask, i inne pozostalosci innych nie naszych brzydkich fe! kultur i narodowosci? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blezor Napisano 5 Marzec 2007 Share Napisano 5 Marzec 2007 Apropo jeszcze dekomunizacji, niech mi ktos odpisze, jak i jaka czesc mozgu wyciac wszystkim tym ktorzy zyli w czasie komuny, przeciez to tez byla komunizacja mozgu, czy tego chcieli czy nie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.