Skocz do zawartości

7TP początek prac konserwacyjnych - odsłona II

PATRON

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
powtarzam ostatni post z poprzedniego wątku:

Witam,
pragnę złożyć podziękowania w imieniu wszystkich osób zaangażowanych w odbudowę 7TP Redakcji miesięcznika "odkrywca za zaangażowanie i SFINANSOWANIE zakupu części blach niezbędnych do odbudowy. Niewątpliwie inicjatywa ta pozwoli na przyspieszenie prac i doprowadzenie do pojawienia się wreszcie upragnionej "siódemki w Polsce.
Specjalne podziękowania należą się niewątpliwie Pani red. kwiecińskiej oraz napewno Szanownemu Proteusowi.....

Dziękujemy

PZDR PATRON

Ps: ten niewątpliwie miły akcent zakończy pierwszy wątek o odbudowie 7TP i niech będzie jednocześnie początkiem kolejnej odsłony . na dobry początek powtarzam ten post w nowym wątku i wkrótce zapowiadam dalsze zdjęcia ...

ps2
Mamy prawie 20.000 odslon :-))))"

PZDR PATRON
  • Odpowiedzi 260
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Napisano
witam,
absolutnie nie ja sie produkowałem w teleeizji....
ale ta krótka wzmianka w telewizji regionalnej myślę że była całkiem sympatyczna. Należą się duże podziękowania Panu prowadzącemu za zainteresowanie się tematem i jego wielce pozytywne podejście do sprawy.
Prowadzący to wielki ( jak dla mnie ) pasjonat poliników i oby więcej ludzi chciało w taki sposób jak on zaangażować się w Projekt 7TP.
Już wkrótce OBIECUJĘ , kolejne zdjęcia z dalszych prac bo właśnie na dniach się one powinny zacząć.

PZDR PATRON

ps...trochę części nowych pojawi się na tych zdjęciach , ale to jeszcze cicho sza.....:-))))
Napisano
Witam,
Pragnę wszystkich zaprosić do obejrzenia programu yło nie minęło" w TVP 3 w drugą niedzielę grudnia, spora część będzie poświęcona właśnie odbdowie 7TP. Jednocześnie składam podziękowania zazainteresowanie tematem Wszystkim osobom tworzącym ten program ( kamera ciężka, zimno , mokro i do domu daleko, ale w końcu udało się :-)))))

Jednocześnie należą się podziękowania tym którzy się kontaktują drogą meilową i dzięki którym PROJEKT 7TP " posuwa się powolutku do przodu.

Specjalne podziękowania składam przesympatycznej ekipie Ojciec i syn - juz oni wiedzą o kogo chodzi...:-)))))
Dzięki ich wytrwalości i bezinteresowaności robimy kolejne kroki i ich chęć pomocy jest dla wszystkich motorem w chwilach zwątpienia, a akie sie zdarzają ...zwaszcza jak coś nie pasuje

PZDR PATRON

Ps. cierpliwości zdjęcia pewnie jako prezenty gwiazdkowe - mam nadzieję ...
  • 2 weeks later...
Napisano

Witam,
jest mi niezmiernie miło poinformować że Projekt 7TP wzbogacił się o kolejne elemnty (w drodze kupna)

stelaż mocowania napędu wiatraków wraz z kołem przeniesienia napędu- niestety C7P ...ale przecież C7p jest nastepne w kolejności ..

PATRON

Napisano
dodatkowo pragnę poinformować iz została podjęta decyzja o stworzeniu statycznej makiety silnika saurera opartej na oryginalnych polskich"( nie nadających się do odnowienienia ) elementach jakie się pojawiają
wszelkie kawałki silnika zostaną pozbierane w jedną całość i na zasadzie sklejania " (tak jak ceramika w muzeach - oczywiście w cudzysłowiu sklejania szeroko rozumianym) z elemntów oryginalnych i dorabianych makiet nowych powstanie makieta .
ze względu na stan elementów silnika (pordzewiałe, porozbijane, przepalone) będzie to jeszcze raz powtarzam statyczna makieta

PZDR PATRON
Napisano
Kol Patron Ty to potrafisz dawkowac napiecie na Forum.Bo w końcu zarzucic zamglone zdjęcie ze stu meterków z widokiem na ....
I wszyscy by byli szczesliwi.Kurnia Patron wrzuc chocby niewyrażne choby i z kilometra ale zeby cho czegos sie domyślac i się poslinic......
Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie