Vilkaloki Napisano 14 Październik 2006 Napisano 14 Październik 2006 Jako iż jestem zaściankowym chamem i nieukiem więc rosjanie mogę pisać małej litery.Żeby mnie pouczać po co istnieje Polska należy być Polakiem z dziada pradziada. A jak narazie to moi przodkowie walczyli o Polskę rozebraną przez Pańskich przodków. To co Pan reprezentuje to typowa gorliwość neofity.StuG IV jest, jak to już powiedziano, unikatem na skalę światową i jako taki jest znacznie cenniejszy niż C2P i TK3. Jeśli Pan tego nie rozumie to sam Pan reprezenuje zaściankowość do kwadratu.Na tym skończyłem dyskuję z Panem.
jaca2003 Napisano 14 Październik 2006 Napisano 14 Październik 2006 Kol Jazłowiak i inni którzy pragną zrobic machniom".Pytanie w kwestii formalnej.Jakie prawo pozwala Panu(i innym) decydowac o tym co dalej stanie się ze stugiem?Moim zdaniem skoro własciwe urzedy oddały to faszystowskie ścierwo w ręce pracowników Muzeum Broni Pancernej wiec decyzja o dalszych losach(czy będzie zrekonstruowany i uruchomiony(po wyjęciu wanny)czy trafi na hałdę na zapleczu nalezy jednak do nich.Fakt jako jednemu z babrających się w błocie byłoby szkoda ze trafia na hałde ale wiem ze Ekipa kpt Ogrodniczuka na to nie pozwoli.Natomiast Pan panie Jazłowiek to co najwyzej mozesz się pozamieniac z helmutami na kuchenkę gazową(zapewne też unikat) która pan mam nadzieję posiadasz a nie na cos do czego pan nie masz prawa ani możliwosci.Trzeba było we własnym zakresie zdobyc wszelkie pozwolenia przeprowadzic wydobycie i wtedy robic machniom"(oczywiscie w świetle reflektorów).A skoro Pan tego nie zrobiłeś to weż pan se na wstrzymanie a nie wypisuj swoje erotyczne sny na forum które nie jest do tego przeznaczone.Szczytuj pan w domu a nie na tym forum.Pozdrawiam i rozumku zycze.
yoony Napisano 14 Październik 2006 Napisano 14 Październik 2006 ideologje zostaw w spokoju (nie zemna te numery )i spójrz na to objektywnym okiem a bedziesz wiedział
jazlowiak Napisano 14 Październik 2006 Napisano 14 Październik 2006 Vilkaloko napisał: Jako iż jestem zaściankowym chamem i nieukiem więc rosjanie mogę pisać małej litery.Żeby mnie pouczać po co istnieje Polska należy być Polakiem z dziada pradziada. A jak narazie to moi przodkowie walczyli o Polskę rozebraną przez Pańskich przodków. To co Pan reprezentuje to typowa gorliwość neofity.StuG IV jest, jak to już powiedziano, unikatem na skalę światową i jako taki jest znacznie cenniejszy niż C2P i TK3. Jeśli Pan tego nie rozumie to sam Pan reprezenuje zaściankowość do kwadratu.Na tym skończyłem dyskuję z Panem."I tak jest juz nieżle, ze chociaż niemieckie nazwy i polskie pisze Pan z dużej litery, a to świadczy o tym, ze jednak wychowanie jest procesem i kiedyś Pan pozbędzie się kompleksów wobec Rosji. Nikt nie nadal nie odpowiedział dlaczego ten pojazd jest taki cenny, skoro już jeden taki w Polsce jest? A idąc tym tokiem rozumowania, że skoro jest on taki bezcenny, rzadki itp. a sprawa kupienia polskich pojazdów to tylko sprawa kasy", to czy opłaca się sprzedać nasze polskie zabytki np. TKS-a z MWP, aby dokupić brakujące części do obu Sztugów? W końcu to tylko sprawa kasy, żeby je potem odkupić. Przyśpieszyłoby to proces rekonstrukcji obu pojazdów i doprowadzenia do stanu fabrycznego. Potem byśmy jednego opylili i kupili wszystko co polskie?
jazlowiak Napisano 14 Październik 2006 Napisano 14 Październik 2006 To jest ten drugi bezcenny zabytek - skąd pewnośc, ze ten zakopany jest w lepszym syttanie, a co za tym idzie cenniejszy niż ten ze Skarżyska?
piterb1 Napisano 14 Październik 2006 Napisano 14 Październik 2006 osmieszyles sie i dalej w to brniesz . prawdopodobnie drugi stug jest kompletny, pierwszy tez w dobrym stanie jak na wykopk - co do postepow w jego restauracji pretensje do mob. tankietki i ciagniki sa w polsce baw sie nimi do woli jak ci pozwola wydawalo mi sie ze czasy pacjentow typu dyrektorzy mwp naleza do przeszlosci. opylili dwa transporery bo faszystowskie , hetzera przyjeli bo mozna go przemalowac na powstanczego .propnuje olac te czesc tematu i powrocic do naszego sturma .
jazlowiak Napisano 14 Październik 2006 Napisano 14 Październik 2006 A gdzie w Polsce można zobaczyc C2P albo TK-3 w takim stanie jak Sztug? he he dobre żarty
piterb1 Napisano 14 Październik 2006 Napisano 14 Październik 2006 wyłóż kase to beda w dobrym stanie .nie moj problem. chcesz miec zabawke do renactingu to pomoz w restauracji lub w zakupie a nie handluj czyms do czego nie masz zadnych praw.na twoja pomoc ciagle czeka krakow bo nie maja co zrobic z vincim a pare(dziesiat? set? ) kosakow pozostaje poza ojczyzną i usychają im ramy z tesknoty.
PATRON Napisano 14 Październik 2006 Napisano 14 Październik 2006 jazlowiak...narazie to ten bezcenny stug IV nie jest jeden tylko jakieś 20% + to co w MOB bo reszta tego gruza to drwi sobie z tych wszystkich fascynatów niemieckim zlomem i jeszcze dużo wody upłynie zanim wyciągną od niego kolejne kolo lub kawałek balachy...jak im sie uda urwać ..:-) więć spokojnie...a prędzej ten C2P i TK zjadą do polski niż ten stug będzie wyremontowany :-)PATRONPs...no chyba że Hart znowu zrobi zbiórkę kasy :-)))
jaca2003 Napisano 14 Październik 2006 Napisano 14 Październik 2006 Masz rację Patron jak fascynaci wyłożą kasę to bedzie.A teraz zajmij się poszukiwaniem jeleni którzy Tobie pomogą złożyc 7 abyś mógł obwozi ją po jarmarkach i festynach samoobrony.I to tyle Patron i Jazłowiak idzcie gdzieś gdzie was lubią(a Patrona do tej pory lubiłem chocby za zdjęcia z rekonstrukcji 7) ale widzę ze to ....(tu się powstrzymam) jak Hart Jazłowiak i tym podobne(tu się powstrzymam).Powodzenia i zyczę zdrówkaP.S. Patron szukaj jelenia który Ci zapłaci za odbiór kolejnych elementów do 7 .Na mnie juz nie licz skoro kasa jest ważna.
Bocian Napisano 14 Październik 2006 Napisano 14 Październik 2006 Vilkaloki napisał:Żeby mnie pouczać po co istnieje Polska należy być Polakiem z dziada pradziada.Czyli osoba ieczystej" krwi nie ma prawa być patriotą w kraju w którym żyje.Otrzymujesz dwie karteczki jedną za Panie Pawle Rożdiestwieński jesteś Pan durniem i idiota." a drugą bo tak mi się podoba. Jeżeli otrzymasz kolejnego bana i powrócisz pod kolejną postacią zapewniam Cię że nie napiszesz tu już nigdy żadnego posta na tym forum. Resztę gorących głów proszę o wzięcie zimnego prysznica.Albo dyskutujecie na poziomie albo nie dyskutujecie wogóle.
Bocian Napisano 14 Październik 2006 Napisano 14 Październik 2006 Acha, Jaca2003 po raz kolejny proszę Cię - nabierz dystansu do dyskusji. To że ktoś ma inne zdanie nie oznacza że porwał Ci psa, zgwałcił rybki i jest kosmitą.Polskim ekploratorom brakuje luzu."
a.korbaczewski Napisano 14 Październik 2006 Napisano 14 Październik 2006 a to zabytek niebezcenny ale za to w prawdziwym muzeum
Vilkaloki Napisano 14 Październik 2006 Napisano 14 Październik 2006 Alketowski zimmerit. To nie ejst czasem egzemplaż z muzeum BW który dziś jest w kamuflażu?
a.korbaczewski Napisano 14 Październik 2006 Napisano 14 Październik 2006 kolejny popularny stugIII z innego prawdziwego muzeum
PATRON Napisano 14 Październik 2006 Napisano 14 Październik 2006 jaca 2003 - nigdy na ciebie nie liczyłem ...więc specjalnie wiele mi nie umknie... zawsze liczę tylko na siebie Ps...części do 7...jak na razie za wszystko zapłaciliśmy sami więc po raz kolejny wszystko ci się pokiebasiło ...proponuję się nad tym zastanowić bo strasznie cię to kiełbaszenie często dopada ...to może być oznaka niedomagania neurologicznego...eeeee....a właściwie po co ja z tobą dyskutuję bez odbioruPATRON
a.korbaczewski Napisano 14 Październik 2006 Napisano 14 Październik 2006 stug oczywiście trzeci, z bovington
a.korbaczewski Napisano 14 Październik 2006 Napisano 14 Październik 2006 a tu przykład mniej prawdziwego muzeum w sofi, ale o niebo lepszego MWP w Warszawie i innych polskich
a.korbaczewski Napisano 14 Październik 2006 Napisano 14 Październik 2006 .więc powiadacie że nasze Stugi IV to unikaty.
dudzin Napisano 14 Październik 2006 Napisano 14 Październik 2006 Czy naprawdę wszystkie zainteresowane strony nie stać na kulturalną wymianę poglądów.Ja rozumiem, że przykład idzie z góry, no ale chyba jesteśmy nieco bardziej inteligentni niż nasza klasa" polityczna.TRrochę więcej luzu i sympatii do siebie, bo kto ma ns szanować jak się sami nie szanujemy?P.S. A tak na marginesie, to Wielkimoczom" karteczki należały się nie od dziś.
akagi Napisano 14 Październik 2006 Napisano 14 Październik 2006 [post usunięty na prośbę autora]Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Bocian 12:22 16-10-2006
woytas Napisano 14 Październik 2006 Napisano 14 Październik 2006 A ja mysle, ze to unikat jest- na tyle wyprodukowanych zachowalo sie kilka.Kazda sztuka powinna cieszyc- pomimo tego do czego sluzyla kiedys...Zycze Warsowi coby reszte wyszarpali, poskladali i bedziemy mieli w domqu- znaczy w Polsce :)
a.korbaczewski Napisano 14 Październik 2006 Napisano 14 Październik 2006 jest unikatem, ale jak widać nieunikaty są w lepszych warunkach przechowywane w prawdziwych muzeach. dla dobra nauki także i nasze unikaty powinny się tam znaleźć.
piterb1 Napisano 14 Październik 2006 Napisano 14 Październik 2006 tylko ten sztug nie trafia do mwp jak stado niemcow i jakas tankietka czy na zlom do mob , tylko do poznania -jak macie cos do odrestaurowania isa i fachowcow czarneckiego to dawajcie posmiejemy sie razem , narazie to pewne uwagi mozna miec do profesjonalizmu rekonstrukcji polskich pancerek -prawdopodbnie poznan to jedyne muzeum ktore ma mozliwosci i moze w tym temacie coss zdzialac . i pozostaje miec nadzieje ze nas nie zawioda
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.