Skocz do zawartości

Szczęka opada:) Diorama Cud

Cronos

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Hahaha :)
Zobaczcie na tego kola co rower prowadzi, przeciez to.... Val Kilmer. I wyzej taki kolo w hełmie na czele kolumny.. (zdjęcie pod motocyklistą) .. to przeciez sławny 007.. Roger Moore!
Napisano
Makieta w przyzwoitej skali to i szczegóły dopracowane. Ma facet zdrowie!
Szkoda, że tylko takie małe kadry na zdjęciach i że nie poleciano szerszym kadrem, by więcej zobaczyć. I w takim układzie to nie diorama tylko fotosy scenek", jak dla mnie. Ale i tak godne podziwu!
Napisano

Okazuje się, że Soldbuch był taki wielki iż Nordycy nosili go za pasem, a malowanie budek wartowniczych nie podlegało żadnym regulaminom :)
Przy takiej skali można pokusić się o większą precyzję...
W tej dioramie powala jedynie kasa, którą zapaleniec wywalił na gotowe figurki. Cóż, nasi emeryci mają inne zmartwienia...

Napisano
Wymiary były mniej więcej" takie jak na zdjęciu :) Dodam, że polska Książeczka Wojskowa też mieściła się w kieszeni munduru, i pewnie z tego powodu nikt jej nie nosił za pasem :)
Napisano
Woytas, to jest właśnie różnica pomiędzy normalnym światem a PRL-bis, w którym żyjemy.
Na Zachodzie człowiek pracuje żeby żyć, a u nas żyje żeby pracować...
Tam ludzie nieaktywni" mają sporą kasę i czas na zwiedzanie świata - lub oddanie się swoim dziwactwom, a nasi emeryci? W tym czasie zwiedzają śmietniki...
Przy czym Polacy są o tyle wygodni dla ZUS, że wegetują na emeryturach jedynie 7 lat :)
Figurka Dragona za £39.95 nie jest dla podludzi z PRL-bis.
Mogę jedynie dodać, że bardziej powalają mnie modele kartonowe, wypieszczone przez mega-modelarzy z Polski... Tu widać cały kunszt i nakład pracy!
Nie jest sztuką wywalić 5000$ na gotowce. Sztuką jest zrobić perełkę z Małego Modelarza" za 7 zł...
Napisano
Brutalne przebudzenie niczym wiadro wody dla śpiącego Whatforze ale takie są niestety fakty.

Ktoś kiedyś powiedział że antyki nie są wcale takie drogie, tylko niestety płace większości Polaków nie mówiąć o emerytach to kiepski dowcip, by nie powiedzieć marny napiwek. :(

Fakt, zrobić coś z niczego to jest coś wielkiego.
Napisano
acer - pełna zgoda - czyli: zero powodów do dyskusji". Niestety, taka jest prawda, że każde hobby = zabijanie wolnego czasu poprzez wykorzystywanie wolnych umiejętności i równie wolnej gotówki", musi kosztować. Całe koncerny zarabiają właśnie na hobby.
Przeto nie dziwią mnie wszelkie ochy i achy" młodych miłośników dioram. Dziwi mnie jedynie postawa naszych tzw. panów życia i śmierci", czyli polityków, którym emeryci są potrzebni jedynie w czasie wyborów, lub kolejnych rocznic i akademii ku czci".
Codzienne życie Polaków nikogo już nie obchodzi, i jak się okazuje, emerytura w PRL-bis, jest jedynie czekaniem na śmierć. O tyle lepszym, że następuje 3 x szybciej niż na Zachodzie :)
Napisano
Panowie, błagam, nie o emeryturach i politykach bo skończy się jak zawsze...

@ whatfor
Trochę przesadziłeś z tymi £39.95 - ładnego tzw customa" (figurka z wyposażeniem i umundurowaniem z różnych innych) można mieć już za 30 USD z wysyłką.
A co do czarowania cudów z MM to się zgadzam - to jest sztuka.

Zobaczcie też http://www.poszukiwanieskarbow.com/Forum/viewtopic.php?t=17837 i http://img170.imageshack.us/img170/2766/img0044kp6.jpg
Napisano
dect, to nie ja przesadziłem: cena 39,95 funta [za niemiecką Barbie w hełmie M-38] pochodzi z katologu brytyjskiego firmy XYZ - nie będę linkował, bo to reklama :)
Napisano
A to przepraszam ;) Angole mają nieco przegięte ceny, zakupy za oceanem razem z wysyłką wychodzą czasem ponad 2 razy taniej.

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie