yama02 Napisano 19 Wrzesień 2006 Share Napisano 19 Wrzesień 2006 " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 20 Wrzesień 2006 Share Napisano 20 Wrzesień 2006 Bolek , wielkie dzieki - teraz mam dowód, że jednak byłem na tej imprezie :)))))))))))))))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lang Napisano 20 Wrzesień 2006 Share Napisano 20 Wrzesień 2006 Zdjęcia: http://www.militarni.pl/?lang=1&cat=223 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zeke-pl Napisano 20 Wrzesień 2006 Share Napisano 20 Wrzesień 2006 http://my.opera.com/zeke-pl/albums/show.dml?id=134038Co do organizacji - dojazd był trudny, wyjazd jeszcze trudniejszy - żadnej informacji nt. autobusów: stałem na przystanku bez rozkładu, licząc że kiedyś coś musi przecież przyjechać. Pozdrowienia dla obsługi niemieckiego ppanc, którym odjeżdżającym na lawecie dałem sygnał ognia" :). Ale jest inna sprawa, poważniejsza. Na imprezę zabrałem koleżankę z Niemiec - Polkę, której rodzice wyjechali, kiedy była mała. Bardzo się jej podobało widowisko, pochwaliła się rodzicom. Następnego dnia rodzice oddzwonili - że w niemieckiej telewizji był program o tej inscenizacji. I w tym programie pokazywano stoiska sprzedające różne drobiazgi związane z wojskami niemieckimi - podsumowując, że cała impreza jest tylko pretekstem do zorganizowania handlu zakazanymi w Niemczech gadżetami. Że ta impreza to tylko przykrywka - zogranizowana dla neonazistów (niemieckich?), żeby mieli możliwość zrobić tanio zakupy! Rodzice koleżanki byli przerażeni, że pojechała na imprezę neonazistów. Im wytłumaczyła. A co z innymi obywatelami kraju na zachodzie?Poprosiłem, żeby dopytała się szczegółowo - na jakim kanale, jaki program. Nie wiem, czy było coś takiego zorganizowane (przyjechałem tylko jako widz/turysta z aparatem), ale przydałaby się jakaś konferencja prasowa dla dziennikarzy, z materiałami dla prasy w kilku językach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 20 Wrzesień 2006 Share Napisano 20 Wrzesień 2006 A czego można się spodziewać po niemieckiej telewizji? Oni pokazują to tak, jak im wygodnie.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 20 Wrzesień 2006 Share Napisano 20 Wrzesień 2006 Dwie fotki kaniowskiego ckm wz.30 - tu zaczajony i zamaskowany w terenie ... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 20 Wrzesień 2006 Share Napisano 20 Wrzesień 2006 A tu maszynka już pokazała rogi i sieka po niemieckich stahlhelmach :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bocian Napisano 20 Wrzesień 2006 Share Napisano 20 Wrzesień 2006 http://www.odkrywca.pl/galerie.php?nazwa=bzura2006okPonawiam prośbę o niezamieszczanie na forum w wątkach galerii foto.To info tak na wszelki wypadek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kriss Napisano 20 Wrzesień 2006 Share Napisano 20 Wrzesień 2006 Wypowiem się z pozycji biernego/wiernego widza. Byłam na wszystkich inscenizacjach Bzury od samego początku i z roku na rok jest coraz lepiej, ciekawiej, realistyczniej. Dzieki Wam organizatorzy i uczestnicy przez te parę godzin przenosimy się w czasie i uczestniczymy w najciekawszej lekcji historii.Gyby jeszcze tylko widoczność była lepsza to była by pełnia szczęścia. Tak trzymać!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kriss Napisano 20 Wrzesień 2006 Share Napisano 20 Wrzesień 2006 Parę - trochę innych zdjęć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kriss Napisano 20 Wrzesień 2006 Share Napisano 20 Wrzesień 2006 niemcy, sorry za dziwne tytuły ale to tak na szybko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kriss Napisano 20 Wrzesień 2006 Share Napisano 20 Wrzesień 2006 polacy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kriss Napisano 20 Wrzesień 2006 Share Napisano 20 Wrzesień 2006 zbiórka polskiej strony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kriss Napisano 20 Wrzesień 2006 Share Napisano 20 Wrzesień 2006 zbiórka niemców Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kriss Napisano 20 Wrzesień 2006 Share Napisano 20 Wrzesień 2006 TKS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kriss Napisano 20 Wrzesień 2006 Share Napisano 20 Wrzesień 2006 pancerniak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kriss Napisano 20 Wrzesień 2006 Share Napisano 20 Wrzesień 2006 kawaleria Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bocian Napisano 20 Wrzesień 2006 Share Napisano 20 Wrzesień 2006 Kolejne galeriehttp://www.odkrywca.pl/galerie.php?nazwa=342http://www.odkrywca.pl/galerie.php?nazwa=343 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kriss Napisano 20 Wrzesień 2006 Share Napisano 20 Wrzesień 2006 I ostatnie, Wg mnie kolorowe fotki nie oddają tamtego klimatu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 20 Wrzesień 2006 Share Napisano 20 Wrzesień 2006 Niezła ta walka wręcz w ostatniej galerii.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzura2005 Napisano 20 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 20 Wrzesień 2006 Zeke-pl tak to juz jest, jezeli dziennikarz chce udowodnic z gory zalozona teze, to ja udowodni bez wzgledu na fakty. Trudno, zeby Niemcy polubili nasze imprezy rekonstrukcyjne, przeciez takie akcje w ciekawy i nowoczesny sposob tysiacom ludzi przypominaja o niemieckiej agresji (malo, ze w Polsce to jeszcze w Sudetach :).Inscenizacje sa na pewno sola w niemieckim oku" - sa popularniejsze i bardziej zapadaja w pamiec niz oficjalne obchody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzerjager Napisano 20 Wrzesień 2006 Share Napisano 20 Wrzesień 2006 Ehhh, lza sie w oku kreci na samo wspomnienie...Bierzcie i sluchajcie tego wszyscy:http://www.zbyszek.com/ftp/Dzwieki/polskie/A. ROSIEWICZ -%20USTA%20MARIANA%20-%20SD%20!!!.mp3Malpa pozdrawia i dziekuje za super atmosfere w garnizonie niemieckim:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktosiek Napisano 20 Wrzesień 2006 Share Napisano 20 Wrzesień 2006 Zeke-plWidziałem kamerzyste niemieckiej telewizji 1 .Nadawana jest na satelicie Astra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 20 Wrzesień 2006 Share Napisano 20 Wrzesień 2006 Oficjalnie była ekipa ARD. o innych ekipach telewizji niemieckich nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leowawa Napisano 20 Wrzesień 2006 Share Napisano 20 Wrzesień 2006 Witam i zapraszam do obejrzenia galerii zdjęć mojej pieknej pani fotograf :)http://www.odkrywca.pl/galerie.php?nazwa=343A teraz z innej beczki, nie wiem czy szanowni koledzy rekonstruktorzy zaglądają do wątku Bzura uwagi krytyczne.Mam wrażenie,że dyskusja jaka się tam wywiązała jest bardzo jednostronna. W dalszym ciagu widziałem tam tylko jedną wypowiedź kolegów z Polskich grup.Po rekonstrukcji w Iłży, czytałem wypowiedzi wielu specjalistów krytykujacych moich kolegów, którzy zorganizowali tę impreze, a teraz cisza.Chciałbym poprostu się dowiedzieć, czy ktoś ma zamiar wyciągnąć z tych tekstów jakies wnioski. Polecam również wspaniały opis, bardzo ciekawy i obiektywny napisany przez Nietoperza w portalu militani. http://www.militarni.pl/?lang=1&cat=86&art_id=268&PHPSESSID=9fb7a2c7458477c1937e9aeb7e5452ef Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.