RAJTEKZKS Napisano 1 Wrzesień 2006 Autor Napisano 1 Wrzesień 2006 Witam serdecznie! Mam prosbe czy moglibyscie drodzy koledzy wpisywac tytuly filmow o wojnie secesyjnej? Bede bardzo wdziecznyPozdrawiam
AKMS Napisano 1 Wrzesień 2006 Napisano 1 Wrzesień 2006 -Północ-Południe" :)-Glory" (Chwała") -niesamowity film o murzyńskim 54 Pułku z Massachusetts.
piters Napisano 1 Wrzesień 2006 Napisano 1 Wrzesień 2006 Bogowie i generałowie" (podobno DVD jest pt. Generałowie") - centralną postacią jest gen. Stonewall" Jackson, a przedstawiono bitwy: 1st Manassas (Bull Run), Fredricksburg, Chancellorsville. Niestety, ujęcia nieco schematyczne, jak w Gettysburgu". Ma być jeszcze jakiś jeden film do tej trylogii.
piters Napisano 1 Wrzesień 2006 Napisano 1 Wrzesień 2006 ... no a w pewnym sensie tez chyba Przeminęło z wiatrem" i ostatnio Wzgórze nadziei" - tyle że tam wojna jest tłem :)
feeder Napisano 4 Wrzesień 2006 Napisano 4 Wrzesień 2006 Najlepszy jaki widziałem to Civil War" reż. Ken Burns. To dokument. Jest tego chyba z 11 godzinnych odcinków.Do dostania w necie.
Forteca Napisano 5 Wrzesień 2006 Napisano 5 Wrzesień 2006 Ironclads" o pierwszej walce pancerników, z wątkiem omansowym" w tle, jak to w USA...
yorik Napisano 5 Wrzesień 2006 Napisano 5 Wrzesień 2006 W Tańczącym z wilkami" jest fajna scena z Costnerem. No i Panowie nie zapominajmy o kinie niemym. Generał" z Busterem Keatonem wymiata:)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.