czeluść Napisano 26 Luty 2010 Share Napisano 26 Luty 2010 Wydaje się, że ktoś" utrudnia dostęp.Ta rodzina jest z kieleckiego i zawiaduje terenem od wyzwolenia. Nie dogadasz się z nimi.Kolega tam mieszkał, żył, bawił swoje dzieci i wyciągnął z nich ile się dało.A willa obok... hmm Oberża cesarska", a dalej nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturborat Napisano 26 Luty 2010 Share Napisano 26 Luty 2010 Acha, rodzina z kieleckiego, ale teren poniemiecki. Pytałem bo Messtischów dla kieleckiego nie było.@ A willa obok... hmm "Oberża cesarska, a dalej nie wiem."Dalej prosto. Od powojny" drążą tunele na Łysą Górę i do Niemiec. Jest odnoga na Śląsk (łącznik z tunelami Z Riese). Wyjście główne będzie w Bawarii, w rejonie Orlego Gniazda. Artur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czeluść Napisano 26 Luty 2010 Share Napisano 26 Luty 2010 Szkoda,że kpisz, akurat to jest ważne. Udajsz że błąkasz się po forum, ale tak jest nie tylko i na tym.Nadal czekam na prawdziwą interpretację mojego pytania.W oberży nie chodzi o gości, a związki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturborat Napisano 26 Luty 2010 Share Napisano 26 Luty 2010 @ A willa obok... hmm "Oberża cesarska, a dalej nie wiem."Czeluść, jak Ty nie wiesz, to nie oczekuj zbyt wiele... Spytaj tego kolegi od tuneli, dla niego to będzie pestka... Artur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czeluść Napisano 26 Luty 2010 Share Napisano 26 Luty 2010 Widzisz Arurborat, tak to jest , raz Cię pochwaliłem i myślisz że tak jest. Naprawdę to tak, że w tamtym czasie popiłeś wodą to, co przepisali Ci lekarze. Taraz odstawiłeś leki, a rodzice wyszli z domu. Przykro nie tylko mi, ale i tym co czytają te wypociny. A z drugiej strony szkoda wątku, bo niektórzy muszą się cofnąć i je odczytać. Szkoda moderatora bo czyta i nie wierzy z kim ma do czynienia. Yeti czytaj i wybieraj to co ważne (ale nie usuwaj, niech się uczą) i niech podobnie robią Ci co domniemają w moich wypowiedziach sens.Oczywiście coś musi się stać, czy tego chcemy czy nie. Pozdrawiam zdrowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
płetwal Napisano 26 Luty 2010 Share Napisano 26 Luty 2010 myśle że yeti powinien przekazać również swoją wiedzę jakimś postem bo coś często kolega czeluść wspomina o yeti może wyjaśni nam coś więcej bo sam nie wiem co o tym myśleć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matthew Napisano 26 Luty 2010 Share Napisano 26 Luty 2010 Czeluść, a co z pozosałą TRÓJKĄ ?Myślisz, że biernie oczekują na rozwój wydarzeń ?Dostałem ostatnio dziwnego maila - ktoś zaproponował, że się mną ZAOPIEKUJE, grzecznie odmówiłem, ale od tego czasu dzwoni mi w uchu, przeważnie przed 24 h.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czeluść Napisano 26 Luty 2010 Share Napisano 26 Luty 2010 Co do Płetwala.Yeti dostał trochę na początku. Później nic, bo nie doszło. Dlatego po części umieściłem na forum.Matthew. Trójka - ciekawe podejście , ale masz rację. Ja , Opiekunka i KTOŚ. Tak to jest, to zabezpieczenie dla mnie.On wie tyle co ja (a nawet mniej), choć z innego okresu, a ja z jego.Przecież nie podam telefonu,a napewno już jest nieaktualny.A jak masz maila to dzwoń. Nic straconego.Nie pisałem o dzwonieniu a o swędzeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturborat Napisano 26 Luty 2010 Share Napisano 26 Luty 2010 @: jak masz maila to dzwoń. Nic straconego.Nie pisałem o dzwonieniu a o swędzeniu."Nie to żeby się czepiał czy żeby mi zależało na pochwale z Twojej strony, ale okażę czujność, bo być może KTOŚ już podszył się pod Ciebie. Nie pisałeś ani o dzwonieniu, ani o swędzeniu, ale o MROWIENIU, post z 2010-02-04 19:36:30:@ Objawem tego jest: brak bólu w zębach, które z natury powinny doprowadzać do wściekłości (zęby oczne - głęboka próchnica ) oraz występujące mrowienie w uchu, zwełaszcza przed 24 h. Wydaje się , że to mrowienie jest pewną formą kontaktu z myślami rodzącymi się w głowie człowieka - monitoring"Chyba że swędziało w zębach...Artur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matthew Napisano 26 Luty 2010 Share Napisano 26 Luty 2010 Nie wiem co o tym mysleć - w moim uchu dzwoni...Masz jakieś podejrzenie, kim jest ten KTOŚ (oprócz Ciebie i OPIEKUNKI) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czeluść Napisano 27 Luty 2010 Share Napisano 27 Luty 2010 A wiesz co to zawleczka w granacie ? Nie mam powodów aby ją wyciągać.To ostatnia linia oporu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matthew Napisano 27 Luty 2010 Share Napisano 27 Luty 2010 A potem ?Czyżby czeluść...???:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krecik wz. 65 Napisano 27 Luty 2010 Share Napisano 27 Luty 2010 Jak to ostatnia " Czeluść ?Mając taką wiedze ( choćby depozyty Kocha ) jesteś niezatapialny...Mało tego - możesz być bogaty ! Olej opiekunke , wykop kosztowności i zażywaj spokoju gdzieś na odludnej wysepce... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czeluść Napisano 4 Marzec 2010 Share Napisano 4 Marzec 2010 To obiecane puchary. Zdjęcia nie najlepsze. Wys. ok 20-25 cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czeluść Napisano 4 Marzec 2010 Share Napisano 4 Marzec 2010 To drugi ok. 30 cm. Ktoś zapewne ma je na półce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturborat Napisano 4 Marzec 2010 Share Napisano 4 Marzec 2010 Mnie te puchary wyglądają na jakąś cynalową tandetę z przełomu XIX/XX w. (wykopałem kiedyś jeden podobny).Ale może się mylę. Może to św. Graal i jego zamiennik.Artur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janowicz Napisano 10 Marzec 2010 Share Napisano 10 Marzec 2010 Czy to już koniec tej niesamowitej historii? Co się stało użytkownikom tego forum? Gdzie te gorące dyskusje? Gdy pewien młodzian" oświadczył, że ma motorek i łopatkę używaniu nie było końca. A tu przeogromne skarby, BK, Graal, kosmici, nieziemska energia w jednym miejscu.... i nic. Czyżby wszyscy znajdowali się pod wpływem kosmitów? ( z wyjątkiem arturborata i krecika wz.65)A może to zimowy żart moderatorów i jestem pierwszym, który się głośno roześmiał, zamiast powiedzieć pomidor"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czeluść Napisano 10 Marzec 2010 Share Napisano 10 Marzec 2010 Janowicz, długo czekałem , ale w końcu to pytanie padło. Dlaczego cisza?. Po pierwsze mało kto z czytających poszukiwaczy wyruszy w teren, ten teren.Po drugie niektórzy traktują moje wypowiedzi jako śmieszne ... ee wymyślone.Po trzecie istniejemy tylko na tym forum, nie słyszłem aby jakikolwiek redaktor z Elbląga podjął temat, tak dla zasady umieścił cokolwiek na stronie Portel czy Elbląg 24. Nawet jakąkolwiek insynuację, hipotezę. Jest to prawdziwa blokada informacji. Dzięki stronie Odkrywcy w wyszukiwarce np Kadyny widnieją moje rysunki (dzięki).Co do merytorycznej części moich wypowiedzi nie ma rozmówców, no bo nie znają założeń. Nie ma rozmówców w kwestiach praw fizyki i historii średniowiecznej.Struktura budowli, jej zakres historyczny istniał przed nami, a ten - ci co go mi podali nie mieli takiej wiedzy z lekcji historii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czeluść Napisano 10 Marzec 2010 Share Napisano 10 Marzec 2010 Gdzie jest adacz" testamentu Kocha. Przed moim wejściem na forum jako pierwszy Cezary Gzym otrzymał informacje do kontaktu na ten temat. I co ? - g.... . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturborat Napisano 10 Marzec 2010 Share Napisano 10 Marzec 2010 E.K. - niech zstąpi duch twój i odmieni oblicze forum, tego forum...Artur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
topnik Napisano 13 Marzec 2010 Share Napisano 13 Marzec 2010 Co ja słyszę. Testament Ericha Kocha wraca na tapetę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krecik wz. 65 Napisano 16 Marzec 2010 Share Napisano 16 Marzec 2010 Dziwisz się Janowicz ?Cholera wie jak długie łapy TO ma... Wytropi , zadusi a i sponiewierać wcześniej może !Lepiej nie zadzierać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 16 Marzec 2010 Share Napisano 16 Marzec 2010 .....Czekam na wątek o skarbie Atylli w Sudetach..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czeluść Napisano 17 Marzec 2010 Share Napisano 17 Marzec 2010 I się go nie doczekasz..inny dział.Teraz napiszę jeszcze kilka słów o świadku Piaściku. W początkowej fazie , gdy jeszcze nie było grupy niemieckiej, świadek wskazał na jedno miejsce w którym na polecenie właściciela Bogdańca miał ukryć jego dokumenty . Miejsce dość charakterystyczne, jednak z moim sprzętem poszukiwania nie dały oczekiwanego rezultatu. Zbierałem same śmieci z alu - puszki ect. Także przeszkodą były korzenie drzewa.Poszukiwania prowadziliśmy nocą. W tym rejonie ( w odl. ok 100m ) pojawiali się także na postoju Niemcy z carawanami. Na dzień dzisiejszy być może, że tam to jest. Co do zawartości, to nie wiem co może być w środku. Niemniej Pan Bogdańca utrzymywał ściłe kontakty z górką SS w tym rejonie (obóz). Nie wiem czy informacje o tym miejscu otrzymała Opiekunka od Kolegi , a wtedy pozamiatane. Planuję powrót w to miejsce, z innym wykrywaczem. Jak znajdę to się podzielę z Wami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRASNALEK Napisano 19 Marzec 2010 Share Napisano 19 Marzec 2010 Myślę że są tacy coby się przyłączyli (dreszczyk emocji) Ale z ciekawością czekamy na cdn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.