Skocz do zawartości

Zdjęcie naszego samolotu część 6

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 443
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Ale co się stało z oprofilowaniem kratownicy? Jeśli się spaliło, to dlaczego pożar ominął pokrycie usterzenia? Pierwszą moją myślą było: jeśli nie PWS-26 to może R-XIII? Ale Lublin" miałby obrotnicę do km...
Napisano
Andrzej nie na darmo wlkeiłem akurat e "zdjęcia PWS-a.Popatrz na kształt płozy ogonowej oraz przejście statecznik pionowy -kadłub.....A,samolot mogł częściowo spłonąć,potem został stopniowo rozdłubany przez Niemców na trofea,a miejscowi rozebrali resztę,potem ktoś" postawił PWS-a na nosie i do usterzenia utrudnił dostęp.To takie moje tłumaczenie-czy możliwe kto wie......
Napisano
No właśnie nie widać ani grama śladu oprofilowania kratownicy kadłuba czy jego pozostałości dlatego nie jestem przekonany do końca że to jest PWS 26, choć kształt statecznika pionowego płoza ogonowa i stopień oraz ogólne gabaryty moga za tym przemawiać.
Napisano
P-7 6.70 pochodzi z Lotniczej Szkoły Strzelania i Bombardowania. Uskrzydlona bomba malowana na staterczniku pionowym była godłem tej szkoły.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie