wu-tang Napisano 3 Wrzesień 2003 Autor Napisano 3 Wrzesień 2003 szukam wszystkich chetnych do odtwarrzania grenadierow pancernych 12 dywizji SS HJ" Hitlerjugend III/26th SS-Panzergrenadier Regt. tel kontaktowy:693074849
michalczewski Napisano 3 Wrzesień 2003 Napisano 3 Wrzesień 2003 Czlowieku przeczytaj sobie troche ksiażek o ss tylko nie kolorowe wydania z pieknymi fotkami odwaznych ycezy". Wierze ze wiesz kim byli ludzie z ss. Zastanow sie nad tym jeszcze.
dago Napisano 3 Wrzesień 2003 Napisano 3 Wrzesień 2003 Emblematy, mundury, symbole, nimb elitarności" hehehe....to jak zawsze działa na maluczkich. A w tych opakowaniach" siedzieli sfrustrowani, prości sklepikarze, rzeźnicy oraz bijani w szkole młodzieńcy którzy w ten sposób dowartościowywali się. Mogli bezkarnie realizować swoje sadystyczne ciągoty. A potem na wyscigi pozbywali się mundurów i ukrywali tatuaże...idealiści? Autora też pewnie..bijają..hehehe, w swojej grupie SS będzie ważny....:-)
wu-tang Napisano 3 Wrzesień 2003 Autor Napisano 3 Wrzesień 2003 Panowie skonczcie pie..........zupelnie nie interesuja nie ani ideologia ani polityka (kim byli) i co robili mam to wszytko gleboko w d..chialbym poprostu stworzyc kolejna grupe ludzi ktorych interesuja sie historia i chca sie w to bawic.Istnieje juz sekcja niemiecka w grup. polski wrzesien ktorej jestem czlonikiem. Przy okazji zapraszam na Bzure tam teraz bedziemy i nasi koledzy z sekcji polskiejJeszcze jedna rzecz mnie zastanawia o propo takich komentarzy (nie zlosliwie)Dlaczego ludzie jezdza na takie impezy jak darlowo czy war and peace i slinia sie jak widza ludzi poubieranych w mundury rozne nie tylko niemieckie a wiesz mi ze tak jest moga to potwierdzic koledzy z polskiego wrzesnia (sek niemiecka i polska) bylismy juz na paru imprezkachPewnie to neonazisci lub zboczency :)pozdrawiam i ponawiam zaproszenie
dago Napisano 3 Wrzesień 2003 Napisano 3 Wrzesień 2003 Może za poważnie to potraktowałem...róbta co chceta :) ale mimo wszystko wkurzają mnie pogrobowcy" SS.
Bocian Napisano 3 Wrzesień 2003 Napisano 3 Wrzesień 2003 Wu-tang jakbyś mógł kolejne odezwy" o przyłączenie się zamieszczać w dziale ogłoszenia - poszukuję to byłbym wdzięczny.
Peter Napisano 4 Wrzesień 2003 Napisano 4 Wrzesień 2003 Przypominam co niektórym za mało wiedzącym, że w 1945r SS została uznana prawnie za organizację przestępczą i do czasów współczesnych nic się nie zmieniło.
Gość Napisano 8 Wrzesień 2003 Napisano 8 Wrzesień 2003 Wu-tang nie przejmuj się textami tych ignorantów którzy zupełnie nie rozumieją na czym polega reenacting. Panowie, więcej kryptonazistów znajdziecie w LPR Giertycha czy innych takich partyjkach, niż w grupach rekonstrukcyjnych. Reenacting to naturaly etap pasjonowania się historią barwy i broni, nie ważne jaki to okres czy formacja. Na zachodzie najprężniej dzaiłająca taka organizacja, skupiająca setki członków z całego świata to Second Battle Group, zajmująca się właśnie oddzialami Waffen-SS. I nikt nie robi z tego wielkiego halo. Patrząc przez wasz pryzmat można nazwać neonazistami posiadaczy niemieckich pojazdów wojskowych, ludzi zainetesowanych niemiecką bronią, mundurami i ekwipunkiem, itp. Czyli znaczną część czytelników Odkrywcy. A Wu-tangowi życzę powodzenia w realizacji projektu. Dzięki takim ludziom powoli zaczynają nabierać kolorytu i tak jeszcze nędzne wszelkiego rodzaju imprezy milatarne w naszym kraju.
Zbychub Napisano 11 Wrzesień 2003 Napisano 11 Wrzesień 2003 Do dagowkurzają mnie pogrobowcy SS" A myslisz że wehrmaht nie mordował niewinnych cywili?Cała nazistwowsta machina jest zbrodnicza.Wiec co powiesz o ludziach którzy odtwarzaja właśnie te jednostki??PozdrawiamZbychub
Ram Napisano 11 Wrzesień 2003 Napisano 11 Wrzesień 2003 Załatw pierw mundury bron itp. to morze puniej pogadamy!!!
Gość Napisano 14 Luty 2004 Napisano 14 Luty 2004 ktoś napisał o jakiś sfrustrowanych żołnierzach siedzących w okopie... Tak się składa, że do 12 SS-Panzerdivision Hitlerjugend" tacy ludzie nienależeli ;) radził bym się dokształcić. Pozatym niemam nic do powiedzienia szlachetni antynaziści", ponieważ mam zwyczaj nie prowadzenia dyskusji z idiotami do których nic nie dociera :/ Po chuj w ogóle tu wchodzicie?? to niejest temat dla was! ( przepraszam za przekleństwa, ale mnie poniosło ). ***mógłbyś dodać gdzie tą grupe będziecie tworzyć? Ja jestem chętny, ale dopiero po maturze...
bjar_1 Napisano 14 Luty 2004 Napisano 14 Luty 2004 Czyli co? W 12 DPanc SS Hitlerjugend" byli sami 100% nadludzie i żaden z zołnierzy tej jednostki nie siedział sfrustrowany w okopie? Hje hje... Co Ty się Discovery Channel naoglądałeś? :) Przecież to były przestraszone i zestresowane dzieciaki...pzdrbjar_1
megakura Napisano 14 Luty 2004 Napisano 14 Luty 2004 a kto by nie byl zestresowany pod ostrzalem dzial okretowych lub nalotu bombowego. kazdy w miare normalny czlek powinnien byc daleki od bezkrytycznej fascynacji ale chopaki z HJ co jak co ale jaja mieli. tego nie mozna im odmowic
bjar_1 Napisano 14 Luty 2004 Napisano 14 Luty 2004 Nie zaprzeczam - stawiali zacięty ,fanatyczny opór wojskom alianckim w Normandii na przykład.bjar_1
jacek1 Napisano 14 Luty 2004 Napisano 14 Luty 2004 To nie jest post krytykujący nikogo i nic, proszę tylko o suchą odpowiedź, chciałem zapytać kolegę piodik bo pisze że odtwarzanie np żołnierzy dywizji SS, to naturalny etap fascynacji historią barwy i broni, to jakie są następne etapy? Drogi kolego michalczewski jak możesz się czepiać autora tego wątku? Przypomnij sobie twoje słowa z innego wątku: Daj innym robic to na co maja ochote, a najlepiej zamknij sie w domu i placz w koncie rozpamietujac druga wojne", Nie chodzi mi o to ze mam zapomniec o wojnie, ale nie bede innych pouczal i plawil sie w rozpaczy spowodowanej wojna". To jak to jest w końcu?
michalczewski Napisano 14 Luty 2004 Napisano 14 Luty 2004 Jacek1 widze ze postanowiles byc upierdliwy. o.k. ja tez bede fanatycznie szukal twoich postow na forum. Nie bede sie tlumaczyl ze minelo prawie 6 pol roku od tego postu. W temacie do ktorego nawiazales chodzilo mi o cos czego jak widze nie jestes w stanie zrozumiec. Moze to tez moja wina potraktowalem kolege wu-tang troszke jak dzieciaka ktory nie wie o czym mowi (wu-tang to zespop hip hopowy ktorym jaraja sie dzieciaki). JA NIE UBIERAM SIE W MUNDURY ZADNYCH FORMACJI. Pozwalam karzdemu robic co chce. Poprosilem kolege wu-tang aby sie zastanowil nad swoja decyzja. Poprostu to ze mi sie to nie podoba (mundury SS) nie znaczy ze bede plul tym osobom w twarz albo bil na ulicy. Chodzi mi o swiadomy wybor. Jezeli ktos przebiera sie za ss i ma swiadomosc co to za organizacja to o.k. wszystko wporzadku. Ale jak ktos ma sie za to zlapac bo widzial usmiechnietych maszerujacych ss-manow z pepeszkami i parabelkami w lapach (czeste ujecie na discovery np. luk kurski, zreszta pewnie wlasnie dostali wpier.. i sie wycofuja :))) ) to jest to niefortunne zachowanie. Co do drugiej wojny swiatowej. W mojej rodzinie poza wieloma innymi przypadkami najbardziej bolesny jest ten kiedy woj mojej babci poszedl do powstania z czworka swoich synow a zaden z nich nie wrocil. Ani woj ani jego synowie. Tylko jeden z nich ma swoja mogile na cmentarzu. Ale chyba ja w przeciwienstwie do ciebie potrafie myslec o czyms innym jak tylko o wojnie. Mam pojecie o tym co sie dzialo i tego nie mozna zapomniec ale trzeba myslec o przyszlosci o tym zebys mial co jesc, kogo przytulic. Trzeba pielegnowac przyjaznie, rodzine. Historia i militaria to tylko moje hobby a nie cale zycie. Tak wiec ja ide dalej a ciebie zostawiam w twoim konciku rozpaczy. Placz i wegetuj bo przeszloscia sie nie zyje...
bjar_1 Napisano 14 Luty 2004 Napisano 14 Luty 2004 Michalczewski - trafiłeś w samo sedno ,bardzo mądre słowa. Popieram w całej rozciągłości!pozdrawiambjar_1
Duncam Napisano 14 Luty 2004 Napisano 14 Luty 2004 No nie, rekonstrukcja SS to ostre przegięcie. To zbrodnicza organizacja. A teksty w stylu ie interesuje mnie ich ideologia...". To dobrze, że nie interesuje, ale jakby trochę zainteresowała, to może odechciałoby się udawać Waffen SS.A ta cała 12 SS to ostro w d... dostała od naszej 1. DPanc w Normandii. Jej dowódca w drodze do Reichu to czołgał się w nocy między okopami naszych żołnierzy, bo wiedział, że jak ludzie Maczka go złapią, to do niewoli nie pójdzie. Panowie, po Normandii 12 SS to była bardzo słaba jednostka. Od jesieni 1944 do SS był nabór przymusowy, ochotnictwo się skończyło. W Ardenach 12 SS nie potrafiła nawet zdobyć 10 km terenu. A ten cały 26 Pułk Grenadierów Pancernych we wsi Butgenbach został skasowany przez chłopaków z Wielkiej Czerwonej Jedynki". Na Węgrzech też kiepsko walczył.Znacie bitwę, w której ta dywizja odniosła jakieś zwycięstwo. Ja nie. Wszystkie inne dywizje pancerne SS choć raz wyparły na dłużej przeciwnika z jakiegoś terenu. Tylko ta 12 SS nigdy.
dago Napisano 14 Luty 2004 Napisano 14 Luty 2004 Nie chcem ale muszem"....kompletny idioityzm małolatów chyba (jeżeli nie to jeszcze gorzej). I kto tu mówi, że go ideologia nie rusza, bezkrytyczni, zafascynowani mitem w który nie wierzyli nawet bespośrednio zaangażowani ...biedacy. Może przy okazji odtworzycie NKWD-owców mordujacych w Katyniu. Też bohaterskie jednostki. Sorki..wkurzyłem się.
whatfor Napisano 15 Luty 2004 Napisano 15 Luty 2004 Internet to jednak wspaniały wnalazek! Wystarczy w Google wpisać iesfrustrowani Niemcy" i pojawia się kilka tysięcy slicznych zdjęć. Chłopaki od ekonstrukcji" - macie gotowy wzór. Dobrze się przypatrzcie - w maju - z okazji rocznicy - możecie tak wygladać. Chętnie na to popatrzę.
jacek1 Napisano 15 Luty 2004 Napisano 15 Luty 2004 Drogi kolego michalczewski. Twój post który zacytowałem pochodzi z 14.02.2004 a więc z wczoraj a nie z przed sześciu lat. Rozmawialiśmy o słuszności przebierania się w niemieckie mundury. Ty tłumaczyłeś że nie ma nic złego w przebieraniu się a ja że nikomu nie zabraniam, ale mnie to razi z powodu czynów jakich dopuścili się Niemcy w czasie II WŚ. Ty na to odpowiedziałeś żebym pozwolił ludziom robić to co chcą i nikogo nie pouczał. To po co ty kogoś pouczasz, co ty jesteś mądrzejszy od reszty i masz prawo pouczać, inni nie. Ja nie szukam fanatycznie twoich postów przecież one są na tej samej stronie co ten. Kolego ja nikogo nie mam zamiaru opluwać na ulicy za jego mundur, ale uważam że są gdzieś granice. Przykro mi z powodu twojej rodziny, z tym większą rezerwą powinieneś podchodzić do tych spraw. Nie będę komentował twojego wymądrzania się i dość prymitywnej próby obrażenia mojej osoby.
Leuthen Napisano 15 Luty 2004 Napisano 15 Luty 2004 Do Duncama:Szanowny Kolego! Mam pewną uwagę co do Twojej wypowiedzi nt. dowódcy 12 Dywizji Pancernej SS Hitlerjugend", którą pozwolę sobie zacytować: Jej dowódca w drodze do Reichu to czołgał się w nocy między okopami naszych żołnierzy, bo wiedział, że jak ludzie Maczka go złapią, to do niewoli nie pójdzie". Odnoszę nieodparte wrażenie, że użyłeś tu pewnego eufemizmu, tak na prawdę pragnąc powiedzieć, że gdyby Kurt Panzer" Meyer (bo zapewne jego masz na myśli) dostał się do polskiej niewoli, to pancerniacy Maczka na miejscu by go stuknęli. Przypinanie do żołnierzy polskiej 1 Dywizji Pancernej łatki zbrodniarzy, rozstrzeliwujących jeńców (bo tak odczytałem to zdanie), choćby byli to jeńcy z tak złowieszczymi dwoma błyskawicami na kołnierzu, jest moim zdaniem co najmniej niestosowne. Swego czasu Jazlowiak wrzucił na tym forum posta, bodajże o tytule Czy Polacy mordowali Niemców pod Falaise w 1944 roku". Dobrze Ci radzę, poszukaj go i przeczytaj, to może następnym razem dwa razy się zastanowisz, zanim napiszesz taką bzdurę, jak była mowa wyżej. Z wyrazami szacunku Leuthen
Duncam Napisano 15 Luty 2004 Napisano 15 Luty 2004 Dokładnie tak, Meyera czekał strzał między oczy. Ja wcale nie sugeruję, że nasza 1. DPanc popełniała zbrodnie, rozstrzelała całą masę jeńców i tak dalej, ale na Meyera to chłopaki były ostre. Przynajmniej tak mi opowiadał jeden kombatant z dywizji Maczka. On tam był, to chyba wie co mówi. Jasne, nikt z naszych nie wiedział, czy rafi się im" dowódca 12 SS. Niemniej mieli taką nadzieję...
michalczewski Napisano 15 Luty 2004 Napisano 15 Luty 2004 Jacek1 kurcze pieczone czemu ty sie mnie tak czepiasz zrobilem ci cos? Ja ciebie nie obrazam za to ty chyba masz ochote obrazac mnie. Prosze cie jak dyskutujesz ze mna to czytaj moje posty. Napisalem POL ROKU TEMU a 6 znalazla sie tam omylkowo. Chyba bym nie napisal ze 6 pol rokow temu. Nie obrazalem Wu-Tanga tylko porosilem aby sie nad tym zastanowil bo jego nick dal mi do zrozumienia ze jest to bardzo mloda osoba. Nie napisalem ze ty kogos masz opluwac albo bic napisalem ze ja tak nie bede robil. Nie staralem sie ciebie obrazic ale skoro to tak otczytales to moze i dobrze!!! Przestan sie mnie czepiac bo twoje ataki staja sie bardzo irytujace.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.