Schmeisser92 Napisano 26 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2006 Witam szanownych kolegów. Jak w temacie gdzie szukać klamerek?? W okopach,bukrach, czy to może bez znaczenia?? Pytam bo nie mam jeszcze zadnej w swoich zbiorach a chciałbym mieć. Ja wole wykopać niż kupić. Ale nie wiem gdzie szukać.Pozdrawiam Schmeisser92 :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schmeisser92 Napisano 26 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2006 Za wszystkie rady z góry dziękuje :) Pozdrawiam Schmeisser92 :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzycho Napisano 26 Lipiec 2006 Share Napisano 26 Lipiec 2006 dziwne pytanie. klamerka moze lezec wszedzie tzn. okop, ziemianka , pole , moje klamerki przewaznie znajdywalem kolo ziemianek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schmeisser92 Napisano 26 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2006 Wiem ze to dziwne pytanie. Ale przeciez klamerki nie lezą gdzie popadnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 26 Lipiec 2006 Share Napisano 26 Lipiec 2006 ty Fodor nie bądz taki Mądry –ty swoją już znalazłeś-pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obert8 Napisano 26 Lipiec 2006 Share Napisano 26 Lipiec 2006 wszedzie dziwne pytanie szukaj gdzie sie da Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schmeisser92 Napisano 26 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2006 Ha ha ha....... bardzo śmieszne Fiodor. Niezły z Ciebie żartwniś.Pozdrawiam Schmeisser92 :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cronos Napisano 26 Lipiec 2006 Share Napisano 26 Lipiec 2006 Weźcie sie ludzie opamietajcie! Jak widze pytania typu: Gdzie moge znaleźć?" albo gdzie szukać?" to aż mnie skręca. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klaus BOLS Napisano 26 Lipiec 2006 Share Napisano 26 Lipiec 2006 czy warto tam szukac...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
profos Napisano 26 Lipiec 2006 Share Napisano 26 Lipiec 2006 Panowie, dajcie na luz. Schmeisser92 pytał gdzie najczęściej znajdujecie klamry, a nie prosił o miejscówkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HU13ERT Napisano 26 Lipiec 2006 Share Napisano 26 Lipiec 2006 Kol. Fiodor byłem tam ale jakiś dom tam stoi...mam szukać bliżej domu czy raczej w strone transformatora? Na razie wyszła tylko szpanga a miała być klamra!!;PPozdrawiam i popieram krytykę takich wątków!!!H. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VASILI Napisano 26 Lipiec 2006 Share Napisano 26 Lipiec 2006 PANOWIE OANOWIE PANOWIE!!!!!! od kogo młode wilki mają się uczyć jak nie od was, większość z was jest doświadczonymi poszukiwaczami i nie jeden początkujący pozazdrościłby wam wiedzy.. dlatego tzeba dawać przykladm a nie od razu krytykować kogoś za to ,że zadał na pozór banalne pytanie.. które po głębszym przeanalizowaniu nie jest az tak głupie jak sie wydaje. Ktoś kto nigdy nie znalazł np.klamry może naprawde nie wiedzieć gdzie szukać i ja nie widze w tym nic dziwnego. Natomiast sprawą oczywistą jest ,że klamry mogą być praktycznie wszędzie ale sch. pytał was gdzie najlepiej szukać takich klamer.. czy w okopach itd... Ja jako kuzyn sch. powinienem stanac po jego stronie ale tego nie zrobie bo macie troche racji ,że wątek był nieprzemyślany. Ale ludzie na litość boską przymknijcie czasami na takie rzaczy oko. Przecież nie myli miny z talerzem.. znaczy ,że jakąś wiedze juz ma. A wy jako ludzie dorośli powinniście mu pomóc w zdobywaniu większej wiedzy a nie jechać po nim równo ;/Myślę ,że po moim poście każdy z was 2 razy przeczyta swój post zanim go tu zamieści.pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pik78 Napisano 26 Lipiec 2006 Share Napisano 26 Lipiec 2006 Pod dywanem poszukaj :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suchy ss Napisano 26 Lipiec 2006 Share Napisano 26 Lipiec 2006 piku a ja mam problem...:( nie mam dywana tylko panele:P i co teraz?, a tak na powaznie to sch. zadal pytanie calkiem na miejscu, forum po to jest zeby sie dowiadywac rzeczy ktorych sie nie wie, bo przeciez nie wszedzie mozna cos znalesc, ja jak ogladam watki np. Tanenberg i widze ile tam klamerek wyciagaja to tez sie zastanawiam gdzie Ci ludzie szukaja, czy na slepo czy jak? ale sie rozpisalem:D a mialy byc tylko 2 slowa:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HU13ERT Napisano 26 Lipiec 2006 Share Napisano 26 Lipiec 2006 Forum i owszem jest miejscem żeby się czegoś dowiedzieć od innych bardziej doświadczonych ale bez przesady! Co to za wiedza, którą należy się dzielić. Czy jeśli ktoś znalazł klamrę na przedpiersiu okopu tzn., że tylko tam ich trzeba szukać?? Mogą leżeć wszędzie bo to sprawa loterii. Po wojnie gdy cywile zbierali resztki oporządzenia rzucali klamry gdzie popadnie bo nie były im potrzebne a i źle się kojarzyły (myślę o niemieckich)w przeciwieństwie do samych pasów. A jak już Kol.Schmeisser92 chesz wiedzieć gdzie leżały moje to proszę: 1 na przedpiersiu okopu 1 na zaplecku" okopu 1 na dnie dołka strzeleckiego 1 na dnie okopu 5 w dole zrzutowym po leju 2 na polachJeśli widzisz tu jakąś prawidłowość to możesz z niej korzystać do woli! Pozdrawiam.H. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wędrowiec Napisano 26 Lipiec 2006 Share Napisano 26 Lipiec 2006 Witam.Swoją perwszowojenną klamerkę znalazłem zakopaną w małym przydomowym sadzie.Była włożona w mały gliniany garnuszek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wędrowiec Napisano 26 Lipiec 2006 Share Napisano 26 Lipiec 2006 dosyć dobry stan zachowania, przypuszczam,że ukryta w 1945 bo znalazło sie jeszcze kilka innych pamiątek pierwszowojennych.Pozdrawiam i owocnego szukania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YARD Napisano 26 Lipiec 2006 Share Napisano 26 Lipiec 2006 Witam.Nie szukać klamer [itp] na cmentarzach, co się zdarza ale zostawie to bez komentarza..,[tak się zrymowało] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzycho Napisano 27 Lipiec 2006 Share Napisano 27 Lipiec 2006 pod parkietem mam duzo sygnałów czy to klamry?:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz F Napisano 27 Lipiec 2006 Share Napisano 27 Lipiec 2006 Ja w podobnym stylu jak HU13ERT1 - Hitlerjugend - poletko w srodku 13-tysiecznego miasteczka1 - SS alpaka - w miejscu, gdzie Rosjanie rozwalili jakis woz niemiecki, bo bylo mase blach grubych posiekanych odlamkami, gapy z czapek 2, jakies kolo etc1 - RAD - na polu - smietnisku1 - Luftwaffe cyna - w lesie, w dolku strzeleckim Jak widac, nie ma zasad, to nie jest jak z monetami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 27 Lipiec 2006 Share Napisano 27 Lipiec 2006 Nie ma reguły :1 carska piechota - pole, nie było tam działań w czasie I w.ś.1 carska grenad. - łąka, nie było tam działań w czasie I w.ś.1 Luftwaffe - koleina leśnej drogi2 Heer - las, bez żadnego schematu1 pruska - stara szopa1 Jungvolk - stara szopa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schmeisser92 Napisano 27 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 27 Lipiec 2006 Dzięki wszystkim(bez wyjątków).Pozdrawiam Schmeisser92 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziki Napisano 27 Lipiec 2006 Share Napisano 27 Lipiec 2006 Oficerska Kriegsmarine - pole na poboczu drogi, ktora istniala w trakcie wojny.Stalowka SS - wyjscie z ziemianki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imperorr Napisano 27 Lipiec 2006 Share Napisano 27 Lipiec 2006 ja znalazlem w starym ognisku-ot ktos ja spalil. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niftos Napisano 27 Lipiec 2006 Share Napisano 27 Lipiec 2006 no a dla mnie to juz jest jakis slad gdzie je mozna znalesc .. wielkie dzieki wam za to :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.