pedro Napisano 11 Lipiec 2006 Napisano 11 Lipiec 2006 Szkoda słów a miało być normalnie :( to film o prymusie z tysialecia niech tez zdejmą bo to bujda filmowa ( motyw z sobowtórem pozdro
pedro Napisano 11 Lipiec 2006 Napisano 11 Lipiec 2006 A na wszystki9ch stacjach będziemy oglądać bliżniaki i ojca dyrektora.a filmem przewodnim bedzie kacza zupa :)pozdro
Australian Infantryman Napisano 11 Lipiec 2006 Napisano 11 Lipiec 2006 Chociaż nigdy nie byłem zwolennikiem ustroju sprawiedliwości społecznej", to dzisiaj chętnie postawiłbym w swoim ogródku T-34 RUDY" na postrach mocherom. A może ktoś odstąpi nieodpłatnie w dobre ręce (moje) T34 ze zlikwidowanego poradzieckiego pomnika? Chętnie przyjmę. Co jeszcze wymyślą? Skonfiskują cały nakład Małego Modelarza z Rudym? Cały nakład wznowionej ksiązki? Zakaz noszenia hełmofonu? Jołki, połki...
danieloff Napisano 11 Lipiec 2006 Napisano 11 Lipiec 2006 He, he, zobaczycie, jak kolega Grand wróci z pielgrzymki to nam da za drwiny z ojca dyrektora, Romana i bliźniaków:-) A tak swoją drogą, wracając ostatnio do domu zobaczyłem napis na billboardzie Urocze bliźniaki na Białołęce"... Zadrżałem... Ufff... Na szczęście to była tylko oferta sprzedaży mieszkań:-)
Forteca Napisano 11 Lipiec 2006 Napisano 11 Lipiec 2006 Jak widać z powyższych postów, cenzura szalej na całego :)))))))))))))
rozbooj Napisano 11 Lipiec 2006 Napisano 11 Lipiec 2006 Nowych filmów fabularnych prostujących historię nie nakręcą, bo w nich nie będzie można umieścić np. butelek piwka etykietami skierowanych w stronę widza, wielkich bilboardów z wodą mineralną czy też ofert lokat bankowych. Chyba, że taki opozycjonista leżąc na styropianie będzie marzył na głos: jak wyzwolę Ojczyznę to założę sobie konto w banku xxxx a potem kupię w promocji samochód yyy i napiję się kawy zzz. Ale to nie będzie miało takiej siły oddziaływania...
Towarzysz Iwan Napisano 11 Lipiec 2006 Napisano 11 Lipiec 2006 - Co Pan pije, panie Koss?- Martini z lodem, wstrząśnięte, niemieszane...;)
acer Napisano 11 Lipiec 2006 Autor Napisano 11 Lipiec 2006 I w tym momencie obudziłem się zlany zimnym potem z krwią w oczach................
Australian Infantryman Napisano 12 Lipiec 2006 Napisano 12 Lipiec 2006 Towarzyszu Iwanie jeżeli chodzi o martini wstrząśnięte i niemieszane, to Bond za komuny był zakazany w oficjalnym obiegu z tych samych powodów co Kloss obecnie. Fałsszował historię. Może zrobić film gdzie Bond spotyka Klossa? Byłby zakazany przez czerwonych i czarnych. To dopiero frajda oglądać film z dvd w konspiracyjnych warunkach w ciągłym strachu, że ktoś wpadnie i nas zamknie. Chyba czas uciekać do lasu i poszukać oddziału Bartka albo Westa (alias Kos).
Forteca Napisano 12 Lipiec 2006 Napisano 12 Lipiec 2006 Klos nie jest zakazany, Klosa przez 4 miesiace nie będzie puszczać TVP.Klasa i tankistów można sobie kupić w hipermarketach i nie tylko, ksiazki wypożyczyć w bibliotekach, mogą go emitować inne kanały.Wystarczy czytać ze zrozumieniem... No ale 21% oblało maturę :D
acer Napisano 12 Lipiec 2006 Autor Napisano 12 Lipiec 2006 Złośliwości nie na miejscu Forteca.Jak kłopotów z maturą nie miałem, choć zdawałem ją wieeele lat temu.Nie rozmawiamy tu o nieuctwie,tu chodzi o mniej więcej takie rzeczy :http://wiadomosci.onet.pl/1354561,11,item.html
Forteca Napisano 12 Lipiec 2006 Napisano 12 Lipiec 2006 Gdybym w jakimś publicznym radiu p[owiedział Pedofile są często związani z GW" to też by mieli prawo mnie wywalić - za wygadywanie bzdur na które nie ma sie kwitów. Złośliwośc była nie do kolegi, tylk odo ludzi co twierdzą że w Polsce zakazane" są pozycje które można sobie bez problemu nabyć czy wypożyczyć http://ksiazki.reporter.pl/ksiazka.php?id=3991&PHPSESSID=6762b493f3a2b1d7b4ed4e427863a10dhttp://www.gigant.pl/index.asp?sid=ihwnjlkhutmwdhkkfaghlfiwsvbltu&r_url=/html/produkt.asp?p=fvvofiyshuuyaflfbgpa||r=26||||red=1itd, itp. - faktycznie dzieło zakazane" :)))))
Towarzysz Iwan Napisano 12 Lipiec 2006 Napisano 12 Lipiec 2006 Kol. Australian Infantryman - ja proponuję zrobić spotkanie porucznika Borewicza (07) z Jamesem Bondem (007) pt. O jedno zero za dużo". To by był hit! :DP.S. Z TV znika też Wielka Gra" - cóż, ciekawe, jaki Teledurniej" ją zastąpi? :[
a.korbaczewski Napisano 12 Lipiec 2006 Napisano 12 Lipiec 2006 ale dla poprawienia nastrooju strona KPP (wpiszczie w googlach) działa sobie w najlepsze w przeciwieństwie do strony nazioli zawierającej listę zadymiarzy z raf, pps i innych pacyfistycznych organizacji.
Australian Infantryman Napisano 12 Lipiec 2006 Napisano 12 Lipiec 2006 Towarzyszu Iwan doskonały pomysł z tym 07/007. Serial 7 zgłoś się" nie fałszuje historii. To autentyk! Wszyscy wiemy, że Milicja była dobra dla obywateli.
acer Napisano 12 Lipiec 2006 Autor Napisano 12 Lipiec 2006 Prawda jest taka że serialu z Borewiczem o mało co by nie wypuścili właśnie ze względu na cenzurę. Kolaudacje każdego odcinka zawsze według Szmagiera(reżyser serialu) kończyły się dyskusjami i walką z Urzędem kontroli prasy publikacji i widowisk.Dopiero podobno stanowcza interwencja wyższych oficerów z KG MO doprowadziła sprawę do końca i przepchnięto serial do emisji.Zresztą ten serial to ciekawy zapis rzeczywistości lat 70 i 80, niekiedy dokumentalistyczny.
Australian Infantryman Napisano 12 Lipiec 2006 Napisano 12 Lipiec 2006 Z tym 07 oczywiście drogi acerze oczywiście żartowałem. To dobry serial, ale niektórzy i do niego mogą się doczepić. Tylko, że my tu Panowie sobie żartujemy, a niektórzy biorą to sobie głęboko do serca. Chodzi tu o pewne zagrożenia wolności. Rządzący którzy boją się czołgu z filmowej taśmy są niepoważni i niebezpieczni. Warto o tym mówić zanim ktoś zamknie nam gęby na dobre. Myślicie, że to niemożliwe? No to poczekajcie.....
Forteca Napisano 12 Lipiec 2006 Napisano 12 Lipiec 2006 Rządzący którzy boją się czołgu z filmowej taśmy są niepoważni i niebezpieczni"Khem, raczej dziadkowie-kombatanci: Światowy Związek Żołnierzy AK, Stowarzyszenie Szare Szeregi" Armii Krajowej, Zrzeszenie Wolność i Niezawisłość WiN", Stowarzyszenie Kombatantów Polskich Sił Zbrojnych na Zachodzie itp.To te organizacje tworzą rząd ? Czy coś mnie ominęło ??Chodzi tu o pewne zagrożenia wolności."Mianowicie jakie ????????? To że można sobie ten film kupić bez problemu to jest zagrożenie wolności" ?
Boruta Napisano 12 Lipiec 2006 Napisano 12 Lipiec 2006 Zagrożenie wolności, to jest wepchnięcie TV w jeden słuszny kierunek (kanał), jak kiedyś powiedział tow. Gomułka: staliśmy nad przepaścią. Od tego czasu uczyniliśmy olbrzymi krok naprzód".Pozdrawiam
wulfgar Napisano 12 Lipiec 2006 Napisano 12 Lipiec 2006 Zastanawiam sie jaki mialby to być kanal żeby zadowolić wszystkich? moze oddzielny z prelekcjami Janusza Przymanowskiego i Włodzimierza Sokorskiego( gdyby żyli)? Jest przegląd kronik PRL na kino polska i kto wie moze oni puszczą też 4 pancernych itp. A ja nie bede płakał, znam to na pamieć. A z sentymentu i na dvd mozek kiedyś kupie. Ale i tak myśle że to ukartowana robota tych kryptofaszystów z Pisu...
a.korbaczewski Napisano 12 Lipiec 2006 Napisano 12 Lipiec 2006 zawsze TV był wpchnięty w jeden kanał. dziś się urodziliście?
Australian Infantryman Napisano 12 Lipiec 2006 Napisano 12 Lipiec 2006 Dziadkowie - kombatanci to tylko wnioskodawcy. Decyzja należy do władz tvp kontrolowanych przez drób. Można kupić te filmy? Owszem, jeszcze tak.
wulfgar Napisano 12 Lipiec 2006 Napisano 12 Lipiec 2006 pozatym jak piszą ma nie być klossa i "czterech pancernych' w jesiennej ramówce. Ja chyba tego nie zniosę. Cała jesień bez klossa...może wiosną gdzieś bedzie lecieć? moze polsat. Tvn, Tv 4, itd?
wulfgar Napisano 12 Lipiec 2006 Napisano 12 Lipiec 2006 australian: 22 lipca walimy na pikinik Izy sierakowskiej z okazji Swięta 22 lipca. Ma byc prelekcja pt. 22 lipca w zyciu narodu" niech nam żyje. Nagroda : buziak od Ryszarda Kalisza.
Australian Infantryman Napisano 12 Lipiec 2006 Napisano 12 Lipiec 2006 Wulfgar! Jesteśmy umówieni! Zabieram z sobą wino owocowe adapter bambino i płyty z socrealem, no i oczywiście hełmofon (skórzany pachnący fajkowym tytoniem). Buzi tak, ale od Sierakowskiej. Centrala chyba wyrazi zgodę.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.