Skocz do zawartości

Koniec Klossa i Pancernych.

acer

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Szkoda słów a miało być normalnie :( to film o prymusie z tysialecia niech tez zdejmą bo to bujda filmowa ( motyw z sobowtórem pozdro
  • Odpowiedzi 86
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
A na wszystki9ch stacjach będziemy oglądać bliżniaki i ojca dyrektora.
a filmem przewodnim bedzie kacza zupa :)
pozdro
Napisano
Chociaż nigdy nie byłem zwolennikiem ustroju sprawiedliwości społecznej", to dzisiaj chętnie postawiłbym w swoim ogródku T-34 RUDY" na postrach mocherom. A może ktoś odstąpi nieodpłatnie w dobre ręce (moje) T34 ze zlikwidowanego poradzieckiego pomnika? Chętnie przyjmę. Co jeszcze wymyślą? Skonfiskują cały nakład Małego Modelarza z Rudym? Cały nakład wznowionej ksiązki? Zakaz noszenia hełmofonu? Jołki, połki...
Napisano
He, he, zobaczycie, jak kolega Grand wróci z pielgrzymki to nam da za drwiny z ojca dyrektora, Romana i bliźniaków:-) A tak swoją drogą, wracając ostatnio do domu zobaczyłem napis na billboardzie Urocze bliźniaki na Białołęce"... Zadrżałem... Ufff... Na szczęście to była tylko oferta sprzedaży mieszkań:-)
Napisano
Nowych filmów fabularnych prostujących historię nie nakręcą, bo w nich nie będzie można umieścić np. butelek piwka etykietami skierowanych w stronę widza, wielkich bilboardów z wodą mineralną czy też ofert lokat bankowych. Chyba, że taki opozycjonista leżąc na styropianie będzie marzył na głos: jak wyzwolę Ojczyznę to założę sobie konto w banku xxxx a potem kupię w promocji samochód yyy i napiję się kawy zzz. Ale to nie będzie miało takiej siły oddziaływania...
Napisano
Towarzyszu Iwanie jeżeli chodzi o martini wstrząśnięte i niemieszane, to Bond za komuny był zakazany w oficjalnym obiegu z tych samych powodów co Kloss obecnie. Fałsszował historię. Może zrobić film gdzie Bond spotyka Klossa? Byłby zakazany przez czerwonych i czarnych. To dopiero frajda oglądać film z dvd w konspiracyjnych warunkach w ciągłym strachu, że ktoś wpadnie i nas zamknie. Chyba czas uciekać do lasu i poszukać oddziału Bartka albo Westa (alias Kos).
Napisano
Klos nie jest zakazany, Klosa przez 4 miesiace nie będzie puszczać TVP.

Klasa i tankistów można sobie kupić w hipermarketach i nie tylko, ksiazki wypożyczyć w bibliotekach, mogą go emitować inne kanały.

Wystarczy czytać ze zrozumieniem... No ale 21% oblało maturę :D
Napisano
Złośliwości nie na miejscu Forteca.

Jak kłopotów z maturą nie miałem, choć zdawałem ją wieeele lat temu.

Nie rozmawiamy tu o nieuctwie,tu chodzi o mniej więcej takie rzeczy :
http://wiadomosci.onet.pl/1354561,11,item.html
Napisano
Gdybym w jakimś publicznym radiu p[owiedział Pedofile są
często związani z GW" to też by mieli prawo mnie wywalić - za wygadywanie bzdur na które nie ma sie kwitów.

Złośliwośc była nie do kolegi, tylk odo ludzi co twierdzą że w Polsce zakazane" są pozycje które można sobie bez problemu nabyć czy wypożyczyć

http://ksiazki.reporter.pl/ksiazka.php?id=3991&PHPSESSID=6762b493f3a2b1d7b4ed4e427863a10d

http://www.gigant.pl/index.asp?sid=ihwnjlkhutmwdhkkfaghlfiwsvbltu&r_url=/html/produkt.asp?p=fvvofiyshuuyaflfbgpa||r=26||||red=1

itd, itp. - faktycznie dzieło zakazane" :)))))
Napisano
Kol. Australian Infantryman - ja proponuję zrobić spotkanie porucznika Borewicza (07) z Jamesem Bondem (007) pt. O jedno zero za dużo". To by był hit! :D

P.S. Z TV znika też Wielka Gra" - cóż, ciekawe, jaki Teledurniej" ją zastąpi? :[
Napisano
ale dla poprawienia nastrooju strona KPP (wpiszczie w googlach) działa sobie w najlepsze w przeciwieństwie do strony nazioli zawierającej listę zadymiarzy z raf, pps i innych pacyfistycznych organizacji.
Napisano
Prawda jest taka że serialu z Borewiczem o mało co by nie wypuścili właśnie ze względu na cenzurę. Kolaudacje każdego odcinka zawsze według Szmagiera(reżyser serialu) kończyły się dyskusjami i walką z Urzędem kontroli prasy publikacji i widowisk.

Dopiero podobno stanowcza interwencja wyższych oficerów z KG MO doprowadziła sprawę do końca i przepchnięto serial do emisji.

Zresztą ten serial to ciekawy zapis rzeczywistości lat 70 i 80, niekiedy dokumentalistyczny.
Napisano
Z tym 07 oczywiście drogi acerze oczywiście żartowałem. To dobry serial, ale niektórzy i do niego mogą się doczepić. Tylko, że my tu Panowie sobie żartujemy, a niektórzy biorą to sobie głęboko do serca. Chodzi tu o pewne zagrożenia wolności. Rządzący którzy boją się czołgu z filmowej taśmy są niepoważni i niebezpieczni. Warto o tym mówić zanim ktoś zamknie nam gęby na dobre. Myślicie, że to niemożliwe? No to poczekajcie.....
Napisano
Rządzący którzy boją się czołgu z filmowej taśmy są niepoważni i niebezpieczni"

Khem, raczej dziadkowie-kombatanci: Światowy Związek Żołnierzy AK, Stowarzyszenie Szare Szeregi" Armii Krajowej, Zrzeszenie Wolność i Niezawisłość WiN", Stowarzyszenie Kombatantów Polskich Sił Zbrojnych na Zachodzie itp.

To te organizacje tworzą rząd ? Czy coś mnie ominęło ??

Chodzi tu o pewne zagrożenia wolności."

Mianowicie jakie ????????? To że można sobie ten film kupić bez problemu to jest zagrożenie wolności" ?
Napisano
Zagrożenie wolności, to jest wepchnięcie TV w jeden słuszny kierunek (kanał), jak kiedyś powiedział tow. Gomułka: staliśmy nad przepaścią. Od tego czasu uczyniliśmy olbrzymi krok naprzód".
Pozdrawiam
Napisano
Zastanawiam sie jaki mialby to być kanal żeby zadowolić wszystkich? moze oddzielny z prelekcjami Janusza Przymanowskiego i Włodzimierza Sokorskiego( gdyby żyli)? Jest przegląd kronik PRL na kino polska i kto wie moze oni puszczą też 4 pancernych itp. A ja nie bede płakał, znam to na pamieć. A z sentymentu i na dvd mozek kiedyś kupie. Ale i tak myśle że to ukartowana robota tych kryptofaszystów z Pisu...
Napisano
pozatym jak piszą ma nie być klossa i "czterech pancernych' w jesiennej ramówce. Ja chyba tego nie zniosę. Cała jesień bez klossa...może wiosną gdzieś bedzie lecieć? moze polsat. Tvn, Tv 4, itd?
Napisano
australian: 22 lipca walimy na pikinik Izy sierakowskiej z okazji Swięta 22 lipca. Ma byc prelekcja pt. 22 lipca w zyciu narodu" niech nam żyje. Nagroda : buziak od Ryszarda Kalisza.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie