Gunship! Napisano 28 Lipiec 2006 Napisano 28 Lipiec 2006 W Lublinie jest albo ulica albo rondo Kulińskiego. Z nazwami ulic tak jest :) U nas w Łodzi jest rondo Solidarności ( które nie jest rondem tak naprawdę) i wszyscy na nie równo bluźnią ze względu na trudności komunikacyjne i pecyficzny układ :)
liha Napisano 7 Sierpień 2006 Napisano 7 Sierpień 2006 oho , miał racje ten co napisał , że rozmowa o Kuklińskim zmieni sie w pyskówkę....ech , pozapominaliśmy jak to fajnie było za komuny.....bohater , zdrajca, bohater etc. jakie to dla nas Polaków typowe, jak bohater to zgnoić , weterani na styropianie....pomysł z ulicą jest głupi ,jakiś czas temu barany z rady miejskiej Wrocławia przerobiły plac 1Maja (znany wszystkim wrocławiakom) na Jana Pawła 2 , ot tak sobie .......ech szkoda gadać.pozdrawiam
woytas Napisano 7 Sierpień 2006 Napisano 7 Sierpień 2006 Wybacz liha ale z pewnych wartosci nie powinno sie robic szmaty- pomimo jakiegokolwiek niewlasciwego systemu.Ja o Panu Kuklinskim mam mieszane uczucia- Bardzo mi przypomina Kmicica (troche pokrecone ale tak uwazam)
Boruta Napisano 8 Sierpień 2006 Napisano 8 Sierpień 2006 E tam, Kmicić był przecież oszukany. A ten wiedział co robi od początku do końca. To był raczej Kuklinowski.Pozdrawiam
kiers Napisano 8 Sierpień 2006 Napisano 8 Sierpień 2006 No i widzicie jak były system wyprał mÓzg Borucie
acer Napisano 8 Sierpień 2006 Napisano 8 Sierpień 2006 Dlaczego, bardzo bliskie prawdy porównanie. Obaj w sumie pracowali dla imperiów.Niestety, Kuklinowski skończył znacznie marniej od Pułkownika Kuklińskiego.Kimicic też jakiś czas służył Radziwiłłowi paktującemu ze Szwedami, kumplem Opalińskiego, który poddał się pod Ujściem.
kilgore Napisano 14 Sierpień 2006 Napisano 14 Sierpień 2006 Plac 1Maja zostanie dla mnie osobiście zawsze placem pierwszomajowym.Swieto 1 Maja,którego korzenie jak pamiętam sięgają 19 wieku,miało i ma uczcic zwykłych ludzi pracy czyli robotników(ostatnio znowu znielubiane słowo).No chyba ze w Polsce większość stanowia prawicowi pseudointeligenci z dziada-pradziada pokroju pewnego ministra,albo hrabiowie.Ponadto Papież był na tyle skromnym człowiekiem i za życia chyba coś wspominał coby nie stawiać mu pomników.A co do naszego bohatyra -pułkownika to ma byc podobno wyświęcony na generała w listopadzie(?)
liha Napisano 19 Sierpień 2006 Napisano 19 Sierpień 2006 woytas powiedz proszę z jakich wartości ---pytam naprawde serio i z ciekawością , Twoja wypowiedź skłoniła mnie do myślenia , napisz proszę o jakie wartości Ci chodzi.pozdrawiam.liha
woytas Napisano 26 Sierpień 2006 Napisano 26 Sierpień 2006 jakich wartosci?Slowo oficera, przysiega-pan Kuklinski nie przysiegal zdaje sie na wiernosc zwiazkowi radzieckiemu- jeszcze kilka innych...
acer Napisano 27 Sierpień 2006 Napisano 27 Sierpień 2006 Teraz to już nie zdrada, awans chyba na generała z okazji 11 XI ma pośmiertnie otrzymać.Czasy się zmieniły. Teraz sojusznicy wrogami i wrogowie sojusznikami.
woytas Napisano 27 Sierpień 2006 Napisano 27 Sierpień 2006 jak ktos powiedzial ...czasy sie zmieniaja a pan ciagle w komisjach..."
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.