Skocz do zawartości

Iłża 19-20 sierpnia 2006-przybywajcie

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 204
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Chciałbym sprostowac informacje zamieszczoną w miesięczniku odkrywca wydanie sierpniowe na temat rekonstrukcji w Iłży,dokładnie chodzi o termin-Iłża ODBĘDZIE się w dniach 19-20 sierpnia a nie jak napisano w Odkrywcy we wrześniu.
Chciałbym zadać pytanie moderatorowi tego działu i tegą wątku co się stało z postami umieszczonymi wczoraj wieczorem przez użytkownika kamilo" chodzi o fotki i plany lokacji wojsk w trakcie trwania rekonstrukcji??? i tu muszę sobie postawić pytanie, o co właściwie chodzi ?
Czy o zagrożenie rekonstrukcji np:Bzura 2006 która nie jest zagrożona, czy o sprawy prestiżowe, czy też o odepchnięcie Iłży od działań rekonstruktorskich , od których Iłża i nasi przykaciele odepchnąć się nie damy!
prosze moderatora o rzeczową odpowiedź na moje pytanie w przeciwnym wypadku lub w wypadku skasowania tego postu odpowiedź sama się nasunie.

MIEJSCE POTYCZKI TO POLE O ŁADNYM POŁOZENIU NA GÓCE KOŁO DROGI NA PLANIE OZNACZONEJ KOL SZARYM BEDZIE WIDOWNIA ODDZIELONA OD NAS TASMĄ I OCHRONĄ .
DROGA IDZIE TEŻ ZA LINIA POLSKIEJ PIECHOTY I TU CIEKAWOSTKA BO DROGA TA ZA POLSKĄ LINIĄ JEST W TAKIM DOLE I NIE BEDZIE WIDAĆ NADCIĄGAJĄCYCH Z DOŁU UŁANÓW.

WOJSKA NIEMIECKIE PRZEPROWADZAJĄ NATARCIE OD STRONY STACJI WODNEJ NA WZGORKU .
ZA LINIĄ WOJSK POLSKICH JEST WIELKA GÓRKA KTÓRĄ MOŻNA WYKORZYSTAĆ DO POSTAWIENIA POLSKIEGO MOŻDZIERZA O KTÓRYM REWOLT ZOATAL POINFORMOWANY .

TERAZ CHCĘ ZAAPELOWAĆ IŻ W ODKRYWCY JEST PODANA DO WIADOMOŚCI BŁĘDNA DATA INSCENIZACJI I JEST TO EWIDENTNE WPROWADZENIE W BŁĄD MOŻE KTOŚ SIE WYPOWIE CO DO TEGO BŁĘDU DRUKARSKIEGO"

KIEDYŚ TO SIE NAZYWAŁO INACZEJ A W 1939 MOILI NA TO 5.....

Kamilo:

Miejmy nadzieje, że to tylko drukarska pomyłka a nie działanie osób życzliwych inaczej".
Dzisiaj kupiłem Odkrywcę, sam się zdziwiłem przeczytawszy owy tekst z przekręconą datą. To może narobić niezłego zamieszania. Wielu ludzi nie ma dostępu do internetu. Myśle, że redakcja powinna zamieścić w następnym numerze sprostowanie w widocznym miejscu.

Pozdrawiam
d007

sprostowanie nic nie da bo kolejny numer odkrywcy wychodzi we wrześniu.Jedno jest pewne jeśli mozecie poinformujcie ludzi którzy nie mają neta że Iłża jest 19-20 sierpnia,a jeśli ta pomyłka" jest wynikiem jakiejś działalności sabotażowej ,to zrobimy bedzie oznaczało że w naszym środowisku jest życzliwy" impotent umysłowy.

Zgoda, tylko uważam, że to jest błąd natury ludzkiej, bo każdy jakoś kojarzy rekonstrukcje wrześniowe" we wrześniu. I skałdając gazete odruchowo wpisał właśnie wrzesień.
Oczywiście to wkurza, a nawet bardziej, ale doszukiwanie się drugiego dna to przesada.

AKAGI wiesz twoje wypowiedzi to żenada nie było by końca świata bo
1. rekonstrukcja nie odbywa się w kocku
2. 1/2 polski wie że w pierwszy wikend pażdzienika sa
obchody bitwy kockiej
3. ja nie musze puszczac reklamy w gazetach bo wiekszośc
zainteresowanych rekonstruktorów poinformowałem
osobiście lub za pomoca internetu
4. a jak chodzi o ludzi (widzów) to od lipca wie o tym
całe woj .Lubelskie,białostockie(mazowieckie ),
zachodnoipomorskie,tereny iłży ,katowic i mazór
bo PRZYJACIELE (to może byc dla ciebie obce słowo )pomagają w zorganizowaniu takiej imprezy tak jak my pomagamy rewoltowi i tu znowu trudne słowo (mamy taki gest przyjazni)chcemy zeby coś wyszło tak zeby podobało się ludziom tak w przypadku iłży jak i serokomli .

ale widzisz co do Bzury sie nikt nie pomyli bo Bzura to jak twierdzą ludzie to prestiż rekonstrukcji a taka iłżę można pominać bo po co przecierz i tak nikt nie wie gdzie to nawet jest prawda ....ciekawi mnie co ty byś zrobił jak by pomylili isię w stosunku do reko na którum ci zależy ciekawi mnie to jak bys postapił jak byś nie miał innego puktu informacji tylko ODKRYWCĘ i jak by sie pomylili a po wszystkim wydrukowali sprostowanie .?

Panowie - organizuję juz w tym roku Bzurę po raz piąty - wiem jedno, bo zdarzało mi sie to wielokrotnie, że członkowie każdej redakcji są ludźmi i popełniają błędy. Tzreba toz rozumieć, bo nawet najdoskonalsza korekta nie jest w stanie ich uniknąć. Łamy Odkrywcy i tego portalu udostępniane są nam bezpłatnie, więc raczej powinniśmy być wdzięczni za tą bezinteresowną pomoc. Myślę, że Iłża się odbędzie, bo błąd już tu sprostowano i Ci co chcieli już się o poprawnej dacie dowiedzieli. Teraz tylko trzeba czyścić karabiny i szykować się do boju - życze Wam udanej rekonstrukcji i jeśli się uda wyślemy do Was samolot, żeby porobił fotki:-)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie