kutno Napisano 2 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 2 Czerwiec 2006 http://img327.imageshack.us/my.php?image=skanuj00018po.jpgTo chyba nie wymaga komentarza .... :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revolt Napisano 2 Czerwiec 2006 Share Napisano 2 Czerwiec 2006 njlepiej jakby kaczor donald wital dzieci a teletubisie opowiadaly im bajki o kiszonych ogorach w kosmosie!!pismaki to najgorsz zaraza!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 2 Czerwiec 2006 Share Napisano 2 Czerwiec 2006 Skoro można pisać o chłopach chłepcącyh gołdę z jeziora na czworakach razem z psami to co się dziwicie że wyjechali z hitlerowcami i oburzeniem świętej cnoty.Przez zakrystię do burdelu - moralność dziennikarza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ubenfurer Napisano 2 Czerwiec 2006 Share Napisano 2 Czerwiec 2006 heheheh skąd ja ich znam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kutno Napisano 2 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 2 Czerwiec 2006 pewnie z pola bitwy ;] Pzdr Uben Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ubenfurer Napisano 2 Czerwiec 2006 Share Napisano 2 Czerwiec 2006 no racja ,przecież to ten sanitariusz Werner pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frost Napisano 2 Czerwiec 2006 Share Napisano 2 Czerwiec 2006 Dziennik Łódzki z 2 czerwca 2006Dzień Dziecka z hitlerowcami Żołnierze w hitlerowskich mundurach witali dzieci, które świętowały wczoraj swój dzień na stadionie łódzkiego Startu. Rodzice nie kryli oburzenia. Organizatorzy imprezy nie widzą jednak problemu. - Dla dzieci przygotowano edukacyjną ścieżkę historyczną - informuje Barbara Czerkawska, koordynator imprezy.- Przedstawiano wojska, które na przestrzeni ostatnich dwustu lat brały udział w wojnach. Gdyby rodzice przeszli całą ścieżkę, nie byliby oburzeni...Organizatorzy twierdzą, że na Starcie nie było żołnierzy niemieckich z czasów II wojny światowej, a tylko z pierwszej. Zdjęcia mówią jednak co innego...Patronat nad imprezą objął prezydent Łodzi. Zorganizowały ją: ZHP, TPD, Fundacja "Happy Kids " stowarzyszenia OK. - Razem" "Dragon i "Szansa.(ani) "Gdyby któryś z Kolegów chciał przekazać swoje uwagi na temat zetelności" owego dziennikarzyny podaję maila donaczelnego Dziennika Łódzkiegobeck@dziennik.lodz.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ubenfurer Napisano 2 Czerwiec 2006 Share Napisano 2 Czerwiec 2006 hieny szukające sensacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 3 Czerwiec 2006 Share Napisano 3 Czerwiec 2006 bez jaj....sa pewne granice kiedy mozna wystepowac w mundurku. mozna było zrobic sciezkę historyczną (dziwne tłumaczenie) ale moze w inny dzien.. to tak samo jak bysmy zrobili sciezke historyczna w szpitalu i puscili ludzi po salach w mundurach :DDjako osoba prywatna nie popieram takich pmyslówokejos AA7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lt.Horne Napisano 3 Czerwiec 2006 Share Napisano 3 Czerwiec 2006 Podobnie jak Okejos , uważam ,że wszystko ma swoje granice.To ,że pismaki są hieny to jedno,ale to paradowanie w niemieckim mundurze na imprezie z okazji Dnia Dziecka to inna sprawa.Jest ciepłe jesienne przedpołudnie,stoi Opel Blitz,opuszczona tylna burta.Przy otwartej burcie stoi niemiecki oficer ,ładnie ostrzyżony,mundur elegancki,czysty,poprawia i tak idealnie założone rękawiczki.Do ciężarówki podchodzi grupa dzici ,małe,trochę większe -schnell! schnell" krzyczy oficer,dzieciaki wdrapują się na pakę...1939,1940...nie Pola czerniakowskie w zeszłym roku.Skojarzenia błyskawiczne,mnie i wielu innym się to nie podobało.Granice zostały przekroczone.Revolt-w Twojej ironi jest racja . Tak,dzieci powinien witać Kaczor Donald a na lekcji historii powinny się dowiedzieć jak wyglądała woja.Jaki obraz wojny budujesz dziecku ,kiedy na jego święcie wita go niemiecki uśmiechnięty żołnierz-rodem z niemieckiej propoagandy lat 30-tych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 3 Czerwiec 2006 Share Napisano 3 Czerwiec 2006 jako GRH niemiecka dostajemy wiele róznych dziwnych propozycji... ale je odrzeucamy. wystepujemy tam gdzie na przeciwko nas stoi zołnierz równie dobrze wyszkolony i uzbrojony.. a i tak w 99% przegrywamy bitwy. i tak mam być!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalczewski Napisano 3 Czerwiec 2006 Share Napisano 3 Czerwiec 2006 Twarze znajome...Kurcze ale pomysl na dzien dziecka.Ja rozumiem ze rekonstrukcja jest teraz w modzie i ze nowe grupy chca sie wszedzie pokazac (ambicja czy kompleksy?) ale to juz jest przesada na takie propozycje zwyczajnie sie odmawia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombak Napisano 5 Czerwiec 2006 Share Napisano 5 Czerwiec 2006 nie wiem jak to dokładnie wyglądało ale z tego co napisali w gazecie były tam również inne wojska(mysle ze również wrześniowe) ale tego nie pokazali a rodzice byli oburzeni, na jakiej podstawie takie twierdzenia są wysuwane, jeżeli ten dziennikarz który to pisał znałby swój fach, przytoczyłby opinie któregoś z rodziców. cały artykuł pasuje mi bardziej do brukowca niż do powaznej gazety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kutno Napisano 5 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 5 Czerwiec 2006 z tego co siem zdążyłem dowiedzieć ...Osoby która napisała ten tekst nawet tam nie było ...był sam fotograf ;/ nie popieram uczestniczenia na takich imprezach ..ale także uważam że gazeta przesadziła ... ja osobiście nie sympatyzuje w tym kierunku ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 5 Czerwiec 2006 Share Napisano 5 Czerwiec 2006 wtrace słówko koledzy zrubcie jak ja w lublinie jak jedna z gazet uzyła słowa hitlerowcy to wysłalaem meila do redaktora naczelnego i napisalem ze hitlerowiec szeży idee faszysztowskie a grh rekonstuuje wojska jakie istniały w konkretnym okresie i napisałem zeby wydrukowali srostowanie i zeby lepiej sie orjentowali w słowniku wyrazow obcych bo słowo hitlerowiec nozna zastapić inym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiler p Napisano 6 Czerwiec 2006 Share Napisano 6 Czerwiec 2006 I co Kamil - podziałało ? Wydrukowali coś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 6 Czerwiec 2006 Share Napisano 6 Czerwiec 2006 przesłali na meila odpowiedz iż puszczą w nastepnym nr. i puscili na przedostatniej stronie i malym druczkiem ale warto im na to zwrócic uwagę bo grupy rekonstrukcyjne to nie bandy hitlerowsów biegajace i nawołujace do faszyzmu ,i to powinni wiedzieć szczególnie pismaki powinni poczytać na temat faszyzmu i ja bym jeszcze podesłał im coś takiego kim jesteśmy i czym sie zajmujemy może to poprawi wizerunek GRH niemieckich w Polsce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vilkaloki Napisano 6 Czerwiec 2006 Share Napisano 6 Czerwiec 2006 Na takie reakcje chyba każdy reenactor niemiecki jest przygotowany ale... powinien też wyczuć na jakiej imprezie wolno sie pojawić. O ile nie mam nic przeciwko pojawianiom się w liceach to małe dzieci żywej lekcji histori niezapamiętają. Przed oczami będą miały uśmiechniętego żołnierza niemieckiego który dał im potrzymać pistolet... A to będzie antylekcja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AKMS Napisano 6 Czerwiec 2006 Share Napisano 6 Czerwiec 2006 Vilkaloki, święte słowa! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiler p Napisano 6 Czerwiec 2006 Share Napisano 6 Czerwiec 2006 Wiem Kamilu, że warto, bo to ja Ci zwróciłem mailem uwagę, że nas tak brzydko w tym szmatławym Dzienniku Wschodnim" nazwali. Masz może skan albo fotę tego sprostowania ? Chętnie bym zobaczył :D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kikifas Napisano 7 Czerwiec 2006 Share Napisano 7 Czerwiec 2006 Dzis czytałem to samo w Angorze, czyli przedrukach z lokalnych praówek. Tylko zdjęcie było inne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jazlowiak Napisano 7 Czerwiec 2006 Share Napisano 7 Czerwiec 2006 Szkoda, że przez takie akcje coraz trudniej tłumaczyć, że polscy rekonstruktorzy w niemieckich mundurach, zajmują się rekonstrukcja historyczna a nie epatują gdzie mogą swoimi mundurami:-(( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ursus Napisano 8 Czerwiec 2006 Share Napisano 8 Czerwiec 2006 Grupa Żelazny orzeł" poszła o jeden most za daleko". Ten most to wcale wyraźna granica. Szczególnie ważna dla grup iemieckich". Chcę podkreślić, ze środowisko rekonstrukcyjne z wielkim trudem wypracowuje społeczne zaufanie. Niestaty bardzo łatwo można te wysiłki zwniweczyć - uważam, że tym razem było blisko - ciekaw jestem jak się to skończy.Wystarczyłoby troche powsciagliwosci - nie byłoby sprawy. A kto nie potrafi uszanować pewnych zasad - nie powinien sie zwać grupa rekonstrukcyjna" - z szacunku dla GRH.Powsciągliwosci, odpowiedzialnosci, umiejętnosci przewidywania, czujności na prowokacje życze wszystkim zakładającym niemieckie mundury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 8 Czerwiec 2006 Share Napisano 8 Czerwiec 2006 kiler nie mam skanu tego wydruku ale chyba jak sobie dobrze przypominam to wysłałem wam kopie tego druku na meila zaraz po wydrukowaniu sprostowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loczek Napisano 9 Czerwiec 2006 Share Napisano 9 Czerwiec 2006 Brawo Ursus - trafiłeś w sedno - w pełni popieram Twoją wypowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.