Hartmann Napisano 9 Sierpień 2003 Napisano 9 Sierpień 2003 Pan sprzedawca się zdenerwował i pisze że jak ktoś jest naprawde chętny to może zorganizować spotkanie , celem oglądnięcia w/w pociągu.A potem przyjdzie SOK i przegoni wszystkich z tunelu ;))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))Hart
polsmol Napisano 9 Sierpień 2003 Napisano 9 Sierpień 2003 Aukcja już się skończyła. Ciekawe kto to kupił. Może Osama Binladen ;)
ms Napisano 9 Sierpień 2003 Napisano 9 Sierpień 2003 moze polska armia celem uzupelnienia wyposazenia sil okupacyjnych?:-)W koncu niewatpliwie solidne, niemieckie wyposazenie,w pelni sprawne, tylko trzeba faktycznie tych sok-istow pogonic:-)
1AIR1 Napisano 9 Sierpień 2003 Napisano 9 Sierpień 2003 Raczej nikt tego nie kupił.Pan Anonim chyba się zdenerwował.Tak..żeby konserwować prawie kilometrowy tunelwraz z pociągiem ..trzeba by nic nie robić a tylko zajmować się właśnie - konserwacją..a z czego żyć ?No chyba że.. Pradziadek zostawił także walizkę a utrzymanie".
random Napisano 9 Sierpień 2003 Napisano 9 Sierpień 2003 Aukcja się skończyła gdyż koleś otworzył wreszcie te tajemnicze wrota i ukazał mu się dworzec Śródmieście...
polsmol Napisano 9 Sierpień 2003 Napisano 9 Sierpień 2003 A tak swoją drogą: Co tkiego jest do konserwowania w tunelu oprócz oświetlenia?A broń chemiczna to Osamie w sam raz ;)))
Magach7 Napisano 9 Sierpień 2003 Napisano 9 Sierpień 2003 Można kupić coś u goscia na innej aukcji - wtedy ma się jego adres :-) A skoro wejscie jest na jego posesji (której znamy adres) to nie ma co tylko dogadać się z sąsiadem i wleźć do tunelu od du.. strony :-) hehe- oczywiscie jest to opcja gdy coś tam jest :-)
Mi.Der Napisano 9 Sierpień 2003 Napisano 9 Sierpień 2003 A swoją drogą, dlaczego dumny właściciel tego pociągu nie zrobił mu chociaż jednej fotki, którą mógłby rozproszyć głupie wątpliwości niedowiarków? ;-)
ms Napisano 10 Sierpień 2003 Napisano 10 Sierpień 2003 to jest kolejna zagadka (brak zdjec) ktora ma wplynac w zamierzeniu autora korzystnie dla caloksztalt operacji handlowej...placisz niemala kwote, przybywasz na dworzec a tutaj eksponaty w skali 1:87 :-)oczywiscie wszystko zakonserwowane, w doskonalym stanie...
Gość Napisano 10 Sierpień 2003 Napisano 10 Sierpień 2003 A swoją drogą, dlaczego dumny właściciel tego pociągu nie zrobił mu chociaż jednej fotki, którą mógłby rozproszyć głupie wątpliwości niedowiarków? ;-)"- Ponieważ dumnemu właścicielowi" nie zależy na opinii niedowiarków.
random Napisano 10 Sierpień 2003 Napisano 10 Sierpień 2003 No to było bardzo głębokie... Jeśli w takiej sytuacji nie zależy mu na opini niedowiarków to nie zależy mu na niczyjej opinii.
ms Napisano 10 Sierpień 2003 Napisano 10 Sierpień 2003 i mamy ujawnionego wlasciciela ransportu kolejowego" na forum:-)moze jednak dasz sie przekonac do wykonania sesji fotograficznej swojego skrywanego przez lata skarbu" i opublikowanie tejze np na lamach odkrywcy?:-)chyba ze juz calosc zmienila wlasciciela i do niego nalezy kierowac takowe propozycje liczac sie z - niestety - partycypacja w kosztach jakie poniosl....
Mi.Der Napisano 10 Sierpień 2003 Napisano 10 Sierpień 2003 Dobrze, dumnemu właścicielowi" (= dumnemu z posiadanego Pociągu) może nie zależeć na opinii niedowiarków - ale może właśnie któryś z nich po chociażby uprawdopodobnieniu w ten sposób, że to nie jest lipa, potraktowałby poważnie aukcję i wyasygnował odpowiednie fundusze ;-)
1AIR1 Napisano 10 Sierpień 2003 Napisano 10 Sierpień 2003 Do Pana Anonima.Nie pierwszy raz widzę człowieka który chce dokonać transakcji i to za bardzo duże pieniądze....a oferuje-kota w worku.
Peter Napisano 10 Sierpień 2003 Napisano 10 Sierpień 2003 Ja jestem stary Warszawiak. Najsłynniejszy numer tego typu to chyba była sprzedaż kolumny Zygmunta na pl. Zamkowym w latach 50-ych. O ile się nie mylę kolumna poszła w ręce nowego właściciela za równowartość ok. 2l. wódki. Tutaj facio jest o wiele oryginalniejszy. Ciekawe jakie gwarancje trzeba przedstawić panie J. aby dostąpić zaszczytu oglądu znaleziska. A może tak jakieś foto na forum. Przecież jak jest w tunelu to nikt nie skojarzy gdzie? 300 tyś kafli to nie tak dużo jak na takie znalezisko. Pewna Telewizja pewnie by wyłożyła (:
Gość Napisano 10 Sierpień 2003 Napisano 10 Sierpień 2003 Przykład z kolumną jak najbardziej na miejscu.Jak widać nadal w tym kraju oszołomów nie brakuje nigdzie.Ciekaw jestem bardzo po co komu i na co takie -robienie z tata wariata- czyli czytaj: wyłóż 300.000,- a ja pokażę Cifatamorganę. Jestem zdegustowany takim postępowaniem gościa, który jak widać dał ofertę sprzedaży niczym nieudowodnioną i nieudokumentowaną, po czym bacznie obserwuje forum, co też głupie ludziska będą gadać i pewnie zaśmiewa się do rozpuku. Wkurza mnie takie robienie jaj z ludzi. Rok temu z podobnym cymbałem, który dał ofertę sprzedaży adresu gdzie jest podobno transporter w bagnie, piasałem przez kilka dni, aż gościu zawinszował sobie 2 tys. wpłatą na konto. Przy czym na moją prośbę aby zechciał łaskawie podać nr konta to zapłacę, pokapował że musi podać nazwisko. I tyle go było.Mże to znowu ten sam.
Gość Napisano 10 Sierpień 2003 Napisano 10 Sierpień 2003 Witam!Do Niezalogowanego".Przypuszczam, że osoba sprzedająca nie od poczatku obserwowała Forum. Może nawet nie wiedziała o istnieniu tej strony. Wysłałem jej link na dyskusje, i dostałem podziękowanie za ten adres....A może to wcale nie taka lipa... ?? Któż wie...Pozdr. M.
Mirass Napisano 11 Sierpień 2003 Autor Napisano 11 Sierpień 2003 Chyba jednak lipa.Zaraz po pojawieniu się akcji wysłałem pfertę do gościa, że możemy się dogadać - a było to w piątek około południa i do dzisiaj nić
Gość Napisano 11 Sierpień 2003 Napisano 11 Sierpień 2003 Chciałbym oświadczyć, że nie mam nic wspólnego ze sprzedającym, a tekst wrzuciłem na forum, żeby nie zginął. Po za tym nie trzeba wchodzić na allegro. Pozdrawiam
gomp Napisano 11 Sierpień 2003 Napisano 11 Sierpień 2003 Opiekun pociągu obiecał mi w niedzielę fotki i jak na razie tylko obiecał.pzdrgomp
Krisga Napisano 11 Sierpień 2003 Napisano 11 Sierpień 2003 chce zrobić interes za kupe szmalu ...a na zdjecia go nie stać !!!zrob kilka zdjęć ( aparatem Zorki 5)....dam chyba ogłoszenie o bursztynowej komnacie ...ale za ile ???
Gość Napisano 13 Sierpień 2003 Napisano 13 Sierpień 2003 No i co z tym pociągiem ? A moze już nim ktoś odjechał ;)
gomp Napisano 13 Sierpień 2003 Napisano 13 Sierpień 2003 Ten pociąg został skasowany przez PKP.Nikt nim nie chciał jeździć :))
Gość Napisano 13 Sierpień 2003 Napisano 13 Sierpień 2003 Nieprawda nie został skasowany. Stoi w krzakach na bocznicy, tylko że one tak wyrosły że pociągu nie widać. Kto znajdzie te krzaki ? Do dzieła odkrywcy, informacja pewna 102 % !
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.