Skocz do zawartości

Lubań 1945 -pierwsze wypady

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 281
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Niestety nieśmiertelnik nie pochodzi z Lubańskich terenów.

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora tyfus 18:46 17-03-2010

• 1 month later...
Napisano

Tak wygląda po piaskowaniu ten fragment gąski.Co ciekawe każde ogniwo jest od innego producenta, dwa pochodzą aż z roku 1941, choć sam StuG był prawie nowym pojazdem.Wykorzystywali do bieżącej produkcji elementy z innych pojazdów np.uszkodzonych?

• 2 months later...
Napisano

Witam. W przeciwieństwie do wilcza czy kessela, którzy moga pochwalić się sporym dorobkiem, ja dopiero zacząłem na wiosnę tego roku. Mam już parę drobiazgów, ale jeszcze za wcześnie aby było czym się pochwalić. Chodzi mi o zupełnie coś innego. Praktycznie od początku moich poszukiwań w rejonie Lubania napotykam na ślady brzydko mówiąc kreta lub kretów, który bądź którzy ryją doły gdzie popadnie i nie chce im się po sobie posprzątać. Czasami sa to puste dołki, bo fanty były atrakcyjne, a czasami jak na załączonym zdjeciu, ochydne żelastwo na widok którego razem z dołkiem leśniczego bądź strażnika szlag by trafił. Wierzę, że żaden z uczestników forum nie jest autorem tego wyczynu, ale gdyby jednak to prośba o odrobinę rozumu. Przecież to jest nasza wizytówka. Za wyczyny takich bezmózgowców będziemy płacić wszyscy. Oczywiście bańkę zakopałem jak i parę innych dołków ale nie o to chodzi. Pozdrowienia dla wilcza którego książkę czytam powtórnie.

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie