Skocz do zawartości

znowu wpadl kolekcjoner"

okejos

Rekomendowane odpowiedzi

Jeszcze jeden tragikomiczny news z naszego poletka.
Z wczorajszej Gazety Wyboczej Trójmiasto:
------
Bombowe chwile kurierów w Gdańsku

Chwile grozy przeżyli gdańscy pracownicy firmy kurierskiej DHL. W jednej z paczek była atrapa bomby lotniczej.
Paczka pękła w środę rano podczas sortowania, w bazie DHL Gdańsk Kowale. Ze środka wyłoniła się szara skorupa o charakterystyczny kształcie - wypisz, wymaluj - bomby. Waga - 60 kg. Pracownicy DHL przenieśli znalezisko na wózek z napisem przesyłki do sprawdzenia" i wywieźli poza halę. Zaalarmowano policję i saperów.

- Okazało się, że to jest atrapa bomby, odlana z betonu, pusta w środku - mówi Zbigniew Korytnicki, rzecznik prasowy Komendy Miejskiej Policji w Gdańsku. - Nadawcą okazał się białostocki student III roku politechniki.

Przesyłka dotrze do adresata w Pruszczu Gdańskim z opóźnieniem. Saperzy z Tczewa, którzy przyjechali po ombę" zabrali ją na wszelki wypadek, by dokładniej ją obejrzeć.

Nadawca paczki z betonową wydmuszką napisał ,że antyk pojechał z naszymi dzielnymi szwejami na poligon było ładne pierdut i wysadzili go w powietrze... MISTRZOWIE ŚWIATA!!! miałem napisac w debiliźmie ,ale na coś takiego raczej brakuje określenia !!! ps. już się trzęsę na myśl przed świętami i ubieraniem choinki,bo jeszcze przyjadą i wysadzą mi wszystkie bombki w diabły!

• 1 year later...
Mojego kolege w Gdyni kolekcjoera wsypal Pilarczyk Zbigniew , wraz
ze swoim bratankiem Sorkiem Tomaszem .Nastepnie okradl
mieszkanie jak tamtego zamkneli .Po powrocie tamtego z przesluchania przedstawil jako dobry sasiad i pozyczyl
mu pieniadze , a nastepnie wyjechal do Kanady siedzi w Ontrio z kupa wyludzonych pieniedzy . Obaj dorobili sie
juz swoich dzieci ktore zyja z tych pieniedzy .Kolega dowiedzial sie tych informacji z kartotek IPN .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie