Skocz do zawartości

Teleexpres - Panzer IV

Gość SandMan

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
W dzisiejszym Teleexpresie mówili coś o odrestaurowanym P IV w Muzeum chyba w Warszawie - wie ktoś coś na ten temat ?
Napisano
Też oglądałem ten materiał - podobno nawet jeździ.
Pozdrawiam
Napisano
ma byc w otrebusach nie wiedzialem ze tam sie pancerka zajmuja wyglada mi na H ale tak duzo go pkazali ze szok
jakis fragmet z jazdy i jak krecil wierza
  • 5 months later...
Napisano
PANOWIE,W TVN TURBO POKAZUJA STARE SAMOCHODY ,JESLI BEDZIECIE OGLADAC ZOBACZYCIE TO SLAWNE MUZEUM A PRZED NIM TO COS.NA MOJ GUST TYLKO PRZYPOMINA PANZER IV,TAK TROCHE.NIE JEST TO JAKOSC PRZEROBKI POJAZDU NA INNY JAK np.POJAZDY Z SZEREGOWCA R... CZY K..BRACI ALE FAJNIE ,ZE JEST.
Napisano
Muzeum starych pojazdów w Otrębusach zbudowało replikę PZ IV na podwoziu T-34 dla jakiegoś filmu dla BBC. Niestety faktyczna czwórkę" przypomina to mało, nie zgadzają się wymiary zewnętrzne, nie zgadza sie bryła, pojazd jest wyższy, a dbałość o szczegóły , choć tu słowa uznania dla budowniczych, to nie wszystko.

Resumując wyszedł taki potworek przypominający PZ IV, ale niestety daleko mu do oryginału. Choć Muzeum zapowiada zbudowanie wiernej repliki tego pojazdu. Możliwości mają, kasę też, więc żeby im jeszcze chęci nie brakło....

pojazd jest od czasu do czasu prezentowany na TVN Turbo ( Cyfra+ kanał 34)
Napisano
do PANZERRULE - czy jest jakas stała godzina i dzień tych materiałów o starociach?
Bo ja trafiam na nie czasami, ale za każdym razem w innych porach.
Napisano
Panie kolego co do tvn turbo,reklamuja programy z jakims tam wyprzedzeniem,brak stalych godzin i programu w prasie.Wiec jedno wielkie chybil trafil.
Napisano
Witam,
widziałem ten program o Panzer IV z Otrębusów w TVN Turbo dwa razy. Czołg ten nie przypomina w ogóle Panzera IV. Jak wcześniej podano, jest on zbudowany na podwoziu od T-34, ma oryginalne gąski od Panzera, na pancerzu ulokowano oryginalne zapasowe koło, kilka ogniw, reflektor, łopatę, siekierę i kilka innych pierdół. Mi osobiście się to nie podoba, zmarnowano w ten sposób kilka oryginalnych części. Malowanie też pozostawia wiele do życzenia.

Pozdrawiam
Marcin

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie