Gość Napisano 26 Lipiec 2003 Napisano 26 Lipiec 2003 W dzisiejszym Teleexpresie mówili coś o odrestaurowanym P IV w Muzeum chyba w Warszawie - wie ktoś coś na ten temat ?
Gość Napisano 28 Lipiec 2003 Napisano 28 Lipiec 2003 Też oglądałem ten materiał - podobno nawet jeździ.Pozdrawiam
yoony Napisano 28 Lipiec 2003 Napisano 28 Lipiec 2003 ma byc w otrebusach nie wiedzialem ze tam sie pancerka zajmuja wyglada mi na H ale tak duzo go pkazali ze szok jakis fragmet z jazdy i jak krecil wierza
marecki. Napisano 23 Styczeń 2004 Napisano 23 Styczeń 2004 witam !czy wie ktoś coś więcej na ten temat ?? a może ma ktoś fotki ?pozdr
iglanadon Napisano 23 Styczeń 2004 Napisano 23 Styczeń 2004 coś słyszałem że to jakiechś dziwo na bazie T-34,ale to było dawno i źrudła nie pamiętam
pomsee Napisano 23 Styczeń 2004 Napisano 23 Styczeń 2004 Bylo juz o tym na forum, poszukajcie. To adaptacja z innego pojazdu zrobiona do jakiegos filmu.
Gość Napisano 23 Styczeń 2004 Napisano 23 Styczeń 2004 PANOWIE,W TVN TURBO POKAZUJA STARE SAMOCHODY ,JESLI BEDZIECIE OGLADAC ZOBACZYCIE TO SLAWNE MUZEUM A PRZED NIM TO COS.NA MOJ GUST TYLKO PRZYPOMINA PANZER IV,TAK TROCHE.NIE JEST TO JAKOSC PRZEROBKI POJAZDU NA INNY JAK np.POJAZDY Z SZEREGOWCA R... CZY K..BRACI ALE FAJNIE ,ZE JEST.
marecki. Napisano 23 Styczeń 2004 Napisano 23 Styczeń 2004 dzięki !! tak myślałem że to jakaś sztuczka pozdrawiam
akagi Napisano 25 Styczeń 2004 Napisano 25 Styczeń 2004 Muzeum starych pojazdów w Otrębusach zbudowało replikę PZ IV na podwoziu T-34 dla jakiegoś filmu dla BBC. Niestety faktyczna czwórkę" przypomina to mało, nie zgadzają się wymiary zewnętrzne, nie zgadza sie bryła, pojazd jest wyższy, a dbałość o szczegóły , choć tu słowa uznania dla budowniczych, to nie wszystko.Resumując wyszedł taki potworek przypominający PZ IV, ale niestety daleko mu do oryginału. Choć Muzeum zapowiada zbudowanie wiernej repliki tego pojazdu. Możliwości mają, kasę też, więc żeby im jeszcze chęci nie brakło....pojazd jest od czasu do czasu prezentowany na TVN Turbo ( Cyfra+ kanał 34)
akagi Napisano 25 Styczeń 2004 Napisano 25 Styczeń 2004 do PANZERRULE - czy jest jakas stała godzina i dzień tych materiałów o starociach? Bo ja trafiam na nie czasami, ale za każdym razem w innych porach.
Gość Napisano 26 Styczeń 2004 Napisano 26 Styczeń 2004 Panie kolego co do tvn turbo,reklamuja programy z jakims tam wyprzedzeniem,brak stalych godzin i programu w prasie.Wiec jedno wielkie chybil trafil.
Monsun Napisano 26 Styczeń 2004 Napisano 26 Styczeń 2004 Witam,widziałem ten program o Panzer IV z Otrębusów w TVN Turbo dwa razy. Czołg ten nie przypomina w ogóle Panzera IV. Jak wcześniej podano, jest on zbudowany na podwoziu od T-34, ma oryginalne gąski od Panzera, na pancerzu ulokowano oryginalne zapasowe koło, kilka ogniw, reflektor, łopatę, siekierę i kilka innych pierdół. Mi osobiście się to nie podoba, zmarnowano w ten sposób kilka oryginalnych części. Malowanie też pozostawia wiele do życzenia. PozdrawiamMarcin
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.