LEWY Napisano 23 Kwiecień 2006 Autor Napisano 23 Kwiecień 2006 Witam, wpadło mi w ręce kilka zdjęć, które jak mniemam mogą zainteresować fanów tematu. Wszystkie przedstawiają forsowanie zamarzniętej Pilicy przez oddziały 72 Infanterie-Division. Sam się tym nie zajmuję, może innym się przyda. Pozdrawiam serdecznie:)LEWYfotka01 - testowanie pokrywy lodowej, na drugim brzegu kolumna pojazdów.
bunkerites_banditen Napisano 23 Kwiecień 2006 Napisano 23 Kwiecień 2006 Przyda przyda, fotki się przydadzą, jak masz w toroszkę lepszym stanie to bym na maila poprosił. Pilica i okolice to mój klimat. Serdecznie pozdrawiam
LEWY Napisano 23 Kwiecień 2006 Autor Napisano 23 Kwiecień 2006 fotka05 - najfajniejsza chyba:)I to niestety na tyle. Wszystkie zdjęcia pochodzą z prywatnych zbiorów żołnierzy dawnej 72 ID i zostały opublikowane w książce na temat tej dywizji.LEWY
acer Napisano 23 Kwiecień 2006 Napisano 23 Kwiecień 2006 Zima widać musiała być mroźniejsza pewno gdzieś z minus 10, 15, ale śniegu raczej wiele nie było....
ariks Napisano 23 Kwiecień 2006 Napisano 23 Kwiecień 2006 Swietne fotki ja z tych okolic mam zimową kurtkę z dwustronnym kamo kto wie może akurat przekraczał w niej Pilice ???
acer Napisano 23 Kwiecień 2006 Napisano 23 Kwiecień 2006 Niewykluczone że jeden z tych na zdjęciach....
ariks Napisano 23 Kwiecień 2006 Napisano 23 Kwiecień 2006 zawsze jest jakieś prawdopodobieństwo :)))))
braun Napisano 24 Kwiecień 2006 Napisano 24 Kwiecień 2006 w jakim rejonie Pilicy czy gdzieś koło przedborza???
yoony Napisano 24 Kwiecień 2006 Napisano 24 Kwiecień 2006 ie no fotki super ciekawe mercedes polgasienicowy i Sd Kfz 7/5 no poprostu mniam
kokesh Napisano 24 Kwiecień 2006 Napisano 24 Kwiecień 2006 Np.Wyśmierzyce nad Pilicą ,tam lód był trochę cieńszy.Wydobyty parę lat temu .
kokesh Napisano 24 Kwiecień 2006 Napisano 24 Kwiecień 2006 W oponach jeszcze wojenne powietrze ,jak napisał red.Wójcik.
kokesh Napisano 25 Kwiecień 2006 Napisano 25 Kwiecień 2006 Trzeba się zapytać forumowych SZPECjalistów od graten-mahen .Pozdro...
tosh Napisano 25 Kwiecień 2006 Napisano 25 Kwiecień 2006 jak mnie wzrok nie myli, jest to Rosi przed remontem, ktora teraz wiernie sluzy w inscenizacjach, a kwateruje w Tomaszowie Mazowieckimpozdrawiam
Rso Napisano 25 Kwiecień 2006 Napisano 25 Kwiecień 2006 Witam. To nie jest słynna Rosi to jest ten saperski a gdzie on jest to pewnie tylko amba wie. Pozdrawiam.
@ndrew Napisano 26 Kwiecień 2006 Napisano 26 Kwiecień 2006 Kiedyś zamieściłem fotke Pak-43 nad Pilicą-może jest jeszcze na forum-chyba w pancernych ciekawostkach....teraz nie mam dostępu do tej fotki.Pzdr.@ndrew
kokesh Napisano 26 Kwiecień 2006 Napisano 26 Kwiecień 2006 Tak to ten saperski ze składanym mostem , lecz na Pilice okazał się zbyt krótki .W schowkach były podobno ciekawe fanty , lecz red. Wójcik w książce pt.,,Potwory wychodzą z ukrycia'' niewiele o tym pisze, więcej dowiedziałem się od miejscowych którzy tam przez parę dni asystowali lub wcześniej kąpiąc się w Pilicy nurkowali do tego potwora.Futro z karakuł lub soboli w schowku pod siedzeniem które fryc wiózł dla swojej lubej, zachowało się super,srebrne sztućce i inne ciekawe precjoza również ,o innch rzeczach krążą już legendy, a jest [BYŁ]to niewątpliwie jeden z lepiej zachowanych Sd.Kfz 251 wydobytych w Polsce.Pozdro..
ariks Napisano 26 Kwiecień 2006 Napisano 26 Kwiecień 2006 Co to za autor co pomija tak ważne fakty ehhhh - tandeciarz ! Raz w TVP był reportaż na ten temat pokazywali nawet film i fanty w tych schowakach z tego co mówili było tam wino w butelkach karabin mauser bardzo dobrze zachowany hełm oraz inne elementy ekwipunku ale już tych nie pamiętam wiem że było tego sporo i byli zdziwieni stanem zachowania tych przedmiotów :))))))
Szamil Basajew Napisano 27 Kwiecień 2006 Napisano 27 Kwiecień 2006 No tak,wszystko pięknie,tylko co stało się z pojazdem?Czyżby wywędrował na Zachód napychając kabze złodziejom,tym co nad Pilicą za saperów WP się przebierają i straszą okoliczną ludność,że niewypały będą wyciągać?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.