Romo Napisano 10 Kwiecień 2006 Autor Napisano 10 Kwiecień 2006 sorki zdjątka trochę nie po kolei,ale mogę prosić o identyfikację ?pozdro
Romo Napisano 10 Kwiecień 2006 Autor Napisano 10 Kwiecień 2006 ..acha zdjątka przedstawiają dwie łuski.
MK Napisano 10 Kwiecień 2006 Napisano 10 Kwiecień 2006 Pierwsza to Lebel:http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=301699druga wygląda na 9x19 Para, jeśli sprawdzisz suwmiarką i się zgodzi to tak jest. Nie widać żadnych bić.
honker Napisano 10 Kwiecień 2006 Napisano 10 Kwiecień 2006 witam.jeżeli ta mała ma 17 mm to napewno nie jest to parabellum tylko browning ,a18mm miał makarow pozd,marek
Romo Napisano 10 Kwiecień 2006 Autor Napisano 10 Kwiecień 2006 sprawdziłem tą małą wysokość 17mm, średnica zewnętrzna 9mmdzięki za odpowiedź MK a mogę jeszcze prosić o info. do czego one były stosowane ?, miejsce w którym je znalazłem to polskie okopy z 39.Do Piotrka, ale mnie łapy od tego kopania bolą, żeśmy sie tego złomu natargali, jak trochę to oczyszczę to popstrykam :-)))))))Ciekawi mnie cały czas czy ludzie którzy poryli te dwa prostokątne doły wiedzieli o tym co było obok ???? :-))))ps.Tak na marginesie- te okopy mogli by wciągnąć do tej naszej linii maginota "
MK Napisano 10 Kwiecień 2006 Napisano 10 Kwiecień 2006 Zastosowanie:pierwsza - karabiny i karabinki Labela, Berthiera i rkm Chauchat.druga - wszystko na 9 mm - VIS, Parabelka, Luger P38, Walthery, MP-38, MP-40...Może jak oczyścisz spód wyjdą bicia a wtedy na 100 się przekonamy o jej pochodzeniu. Pozdro.PSNo, zarzuć fotki tego co było obok :)
Romo Napisano 10 Kwiecień 2006 Autor Napisano 10 Kwiecień 2006 Wrzucę, wrzucę tylko troche to wszystko przeczyszczę, a propo jak najlepiej przeczyścić takie łuski bo lekko się na tym nie znam a nie chcę tego popsuć ?
beny Napisano 10 Kwiecień 2006 Napisano 10 Kwiecień 2006 Najlepiej watą stalową ,można dostać w sklepach z artykułami stolarskimi
Pytanie
Romo
sorki zdjątka trochę nie po kolei,
ale mogę prosić o identyfikację ?
pozdro
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.