TATA-poz Napisano 3 Kwiecień 2006 Autor Napisano 3 Kwiecień 2006 leżało i wygrzewało się na wiosennym słoneczku,czy ktoś wie co to jest ?na wszelki wypadek zostawiłem w spokojupozdro
TATA-poz Napisano 4 Kwiecień 2006 Autor Napisano 4 Kwiecień 2006 No to może jeszcze jedna fotka pomoże w identyfikacji, tak czy inaczej staram się stosować do zasady nie jesteś pewny - nie ruszajpozdro
getton Napisano 4 Kwiecień 2006 Napisano 4 Kwiecień 2006 No nawet na instalację wodną to mi nie wygląda, a na wodociągową tymbardziej...Czy można poprosić foto spodniej części?
TATA-poz Napisano 4 Kwiecień 2006 Autor Napisano 4 Kwiecień 2006 niestety więcej fotek nie zrobiłempozdo
jacenty2004 Napisano 4 Kwiecień 2006 Napisano 4 Kwiecień 2006 tak jak napisałem wcześniej- pierścień od zapalnika szrapnela
getton Napisano 4 Kwiecień 2006 Napisano 4 Kwiecień 2006 Ale żyjesz i to ważne!A skoro masz przedmiot, to nie wiesz co to?
TATA-poz Napisano 3 Kwiecień 2006 Autor Napisano 3 Kwiecień 2006 leżało i wygrzewało się na wiosennym słoneczku,czy ktoś wie co to jest ?na wszelki wypadek zostawiłem w spokojupozdro
kopijnik2 Napisano 3 Kwiecień 2006 Napisano 3 Kwiecień 2006 pewnie coś czego nie zabrał inny kolega wcześniej...
TATA-poz Napisano 4 Kwiecień 2006 Autor Napisano 4 Kwiecień 2006 dzięki za info,getton - tak jak pisałem to coś zostało tam gdzie było,chyba nie warto po to wracaćpozdro
TATA-poz Napisano 4 Kwiecień 2006 Autor Napisano 4 Kwiecień 2006 a tak przy okazji - dziwne drzewa rosną w tamtym lesie :))( nasi tu byli :) )
kocur Napisano 4 Kwiecień 2006 Napisano 4 Kwiecień 2006 Może to zaślepka od łuski artyleryjskiej ? Sporo sie podobnych trafia na stanowiskach artylerii.pozdro - kocur!
Boruta Napisano 4 Kwiecień 2006 Napisano 4 Kwiecień 2006 Mi to wygląda na kawałek zapalnka.Pozdrawiam
getton Napisano 4 Kwiecień 2006 Napisano 4 Kwiecień 2006 Nie wiele wniosę, ale powiem że dziwne, bo wygląda, że wbiło się głęboko, więc:1./ albo drzewo było ścięte przed wojną o dostało odłamkiem (ale dziwnie się trzyma- dąb)2./ albo to blisko poligonu...3./ albo to jakiś kawał...:-)
Lokomotywa Napisano 4 Kwiecień 2006 Napisano 4 Kwiecień 2006 jest to kołnierz(flansza) z kawałkiem rury - moze byc od hydroforu lub od pieca centralnego ogrzewania - znalezisko calkowicie bezpieczne -nie militarne
Vercyn Napisano 4 Kwiecień 2006 Napisano 4 Kwiecień 2006 Witam Moim zdaniem jest to denna część jakiegoś pocisku, w otwór wkręcany był smugacz albo zapalnik. Pozdrawiam.
getton Napisano 5 Kwiecień 2006 Napisano 5 Kwiecień 2006 No fakt! Jeśli drzewo się rozbuduje, to ktoś kiedyś zerwie łańcuszek w pile spalinowej he,he...PS. Teraz wiem, że opisywany przedmiot to Flansza Lokomotywy buehehehe...Pozdrawiam :-)
Loslau Napisano 4 Kwiecień 2006 Napisano 4 Kwiecień 2006 Dno od pocisku przeciwpancernwgo.(konkretnie sama wkrędka z gniazdem na zapalnik denny.)Bezpieczna. Przestańcie z tym wzywaniem saperów do byle śruby.Pozdro.
getton Napisano 4 Kwiecień 2006 Napisano 4 Kwiecień 2006 Lokomotywa :-) Ja też jestem z poczuciem humoru, ale jeśli sobie żartujesz, to trochę to nie na miejscu, bo jak ktoś zacznie w tym grzebać, to ciężko będzie pozbierać kogoś z wybuchu takiego pieca :-)
Lokomotywa Napisano 4 Kwiecień 2006 Napisano 4 Kwiecień 2006 to jest autentyczna flansza wodociągowa - widac dwa otwory na śruby i spaw wokół rury
Pytanie
TATA-poz
leżało i wygrzewało się na wiosennym słoneczku,
czy ktoś wie co to jest ?
na wszelki wypadek zostawiłem w spokoju
pozdro
19 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.