01dalton Napisano 25 Kwiecień 2006 Share Napisano 25 Kwiecień 2006 Witam . Stronka GRH podkarpacie , jest nieaktywna . Gdzie można dowiedzieć się szczegółów imprezy . pozdrawiam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
odkrywca7 Napisano 26 Kwiecień 2006 Share Napisano 26 Kwiecień 2006 SWa moze warto by było wrzucić informacje o waszej imprezie na strone militarnych" oni z tego co widać promują takie imprezy a im bardziej wiernie oddane tym chętniej promują..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek78przemysl Napisano 27 Kwiecień 2006 Share Napisano 27 Kwiecień 2006 Tutaj macie wszelkie informacje www.grhpodkarpacie.org Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 27 Kwiecień 2006 Share Napisano 27 Kwiecień 2006 z 8ppleg jedzie 4 osoby niemcy i ryscy niestety ja nie dam rasy ale zycze miłej zabawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek78przemysl Napisano 28 Kwiecień 2006 Share Napisano 28 Kwiecień 2006 Dzięki kolego. Zasilimy Was w Kocku. A żałuj, bo przyjeżdzają Czesi i mamy profesjonaliste sapera. Będzie się działo. Głośno będzie!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 29 Kwiecień 2006 Share Napisano 29 Kwiecień 2006 bardzo chetnie bym przyjechał ale niestety praca mnie dopadla i nie mogę ale jak sie obrobie to bede nasi bedą w niemieckich i w ruskich mundurach wiec zasilą obie strony wyslij mi meila to podam ci namiary na kolege co bedzie dowodził wyjazdem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek78przemysl Napisano 29 Kwiecień 2006 Share Napisano 29 Kwiecień 2006 miro78@op.pl Jeśli chodzi o Wieńka, to dobrze się znamy. Walczyliśmy razem w Dzwoli i w Stalingradzie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 29 Kwiecień 2006 Share Napisano 29 Kwiecień 2006 o tak własnie o nim mowa wiec oki to w takim razie macie członkow 8ppleg u siebie i zapraszamy do serokomli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conquer Napisano 4 Maj 2006 Share Napisano 4 Maj 2006 Może będzie wreszcie okazja zobaczyć porzadną RKKA w 1941 roku, bo impreza ciekawa i miejsce autentyczne. Dobrze, że zdecydowano się przypomnieć te wydarzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzura2005 Napisano 4 Maj 2006 Share Napisano 4 Maj 2006 W inscenizacji wezmie udzial grupa czeskich rekonstruktorow majacych doswiadczenie w odtwarzaniu Armii Czerwonej, co wazne beda dysponowac uzbrojeniem z epoki.Organizatorzy zostali takze wsparci przez policyjnych antyterrorystow i pirotechnikow. Walki w Przemyslu zapowiadaja sie wiec widowiskowo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek78przemysl Napisano 4 Maj 2006 Share Napisano 4 Maj 2006 Nawet bardziej niż się sam spodziewałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzura2005 Napisano 5 Maj 2006 Share Napisano 5 Maj 2006 W prawdziwym skrócie:Prawdziwa historia, prawdziwy bunkier, prawdziwy sowiecki oraz niemiecki sprzet i uzbrojenie, prawdziwa przeprawa przez rzeke, prawdziwe wybuchy, prawdziwi pasjonaci ... www.grhpodkarpacie.orgOperacja Barbarossa"Niedziela - 7 maja 2006 - Przemyśl Wybrzeze Pilsudskiego godzina 15.30parkingi przy ul Wałowej w pobliżu Rynku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzura2005 Napisano 6 Maj 2006 Share Napisano 6 Maj 2006 Do rozpoczecia walk pozostaly 24 godziny ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
01dalton Napisano 6 Maj 2006 Share Napisano 6 Maj 2006 Witam . A ja już tam widziałem kilku poległych z puszkami aluminiowymi w rękach !!Tylko nie miem czemu bez mundurów! hi, hi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzura2005 Napisano 6 Maj 2006 Share Napisano 6 Maj 2006 To pewnie pierwsi przedstawiciele publicznosci, juz zajmuja miejsca :)))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek78przemysl Napisano 7 Maj 2006 Share Napisano 7 Maj 2006 Po prostu było rewelacyjnie. Pierwsze podziekowania dla naszych przyjaciół z Czech. Odwalili kawał dobrej roboty. Ich strzelające giwery zrobiły swoje, a poza tym tak zdyscyplinowanego oddziału dawno nie widziałem. Kolejne Wielkie Dzięki dla oddziału SPAP. PIrotechnika na celująco. Wybuch zdarł mi furażerkę z głowy. Po prostu super.Dziękuje równierz wszystkim kolego: Odziałowi Tradycji AK im. porucznika Wira" Bartoszewskiego, chłopakom z 8 pp leg,a w szczególności Wieńkowi i jego ekipie. Wieniek najlepszym czerwonoarmistą w Polsce!!! Chłopakom z Grupy Polski Wrzesień, harcerzom z 77 SPDS oraz wszystkim innym których tu niestety nie wymieniłem.Teraz imiennie. Numer 1. Sławomir Cisowski, bez którego nie udałoby się załatwić ogromnej części tej bitwy2. Wojciechowi Błońskiemu za okazaną pomoc3. Ani Gremskiej z UM za cierpliwośći wszystkim którzy w jakikolwiek sposób pomogli w realizacji Barbarossy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jazlowiak Napisano 7 Maj 2006 Share Napisano 7 Maj 2006 Fotki:http://poloniamilitaris.pl/?tryb=news&id_news=444 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiler p Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 Pewnie jak zwykle chodziło o Wrzesień 39" a nie Polski Wrzesień" - ludzie, czy to tak trudno zapamiętać ?Co do Wieńczysława to zgadzam się w 100%, już na Dzwoli pokazał swój talent. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dedus Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 Jeśłi chodzi o broń czechów(strzelającą) to czy taka jest legalna w Polsce. Jeśli tak to gdzie można ją kupić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bestler Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 Wrażenia z inscenizacji-BYŁO SUUUUUUPER!!!!! Dajcie więcej fotek linków itp Wielkie dzieki dla organizatorów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 co takiego zrobił nasz wienio że normalnie tak zasłynął w przemyslu ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conquer Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 A kolega (dedus) to pyta tak prywatnie czy służbowo ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klemas Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 Byłem widziałem było super następnym razem zgłaszam się do udziału po stronie armi czerwonej, a własnie kiedy następna impreza w przemyślu?Pozdrawiam Piotr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dedus Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 Pytam bo kompletuje militaria? To raczej prywatnie:-) A więc? P.S Barbarossa była THE BEST Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiler p Napisano 9 Maj 2006 Share Napisano 9 Maj 2006 Kamilu, Wieńczysław po prostu doskonale gra czerwonoarmistę, nie służy tylko za wieszak dla munduru. Żeby w to uwierzyć trzeba zobaczyć na własne oczy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.