victor Napisano 3 Październik 2006 Napisano 3 Październik 2006 Według mnie i moich kolegów jest to polski schron z jedną strzelnicą na wprost z lini Koła lub Mławy, co do umiejscowienia mogą być problemy tak jak z urbankami ale ze jest to nasz to pewnik
malpa Napisano 3 Październik 2006 Napisano 3 Październik 2006 Victor czy zauwazyles co trzyma ten niemiaszek w reku.Mam wrazenie ze poczodzi to z tego schronu.
victor Napisano 3 Październik 2006 Napisano 3 Październik 2006 Wrażenie jest dobre, tylko pomysłów co to może byc jest wiele, nawet zdjęcie w dużej rozdzielczości (maxymalnie dostępnej dla mnie) nie widać dobrze .... może łuska od boforsa... w linii Ostrołęckiej też były takie schrony ale żaden się nie zachował:((
Chudzin Napisano 3 Październik 2006 Napisano 3 Październik 2006 A czemu nie może to być np. czeski schron, tylko polski?
Forteca Napisano 3 Październik 2006 Napisano 3 Październik 2006 Czeski nie, nie ta strzelnica i wyraźne ślady po ostrzeliwaniu. Choć po prawdzie wygląda na francuskiego MOM (lub - bardziej Belga) na p-panca.
Chudzin Napisano 3 Październik 2006 Napisano 3 Październik 2006 No to może jeszcze jedna fotka tegoż obiektu:
orylion Napisano 4 Październik 2006 Napisano 4 Październik 2006 witam, panowie z tego ujęcia to nie wygląda toto jak uproszczony sowiet?
witek Napisano 6 Październik 2006 Napisano 6 Październik 2006 Do bodziu000000: Pierwsze zdjęcie przypomina mi kaponierę fortu w Różanie. Co prawda to nad Narwią a nie nad Wisłą.
malpa Napisano 12 Październik 2006 Napisano 12 Październik 2006 Wycieczka krajoznawcza .Nie proszeni goscie wleza wszedzie
TSUNAMI Napisano 2 Listopad 2006 Napisano 2 Listopad 2006 WITAM Na Ebayu pojawiło się do sprzedania takie oto owe" zdjęcia.Pozdrawiam.
bodziu000000 Napisano 2 Listopad 2006 Autor Napisano 2 Listopad 2006 Pojawiło się również takie zdjęcie.
ZbyszekL Napisano 6 Listopad 2006 Napisano 6 Listopad 2006 Witam.Te ostatnie zdjęcia schronów mogą być z Pogórza koło Skoczowa. Sprzedający na ebayu w tej samej serii wystawił zdjęcia wysadzonego mostu przez Wisłę w Skoczowie. Mogą to być również schrony z okolic Bielska-Białej. Myślę, że ktoś przyjrzy się im bliżej i coś więcej się dowiemy.Pozdr.Zbyszek
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.