wojna1939 Napisano 5 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 5 Kwiecień 2006 Chwała,patrzę i podziwiam w ciszy. A myśli galopują. Jeżeli tylko nie będzie padało to dzisiaj owszem. Wybiorę się po kwiaty (jeśli uświadczę)... Odezwę sie około 16.30.M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 6 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 6 Kwiecień 2006 Chwała, komu w drogę temu... bilet. Niestety najprawdopodobniej dzisiaj nie wyruszę w drogę. Zapomniałem, że jestem umówiony na 17.00. Może więc sobota? Polecam się uwadze podróżnikom.Bywajcie - M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosław Napisano 6 Kwiecień 2006 Share Napisano 6 Kwiecień 2006 Witam To tak na rozgrzewkę w ten wiosenny zimny wieczór , została umyta tylko wodą na tyle lat w ziemi ładnie się przechowała . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosław Napisano 6 Kwiecień 2006 Share Napisano 6 Kwiecień 2006 Witam A to wielkości 25mm x 13mm bardo ładna rzecz ciekawe od czego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosław Napisano 6 Kwiecień 2006 Share Napisano 6 Kwiecień 2006 WitamNa i rodzynek mojej wyprawy z napisem „SUUM CVIQVE” piękna rzecz która cieszy oko :). Pozdrawiam ...J... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 7 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 7 Kwiecień 2006 Chwała,to znaczy Jarosławie - nowy sprzęt się sprawuje? A jak der. K. - pewnie niezgorzej? Gratuluję znajdek.Bywajcie - M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik832 Napisano 7 Kwiecień 2006 Share Napisano 7 Kwiecień 2006 Może byłaby możliwość, żebym wybrał się z kimś wspólnie na poszukiwania? Umawiałem się wcześniej z Karisem na schrony, ale spotkanie nie doszło do skutku, i zwiedzałem sam. Więc jeśli ktoś miałby ochotę to ja jestem otwarty i z niecierpliwością czekam na odzew. Zawsze przyjemniej pochodzić z piszczałką w towarzystwie niż samemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosław Napisano 8 Kwiecień 2006 Share Napisano 8 Kwiecień 2006 WitamNo co jest panowie szlachta tak cicho i głucho nikt nie ma ochoty na wykopki w wiosenny dzień ?.Ludziska po obrażali się czy co ? pustki na forum tego jeszcze nie było? .pozdrowienia od ... J... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romkow Napisano 8 Kwiecień 2006 Share Napisano 8 Kwiecień 2006 Witaj Jarosławie.niezłe fanciki! to pierwsze (chyba pruski herb) czy ma jakieś mocowanie? (szpilka, urwana zawieszka itp?) czy na piersiach orła sa jakieś inicjały? to drugie wygląda na Gwiazde Orderu Czarnego Orła suum cviqve (łacińska sentencja -każdemu to, co mu sie należy")ustanowione przez Fryderyka I. ciekawe miejsce wyczaiłeś z prusakami. gratulacje! romko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der K. Napisano 8 Kwiecień 2006 Share Napisano 8 Kwiecień 2006 WitamWedle życzenia ...Szmelc" wybrany z ogromu łusek ,łudek ,dupek ,czubków, i sam jeszcze nie wiem czego jeszcze..:) Pzdr der K. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der K. Napisano 8 Kwiecień 2006 Share Napisano 8 Kwiecień 2006 Szmelc w szmelcu ...;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der K. Napisano 8 Kwiecień 2006 Share Napisano 8 Kwiecień 2006 A to dzisiejsza perełka...jeszcze ciepła" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der K. Napisano 8 Kwiecień 2006 Share Napisano 8 Kwiecień 2006 ....pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 8 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 8 Kwiecień 2006 Chwała,ja niestety jeszcze siedzę nad robotą, jutro równieżnie uda mi sie wyrwać ze szponów pracy. Der K.: gratuluję fajnych znalezisk. Bardzo fajane miejsce. Mam nadzieję, że w tygodniu znajdę parę godzin na wypad.A co porabia reszta towarzystwa?Bywajcie - M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 9 Kwiecień 2006 Share Napisano 9 Kwiecień 2006 Witajcie !Przemierzam leśne ostępy w poszukiwaniu ciekawych miejsc.Kilka obiecujących stanowisk namierzyłem.Teoretyk R. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luger Napisano 9 Kwiecień 2006 Share Napisano 9 Kwiecień 2006 Stanowisk ornitologicznych?;)Ze względu na ealne" zagrożenie pandemonium ptasiej grypy radziłbym omijać;)Pozdrawiam L. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosław Napisano 10 Kwiecień 2006 Share Napisano 10 Kwiecień 2006 WitamA to już moja perełka z wczoraj pieczęć lakowa w postaci pierścienia. Ciekawy jestem co jest napisane na nim?.Pozdrawiam...J... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 11 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 11 Kwiecień 2006 Chwała,Jarosławie, teraz będziesz listy pisał hi hi, żeby coś zalakować. Gratuluję. Poraz kolejny udowadniasz, że zawsze coś się znajdzie, i to czasami nie byle co. Moje plany wypadowe ciągle ulegają zmianom. W tygodniu ciężko będzie się wyrwać. Ale święta... już nic nie mówię.Bywajcie - i dawajcie znaki co w trawie piszczy hi hi.M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik832 Napisano 12 Kwiecień 2006 Share Napisano 12 Kwiecień 2006 Wczoraj i dzisiaj pospacerowałem sobie po łąkach i oprócz kilku duperelek wyskoczyło mi kilka kul od muszkietów. W jednej okolicy kilka różnych (może to nie było tylko jakieś polowanie na sarny;), więc poszperam tam jeszcze trochę, może będzie coś ciekawego. A czy ktoś trafiał na kule od muszkietów i czy coś w takiej okolicy jeszcze było? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der K. Napisano 12 Kwiecień 2006 Share Napisano 12 Kwiecień 2006 WitamZdarzało się...:)Moim zdaniem kulka od muszkietu to podobne znalezisko co łuska od mausera ,pepeszki...tylko starsze.I podobnie jak łuski im ich więcej tym większe prawdopodobieństwo że na danym terenie coś się działo...i niekoniecznie musiała to być bitwa (potyczka) czasami wystarczą np zawody strzeleckie (ruchome zbiorowisko ludzkie;) żeby ludzie coś jeszcze pogubili.Typową kulkę muszkietową masz jedną i jedną od pistoletu ,pozostałe to jakieś lokalne systemy amunicji.Piszcie co w trawie piszczy....Pozdrawiam der K. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 12 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 12 Kwiecień 2006 Chwała,piszczy, tylko nie u mnie. Jestem uwiązany do piatku włącznie. Potem będę kombinował, żeby się urwać z domu połazikować.Bedę słał wieści. M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 14 Kwiecień 2006 Share Napisano 14 Kwiecień 2006 Witam !Ostatnio nie często czytuję wypowiedzi Szanownych Kolegów , ponieważ większość czasu spędzam w terenie.Pozdrawiam !!R.Ps. WESOŁYCH ŚWIĄT !!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 14 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2006 Chwała,no to Wesołych - z kim się nie będę widział. Nie przejadać się bo potem w terenie ciężko będzie hi hi. Niechaj Wam zajączek szepnie na uszko gdzie co leży w ziemi.Bywajcie - M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaku Napisano 14 Kwiecień 2006 Share Napisano 14 Kwiecień 2006 Na Święta marzenia się spełniają! Na przykład na dzisiejszym spacerze wyszedł nieśmiertelnik: Paul Marx Koslin Virchowstr 2 (Hołdu Pruskiego 2) Wszystkiego Najlepszego na nadchodzące Święta Wielkanocne. Do miłego spotkania po Świętach. R. i K. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karis Napisano 14 Kwiecień 2006 Share Napisano 14 Kwiecień 2006 Witam!Ładne znaleziska kopiecie.Życzę Wesołych Świąt i mokrego dyngusa z procentami hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.