Skocz do zawartości

Kopanie za granicą ???

endrju241

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Widziałem 2 lata temu?,kolegów z wykrywaczami na polu bitwy prusko-austriackiej z XIX w pobliżu granic z Czechami, ale rozglądali się jakoś dziwnie :) pozdr
Napisano
Ironrat - spoko. Chodziło mi tylko o to, że przeciętny poszukiwacz nie będzie sobie zawracał głowy kolejnymi rezolucjami, ustawami itd.. W zasadzie, to wszędzie trzeba zachować pewien zdrowy rozsądek i dyskrecję, obojętne czy jest to pod Wyszkowem czy pod Termopilami:)

Pozdrawiam

VW
P.S.
Czy możesz zapodać link do tej rezolucji lub przedstawić jej pełny tekst?
Napisano
W/w dokument miałem przelotnie w ręku. Niestety jedyny link, jaki miałem jest już nieaktualny. Sam szukam teraz pełnego tekstu tej rezolucji.
Ironrat
Napisano
Witam

Bzdurą jest twierdzenie że we Francji jest całkowity zakaz poszukiwń z wykrywaczem.Byłem we Francji w 2005 roku i pochodziłem z wykrywką.Potrzebna jest zgoda właściciela terenu o ile jest prywatny.W przypadku gminnych terenów potrzebna jest zgoda z merostwa.Całkowity zakaz dotyczy terenów bitew z I wojny światowej.Chociaż też nie do końca.
W przypadku tak zwanej krainy" Katarów chodzą tłumy poszukiwaczy.Niestety jest jedna różnica między Polską a Francją-brak Debili pozostawiających DOŁY po poszukiwaniach.Tam już dawno doszli do wniosku że nie warto jest ałaganić".

Pozdrawiam
Napisano
Masz nieścisłe informacje. Całkowity zakaz dotyczy w tej chwili 4 Departamentów, czyli odpowiedników naszych województw. Oprócz tego Verdun i okolice, jak również tereny, na których lokalne władze wprowadziły całkowity, lub czasowy zakaz. Dotyczy to również niektóryh plaż. Itd...

Ironrat
  • 8 years later...
Napisano
Kolega 01111977 nadal w mieszka w okolicach Doncaster? Chcialem wyslac wiadomosc ale pisze ze zostalo zablokowane dla nowych, nie bardzo rozumiem takie sytuacje. Chcialbym sie z kims dogadac na priv i nie moge, nie fajnie. Mój email: jaro999@gg.pl Chciałbym pogadac na temat sprzetu ;) Kolega sie odezwie jak moze.
Napisano
Witam. Ja natomiast jestem przekonany że za granicą najlepiej kopać w szufladach ;) http://allegro.pl/noz-usnavy-srebro-wykopki-z-szuflady-i4938605203.html
Napisano
jestem faktem sam w sobie , chodziłem po lazurowym wybrzeżu saint maxime i inne , a temat był już poruszany i widzialem owe linki nawet tu na naszym Forum ,pozdrawiam i życzę Eurasów samych 2
Napisano
Do dzisiaj nie wiem jakie jest prawo na Węgrzech,ale od 3 lat tam jeżdzę i nie ma problemu.Powiem więcej,ludzie bardzo życzliwi. tylko ten język!
Napisano
Witam
W Austrii nie wolno nigdzie,jest strafa tys.Euro(pierwsza),to nie znaczy ze nie bylem na Napoleon Schanzen pod Szwechat i Petroneum Carnuntuum.Do lasku tez nie radzę bo patrza na kazdego idacego w takim kierunku i dzwonia na Policei.Dobrze jest sie ubrac za turyste-tyrolski kapelusik,podkolanowki i koniecznie czekan-a nim mozna kopać.
W Niemczech ,np tu blisko -Saksonia pierwsza kara to 4000 Eur.
Za to w Czechach sobie polatamy ale tam mało ciekawych znalezisk.
K. z K.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie