janushew Napisano 23 Luty 2006 Napisano 23 Luty 2006 Widziałem 2 lata temu?,kolegów z wykrywaczami na polu bitwy prusko-austriackiej z XIX w pobliżu granic z Czechami, ale rozglądali się jakoś dziwnie :) pozdr
VanWorden Napisano 23 Luty 2006 Napisano 23 Luty 2006 Ironrat - spoko. Chodziło mi tylko o to, że przeciętny poszukiwacz nie będzie sobie zawracał głowy kolejnymi rezolucjami, ustawami itd.. W zasadzie, to wszędzie trzeba zachować pewien zdrowy rozsądek i dyskrecję, obojętne czy jest to pod Wyszkowem czy pod Termopilami:)PozdrawiamVWP.S.Czy możesz zapodać link do tej rezolucji lub przedstawić jej pełny tekst?
IRONRAT Napisano 24 Luty 2006 Napisano 24 Luty 2006 W/w dokument miałem przelotnie w ręku. Niestety jedyny link, jaki miałem jest już nieaktualny. Sam szukam teraz pełnego tekstu tej rezolucji.Ironrat
1AIR1 Napisano 24 Luty 2006 Napisano 24 Luty 2006 WitamBzdurą jest twierdzenie że we Francji jest całkowity zakaz poszukiwń z wykrywaczem.Byłem we Francji w 2005 roku i pochodziłem z wykrywką.Potrzebna jest zgoda właściciela terenu o ile jest prywatny.W przypadku gminnych terenów potrzebna jest zgoda z merostwa.Całkowity zakaz dotyczy terenów bitew z I wojny światowej.Chociaż też nie do końca.W przypadku tak zwanej krainy" Katarów chodzą tłumy poszukiwaczy.Niestety jest jedna różnica między Polską a Francją-brak Debili pozostawiających DOŁY po poszukiwaniach.Tam już dawno doszli do wniosku że nie warto jest ałaganić".Pozdrawiam
IRONRAT Napisano 25 Luty 2006 Napisano 25 Luty 2006 Masz nieścisłe informacje. Całkowity zakaz dotyczy w tej chwili 4 Departamentów, czyli odpowiedników naszych województw. Oprócz tego Verdun i okolice, jak również tereny, na których lokalne władze wprowadziły całkowity, lub czasowy zakaz. Dotyczy to również niektóryh plaż. Itd...Ironrat
pikesz Napisano 28 Grudzień 2014 Napisano 28 Grudzień 2014 Kolega 01111977 nadal w mieszka w okolicach Doncaster? Chcialem wyslac wiadomosc ale pisze ze zostalo zablokowane dla nowych, nie bardzo rozumiem takie sytuacje. Chcialbym sie z kims dogadac na priv i nie moge, nie fajnie. Mój email: jaro999@gg.pl Chciałbym pogadac na temat sprzetu ;) Kolega sie odezwie jak moze.
slawek910 Napisano 28 Grudzień 2014 Napisano 28 Grudzień 2014 Dostaniesz złota patelnię za odgrzanie tematu. post kolegi 01111977 jest z 2006.
MrV Napisano 29 Grudzień 2014 Napisano 29 Grudzień 2014 Tyfus, czyli jednak nie złote alusy? ;) Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać. Zdrów koledzy!
MAX2010 Napisano 29 Grudzień 2014 Napisano 29 Grudzień 2014 Skoro temat odgrzany można go wzbogacić paroma dodatkami,a mianowicie jak jest z kopaniem z piszczałką u Chorwatów i Bułgarów
maczeta Napisano 2 Styczeń 2015 Napisano 2 Styczeń 2015 Witam. Ja natomiast jestem przekonany że za granicą najlepiej kopać w szufladach ;) http://allegro.pl/noz-usnavy-srebro-wykopki-z-szuflady-i4938605203.html
adrian88rr Napisano 2 Styczeń 2015 Napisano 2 Styczeń 2015 Albo na strychach i przeszukiwanie remontowanych starych domowhttp://www.belgia.net/ludzie/topic/60039-sprzedam-he%C5%82m/
Atomek Napisano 10 Styczeń 2015 Napisano 10 Styczeń 2015 Kolego Bolex mogłbyś zapodać link do tej Francji bo szukam i niestety nie mogę znalezć, pozdro
Bolex Napisano 10 Styczeń 2015 Napisano 10 Styczeń 2015 jestem faktem sam w sobie , chodziłem po lazurowym wybrzeżu saint maxime i inne , a temat był już poruszany i widzialem owe linki nawet tu na naszym Forum ,pozdrawiam i życzę Eurasów samych 2
mensguth6 Napisano 11 Styczeń 2015 Napisano 11 Styczeń 2015 Do dzisiaj nie wiem jakie jest prawo na Węgrzech,ale od 3 lat tam jeżdzę i nie ma problemu.Powiem więcej,ludzie bardzo życzliwi. tylko ten język!
Klucznik Napisano 12 Styczeń 2015 Napisano 12 Styczeń 2015 WitamW Austrii nie wolno nigdzie,jest strafa tys.Euro(pierwsza),to nie znaczy ze nie bylem na Napoleon Schanzen pod Szwechat i Petroneum Carnuntuum.Do lasku tez nie radzę bo patrza na kazdego idacego w takim kierunku i dzwonia na Policei.Dobrze jest sie ubrac za turyste-tyrolski kapelusik,podkolanowki i koniecznie czekan-a nim mozna kopać.W Niemczech ,np tu blisko -Saksonia pierwsza kara to 4000 Eur.Za to w Czechach sobie polatamy ale tam mało ciekawych znalezisk.K. z K.
su7791 Napisano 14 Styczeń 2015 Napisano 14 Styczeń 2015 Witam.Trafiłem na coś takiego.http://www.ncmd.co.uk/law.html#NORWAY
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.