Gość Napisano 23 Czerwiec 2003 Share Napisano 23 Czerwiec 2003 Czyli rzeczywiście tam coś jest...Akagi ,z twojego opisu wnioskuję ,że czołg jest w podobnym stanie zachowania jak ta poprzednia Pantera z cyckami".Piszesz,że nikt nie ma zgody na wydobycie-w takim razie dlaczego Skarżysko kładzie łapę na tej Panterze"?jak myślisz,kto zabierze się za wydobycie tego złomu?Rzeczywiście (pisze tak w gazecie) jest pocięta palnikiem?Aha ,i skąd wiadomo że to Pz.Kpfw.V ,co ktos zanurkował i zobaczył ,czy posłuchał dziadków ze wsi---ci to tylko mówią o Panterach" no i o Tygrysach" oczywiście...pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoony Napisano 23 Czerwiec 2003 Share Napisano 23 Czerwiec 2003 a boki tyl gora ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 23 Czerwiec 2003 Share Napisano 23 Czerwiec 2003 To wszystko, resztę niech piszą znalazcy, wydobywający, etc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 23 Czerwiec 2003 Share Napisano 23 Czerwiec 2003 no a kto jest znalazca, wydobywajacym ?czy tak samo jak poprzednia pantera, zostala wysadzona przez zaloge, czy tez jest 10cm pod lustrem wody? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vonadamski Napisano 23 Czerwiec 2003 Share Napisano 23 Czerwiec 2003 Witam!!!Alescie narobili szumu :) Poczekamy zobaczymy.Choc....Z powazaniem vonadamski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiku Napisano 23 Czerwiec 2003 Share Napisano 23 Czerwiec 2003 Właśnie wróciłem z miejsca zbrodni". Brzeg rzeczywiście zryty (dzięki temu trafiłem) i pod wodą rzeczywiście coś jest. Dość płytko, wszedłem na panerz bez moczenia krótkich spodenek. Kadłub zamulony. Widać tylko kawałek. Trudno coś powiedzieć o typie. Ale blacha za gruba na malucha czy też poloneza. Hartmana pocieszę że nie będzie się musiał golić w wiadomym miejscu bo TKS to raczej też nie jest :) to coś większego. Jak znajdę chwilę czasu to za parę dni wybiorę się w stroju kąpielowym i z maską to może coś więcej zobaczę. Woda przejrzysta, obok, tylko głębiej widać było jakieś wystające z dna części. Może że do tego czasu ktoś go z tamtąd zabierze.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 23 Czerwiec 2003 Share Napisano 23 Czerwiec 2003 no nieno, kurde czolgi w wodzie i to na drugim koncu polski :((( kurde, chyba musze sie przeprowadzic, gdzies w okolice pilicy, albo czarnej nidy, w pilicy pewnie jeszcze nie jedno siedzi jak i w czarnej.ja mam nadzieje ze i ta pantera ma te nietypowe cycki" i ze ma cos wiecej poza nimi. cos co by moglo przyczynic sie do czego byly te nietypowe mocowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hartmann Napisano 23 Czerwiec 2003 Share Napisano 23 Czerwiec 2003 Fiku,jesteś pewny???? . A jak to jest nieznany prototyp TKS-a ??? np.TKS-Królewski ??????? Misiu ,ja zaczynam się bać !!!!!!!!!!!Leszek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 23 Czerwiec 2003 Share Napisano 23 Czerwiec 2003 Juz ostrzę brzytwę...........:))))))))))))))))))))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoony Napisano 23 Czerwiec 2003 Share Napisano 23 Czerwiec 2003 a tak przy okazjii jakie ceny oscyluja za takiego 251?stuga 3 jak by go legalnie sprowadzac z zachoduczy wschodu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Czerwiec 2003 Share Napisano 23 Czerwiec 2003 i co postawisz w ogródku to jak z jeżdżeniem sahara BMW jak masz w 100 Orginał to boisz sie jechac wiecej jak 100 m :))lepiej kupic w czechach Tatre OT 810 i ją przerobić. i masz 100% SD kfz.albo szukać u pepików lub szwajcarii hetzera bo były to lat 60. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hartmann Napisano 23 Czerwiec 2003 Share Napisano 23 Czerwiec 2003 hehehehehehehehehehe,ktoś już kupił OT.No dobrze,dobrze nie bede pokazywał palcem :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))Leszek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Czerwiec 2003 Share Napisano 23 Czerwiec 2003 LECHU!!!!!!!! NIE DRAŻNIJ!!!!!!! :))))jeszcze nie odebrałem.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 23 Czerwiec 2003 Share Napisano 23 Czerwiec 2003 w moich okolicach jest BMW sahara, koles sobie rzyczy 45 tysiecy, czy uwazacie ze t onormalna cena?? w kazdym badz razie nei wiem jaktam ze 100% oryginalnoscia wszystkich czesci, ale motur jest na chodzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Czerwiec 2003 Share Napisano 23 Czerwiec 2003 OT-810 nigdy nie będzie Sdkfz. Pomijając silnik, to zostają gąsienice, koła itd. itp. I brak rodowodu!!!!!Ceny Sdkfz 251 kompletnego ciężko podać bo od mniej więcej 4 lat cały i kompletny sie w Europie nie pojawił. Ostatnia cena z przed 5 lat to 120 tyś DM. Bardzo ładny od dwóch lat jeżdzi w Anglii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Czerwiec 2003 Share Napisano 23 Czerwiec 2003 Co do sahary to cena jest normalna, jak na motor w 60% odrestaurowany. Napisz skąd jesteś to ci może coś powiem o tym motorze. Nie jesteś czasem z okolic Rzeszowa, cena mi pasuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Czerwiec 2003 Share Napisano 24 Czerwiec 2003 Nie no jestem pod wrażeniem-szczególnie akcji ozpoznawczej" naszego zwiadowcy.To do Ciebie Fiku :) Czyli rzeczywiście coś jest!!! I mam nadzieję że to rzeczywiście Pantera"...choć na pewno jest cholerrrrnie pocięta.Okejos ,ja w mojej okolicy też mam BMW ale nie 750,mała pojemność 250-300.Dziadek zrobił sobie z niego iedkę-wózek" tak jak niektórzy robią z SHL-ek ,albo z WSK.Próbuję ją od niego wyrwać ale...dziadek jak to dziadek.Warte uwagi są emaliowane znaczki fabryki na baku.Aha,wczoraj załatwiłem sobie klin zamkowy do PaK40 w idealnym stanie,pochodzi on z Mardera rozbitego w 1945r. w moim mieście.Spoczko trofeum :)Pozdrawiam wszystkich zaangażowanych.....bjar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 24 Czerwiec 2003 Share Napisano 24 Czerwiec 2003 Lewy - jestem z olsztyna, nie wiem jak tam z odrestaurowaniem, czy w 60% czy ilu, ale to fakt, taka sahara sobie stoi w jednej z okolicznych wiosek.co do pantery, to raczej nie jest pocieta, pewnie ma tylko wysadzona wieze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 24 Czerwiec 2003 Share Napisano 24 Czerwiec 2003 acha, a co do kompletnego sdkfz, to o rosi zapomnieliscie? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Indian Chief Napisano 24 Czerwiec 2003 Share Napisano 24 Czerwiec 2003 Za Saharę to normalna cene a nawet powiedziałbym okazyjna. Spoko moto ale fajniejszy Zundapp. He, he.U mnie takiego jednego miejscowy zawalił trójce z WH. Już w 44 wpadli do wsi i tylko szukal komu by tu sie bezpiecznie poddac. Rozleźli się po chałupach za siakimś żarełkiem a wsiowy gupek wybieg na droge zwalił mgiete i moto do stodoły. Zaraz wpadli Rosjanie i giermanców w łyka a moto na wsi zostało. Do lat 80 sobie jeździło ale jak ja chlopaki spod remizy dorwali to w sezon zatłukli. Serce sie kraje. A znajomy z ulicy z 10 lat temu sprzedał swoja Saharkę i dom wyremontował. Poszła do Reichu przez jeden z lubelskich klubów motocyklowych. I teraz juz sie ich za wiele na zlotach nie widuje.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Czerwiec 2003 Share Napisano 24 Czerwiec 2003 Biorąc pod uwagę że odrestaurowana Sahara, sprzedawana przez Polaków w niemczech kosztuje ok.75 tyś. zł to cena może być niezła, ale koszt restauracji są naprawde niemałe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Czerwiec 2003 Share Napisano 24 Czerwiec 2003 He,he! widzę że nastąpiła znaczna zmiana tematu: Pz.Kpfw.V w Nidzie------->BMW Sahara" na wsi :) ale i tak jest dobrze :)))Kolego FIKU piszesz ,że za kilka dni będziesz znowu nad Nidą,jak się da to opisz to na forum ,a nie pogniewałbym się jakby zaistniały tu jakieś fotki.Tylko długo nie kręć się koło tej PAntery" bo wywiadowcy Muzeum Orła Białego gotowi pomyśleć że chcesz im wyrwać to cacko spod łopaty i koparki :)Pozdrowionka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Czerwiec 2003 Share Napisano 25 Czerwiec 2003 http://www.chez.com/barbarossa/si08.htm tak apropo sprzetu zagrzebanego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiku Napisano 27 Czerwiec 2003 Share Napisano 27 Czerwiec 2003 Kieleckie Radio PLUS właśnie podało że dojadz do pantery został ogrodzony przez jakieś muzeum z Kielc (nie Orła Białego) które podobno ma zezwolenia na wyciagnięcie czołgu. Swoją droga to o takim muzeum nie słyszałem. Zapowiada się być może wojna o panterę. Pogoda posuła mi na razie plany kapieli w Nidzie. Może pojade tam w weekend. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 27 Czerwiec 2003 Share Napisano 27 Czerwiec 2003 Witam zwiadowcę!!! Co to za muzeum z Kielc"? Może Muzeum Zabawkarstwa? Bo innego nie znam co by mogło być zainteresowane Panterą"... Wybierz się tam w weekend i sprawdź o co kaman.pozdrowionka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.