Jump to content

R51

R51

Recommended Posts

W to miejsce przenoszę temat, który rozpoczęłem w wątku gdańsk i mierzeja wiśłana..." i będe go kontynuował tak mi Hern dopomóż.
Obok szturmów pancernych były też krzyże, niestety poparchaciałe...

• Replies 281
  • Created
  • Last Reply

To zdjęcie blach pojawiło się już kiedyś, ale prezentuje je jeszcze raz, jak wspomniałem z kronikarskiego obowiązku...
Tyle skarbu odznak i blach. Póżniejsze czesania tego miejsca przyniosły znalezienie krzyża żelaznego I klasy dosłownie w tym samym dołku co reszta odznak, zasłoniętego przez korzeń, niestety nie trafił się mi, tylko znajomemu, więc zdjątka nie posiadam.

Z tymi resztkami odznaki za Krym wiąże się tajemnicza historia; otóż w nocy poprzedzającej jego znalezienie śniło mi się że wykopałem cały Krym" przepoławiając go przy tym (pragnę zaznaczyć że rzadko śni mi się że coś wykopuję, częściej są to horrory z wkurzonym gajowym Maruchą w roli głównej). Obudziłem się pamiętając sen poszedłem na kopanie i wykopałem właśnie te pół odznaki.
Czy ta historia nadaje się do programu ja pier@%lę" na TVN?

Żebyście sobie nie pomyśleli że mi się świecidełka kończą, kolejna podróż sentymentalna w lata 90. Polanka w środku lasu, na polance dwie ziemianki, jedna mieszkalna, druga na pojazd. W koleinie ziemianki na samochód wykopłem taki posrebrzany świecznik...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information