Skocz do zawartości

Do Modelarzy

Cronos

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam. Chce kupić model T-34/76 w skali 1:35. Spotkałem na jednym sklepie internetowym 2 modele w przystępnej cenie (47zł) jeden jest Tamyi a drugi Zwiezdy. Obydwie frmy są znane i nie moge sie zdecydować nad firmą. Może ktoś juz je widział i doradzi mi który jest porządniejszy.
Pozdrawiam
Napisano
To zalezy - Tamya ma ladne modele, poprostu wycinac i kleic.
Zwiezda - tu sie musisz bardziej napracowac, ale i pole popisu wieksze :)
Napisano
Witam

Zwiezda to producent gdzie trzeba użyć kilo szpachli.Jest jeszcze inny model T-34/76 firmy Dragon.Jest o tyle lepszy że ma gąsiennice z pojedyńczych plastikowych ogniwek.
Tamiya daje w zestawie gumowe i raczej żeby dobrze zrobić model, trzeba dokupić zestaw pojedyńczych ogniw,a to już spory wydatek.Polecam raczej Dragona.

Pozdrawiam
Napisano
Zgadzam się z przedmówcą. A to link do modelu Dragona (niekomercyjny bo ze strony producenta, a nie jakiegoś sklepu)
http://www.dragonmodelsltd.com/html/6092-p1.htm

Pozdro
Napisano
Najlepszy :
1-Dragon- (produkuje także 85-kę),zalety to:gasienice z pojedynczych ogniwek,doskonale odwzorowana faktura odlewu wieży,b. dobre pasowanie części (szpachlowanie minimalne).
,dobrze odwzorowane detale.Wada jest cena (ale niższa od Tamiyi).
2 Tamiya- zalety :b. dobre pasowanie części,dobrze odwzorowana faktura odlewu wieży,dobrze odwzorowane detale i tyle.Wady:wysoka cena ,gumowe bandaże gąsienic.
3 Zwezda- Jest to stara forma Italeri. zalety ,stosunkowo niska cena. Wady: szpachli i piłowania na kilogramy,bandaże gumowe,marne detale.Model dla ambitnych w sęsie wkładu pracy.Odradzamm początkującym.Pzdr
Napisano
Właśnie chcałem wysłac zamówienie na ten model Tamyii, ale zastanawiam sie nad tym Dragona:/ Dał by mi ktoś link na stronke sklepu gdzie można by go kupić albo orientacyjna cene. Dobrze by było jakby była około 50 zł bo musze jeszcze farbki kupić:/ Nie mam czasu teraz szukać o sklepach ,może w nocy poszperam:) Jak ma ktoś pod ręką to przydał by mi sie jakiś ciekawy schemat malowania, raczej wzór jakiegoś ruskiego napisu jaki by można niechlujnie namalwać na czołgu
Napisano
Cena tej 76-ki jest b.atrakcyjna (ale faktycznie jest to stary model).
Dragona poszukaj na Alle..cośtam, ale cena sklepowa to jakieś 130zet z tego co pamiętam.
Napisano
Jak trafisz Dragona za 50 zł to daj znać gdzie. Ja ostatnio królewskiego od Dragona tanio kupiłem za 115 zyli plus przesyłka.
Napisano
Tylko Tamyia ! kleilem jeden i drugi...wykonanie o niebo lepsze i wg mnie detale lepiej odwzorowane.Całość solidna.Jak fajnie podmalujesz to cieszy oko! Pozdrawiam
Napisano
Mam pytanie kleił może któryś z kolegów model szwedzkiego czołgu bezwieżowego STRV 103 wydany przez Trumpetera ???????Pytam ponieważ nosze się z zamiarem jego zakupu ale niestety nie wiem czego się po Trumpeterze spodziewać:)
Pozdro
hardy
Napisano
Witam. Współczesne wozy bojowe tylko z tej firmy Trumpetera są najlepsze. Ja juz nie moge sie doczekać na 1/72 w tym roku mają zasypać rynek modelami z II WŚ. Pozdrawiam.
Napisano
Po nowych Trumpeterach,możesz się spodziewać wiele dobrego.
To zupełnie nowa jakość w modelarstwie.
Napisano
nie bede powtarzal ale jak jestes dobrym modelarzem to se i poradzisz ze zwiedka, obecnie sam skladam , duzo do przerobek bo robie teciaka na diorame charkow 43 i oczuwiscie jest z chtz
Napisano
sklejam od ponad 10 lat, maluje od jakiś 5 ale nie posiadam niestety areografu:/ maluje wszystko pędzelkiem albo pałeczkami do uszu:D ale efekty mam nawet nawet. Jeśli chce se model pomalować z zaznaczeniem wojennej używalności to w sam raz:)
Napisano
Dragon jest the best, wprawdzie preferuje skale 1;72 bo poręczniejsza i zajmuje mniej miejsca . No i jeszcze hasegawa. A w 1;76 to najlepsze chyba fujimi.
Napisano
Z 15 lat temu jak zaczynałem kleić i trafiłem na fujimi w 1,76 i nie były one najlepsze,lepiej prezentował się matchbox,chyba że coś się zmieniło na lepsze.pozdro.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie