Skocz do zawartości

Czy jest to ten sam sprzet i miejsce???

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Pomysł jest dobry, na pewno możesz liczyć na moją pomoc i innych kolegów w kwestiach merytorycznych oraz materiału zdjęciowego i innych treści.
Napisano
Lepiej, żeby takie coś powstało w ramach Odkrywcy". Chodzi wyłącznie o wzgląd praktyczny, żeby nie odrywać ciekawych dyskusji prowadzonych na tym forum od innych treści.
Napisano
Wyobrażam sobie to narzędzie jako galerie do których zdjęcia i opisy mogą dodawać użytkownicy. Skontaktuję się z Bocianem i zapytam jak on to widzi.

Pozdrawiam
Krzysiek
Napisano
Kiler, może zrób przy okazji kilka fotek rynku współczesnego? Co prawda obecnie jest zarośnięty drzewami (wrrrr..) ale chyba niektóre budynki się zachowały.

Pozdrawiam
Krzysiek
Napisano
W wątku o C2P powinno być jeszcze zdjęcie ciagnika przy koszarach. Były też inne zdjęcia z placu na terenie koszar (żołnierze + trochę sprzętu).
Napisano
Do Krzyśka

Brawo, wspaniały pomysł. Na własnej skórze doświadczyłem jak to jest potrzebne. Dzięki temu forum skompletowałem całą masę zdjęć wojennych z Mszczonowa. Inaczej nigdy bym do nich nie dotarł. Nawet sobie nie wyobrażasz ile dzięki tym fotkom udało sie jeszcze później ustalić. Podejrzewam, że podobnie będzie w przypadku innych miejscowości. To jak puzzle jedno zdjęcie pozwala zidentyfikować następne itd.

Poza tym to taka stronka pozwoliłaby też odetchnąć takim potentatom jak Bodziu, Polsmol i im podobni, którzy są cały czas zasypywani prośbami typu ... czy masz może fotki takie a takie ... jeśli tak to proszę wyślij mi na maila.... z góry dziękuję". ;)

Krzychu do roboty .... myślę że inni pomogą.
Napisano
Ten link był podany przez polsmola, a ja go tu wrzucam celem uzupełnienia wyglądu tego rynku '39:
http://www.szukamypolski.com/gap/galery_1b.php?cat_id=191
Napisano
krzysiek i PiotrRadz - popieram pomysł, dla mnie jest pierwszorzędny. Sam chętnie przekopię archiwum, żeby pogrupować zdjęcia. A jeszcze jak ktoś będzie mógł wrzucić współczesną fotkę miejsca to odlot. Nie wiem czy Bocian się nie będzie krzywił, bo to niby dublowanie fotek ale myślę że warto trochę miejsca na serwerze wygospodarować.
Napisano
Skoro jest kilka osób zainteresowanych, to zrobimy tak:
przygotuję to co już kiedyś wymyśliłem i czego wyobrażenie mam w głowie. Będzie to stosunkowo proste narzędzie, porządkujące fotografie czołgów i wraków z 1939 roku.
Zrobię wersję testową i zaproszę do zgłaszania uwag.

Pozdrawiam
Krzysiek
Napisano
To co myslalem poczatkowo, ze to zaczep do ciagnika to jest to podpora spod lufy. Porownajcie z innymi fotkami.
Napisano
Po wekendowej analizie dostepnych zdjec, zarowno z okresu wojny jak i z okresu miedzywojennego, doszedlem do wniosku, ze 4 zdjecie nie przedstawia tego rynku co na 3 pierwszych. Dlaczego? Dlatego, ze w zadnym rogu rynku budynki sie ze soba nie stykaly, a na zdjeciu nr 4 tak wlasnie jest. Zatem smiem watpic, ze to nie jest ten sam sprzet ani to samo miejsce.
Napisano
Jest to argument, ale... Skoro to rynek w Zambrowie to myślę, że sprawę by rozwiązało znalezienie innych jego zdjęć, a głównie narożnika z widoku, odpowiadającego fotce nr 4.
Napisano

Zdjecie nr 3 przedstawia budynki ze zdjecia obok. Zdjecie nr 4 wg mojej analizy nie ma odwolania do tego rynku. Z perspektywy wykoniania zdjecia wynika, ze fotka 4 powina ujmowac kamienice rownolegla do tej duzej (ze zdjecia obok). Ale w rzeczywistosci zadne budynki nie stykaly sie tam rogami.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie