PATRON Napisano 16 Czerwiec 2003 Autor Napisano 16 Czerwiec 2003 Sobota rano .......Bzura ........okolicewchodzę do lasu i co widzę ????/Jakiś pier... suk..... w d... kopany rozkopał cały cmentarz IWW, wszystkie mogiłki rozryte, kostki porozwalane, i jak by tego mało było na środku cmentarza płyty nagrobne leżą jak wół połamane więc nie można powiedzieć NIE WIEDZIAŁEM ŻE TO NIE CMENTARZ"K.... mać normalnie cały weckend miałem zmarnowany..... Niech się ktoś wypowie i podtrzyma mnie na duchu bo się załamałem ...... czy mnie kur.... ktoś też będzie wykopywał coby sprawdzić co mam przy sobie jak sobie zalegnę w ziemi..... Normalnie depresja jak stodoła ..........Sory za nieparlamentarne slowa ale mnie trafiło jak nigdy.PZDR PATRON
Gość Napisano 16 Czerwiec 2003 Napisano 16 Czerwiec 2003 niech go diabli. czlowiek kimkolwiek byl i po ktorej stronie walczyl powinno sie uszanowac jego szczatki, pozostaje sie tylko poddac kremacji
poldi Napisano 16 Czerwiec 2003 Napisano 16 Czerwiec 2003 K.....wa...Czy SWIAT już naprawdę zszedł na psy???????????????????????A do TEGO co rozkopał:PAMIĘTAJ: po śmierci robaki tak cię w d...pe będą rżnęły za to co zrobiłeś że będziesz się w grobie kręcił jak p....ny akcelerator jądrowy sukinsynu.Sorry Wszystkich za słownictwo ale dla pip pip pip pip pip takiego syna nie powinno być miejsca w poświęconej ziemi.Czy zgłosił to ktoś do prokuratury albo na Police?W świetle polskiego prawa to przestępstwo.Mimo wszystko pozdrawiam:Pldi
Gość Napisano 16 Czerwiec 2003 Napisano 16 Czerwiec 2003 a moze jego trumna sama wyskoczy?policja warto zglosic ale ile z tym zachodu
poldi Napisano 16 Czerwiec 2003 Napisano 16 Czerwiec 2003 Ale i tak wyjdzie na to że to ci z wykrywaczami"....I znowu z powodu Jednego debila po d...ie dostanie całe środowisko bo jakże by inaczej.Jak nie niewypały to nie zakopane dołki, rozkopane groby... E, nie chce mi się już nawet myśleć.Do tego będą media -(czy wcześniej czy póżniej)oni nam też dokopią.I mamy przes...ane Panowie.Wot, precyzja....Poldi
jagoda Napisano 16 Czerwiec 2003 Napisano 16 Czerwiec 2003 Sadze ze panowie nie potrzebnie uzyliscie trzeba było napisac te słowa duzymi literami a i tak nie został odpowiedni nazwany.Mysle ze powiedzenie ze gosc jest głupi to tylko obraza dla głupich gosc nie zachował sie nawet jak zwierze bo one przynajmiej szanuja swoje cmentarzyska.Sadze ze jest to naj nizsza forma zycia na Ziemi- HIENA CMENTARNA mozna go postawic w tym samym szeregu tych co kradna znicze i kwiaty z cmentarzy!Jak słysze o takich istotach to jestem za aborcja
Gość Napisano 16 Czerwiec 2003 Napisano 16 Czerwiec 2003 albo szatanisci tez popularny temat a co powiacie na temat goscia ktory trzyma zasuszone glowy w gablotkach w domu (ogladalem a Discovery)porabany nie?!
feeder Napisano 16 Czerwiec 2003 Napisano 16 Czerwiec 2003 porąbany, to faktczy wiadomo, że to był na pewno jeden z nas?czy może faktycznie jakiś łowca kości (nieco ponad rok temu na podyplomówce pani od anatomii chwaliła się kośćmi dostarczonymi przez studenta, który rzekomo kupił je na jakiejś giełdzie archeologicznej!!!)
akagi Napisano 16 Czerwiec 2003 Napisano 16 Czerwiec 2003 Przepraszam, ale po co policja?Ja jestem dośc radykalny w sądach, więc...Zakopać s......syna i bedzie spokój.Żywcem. Więcej niczego nie rokopie, a tym bardziej cmentarza.
Hartmann Napisano 16 Czerwiec 2003 Napisano 16 Czerwiec 2003 Taaak,miłosierdzie chrześcijanskie zabrania zabijać,ale o zakopywaniu żywcem nic nie mówi.Leszek
Gość Napisano 16 Czerwiec 2003 Napisano 16 Czerwiec 2003 zgadzam sie z kolega ale czy robaki sie ni potruja?
Gambit Napisano 16 Czerwiec 2003 Napisano 16 Czerwiec 2003 Ja już się w tym zasranym kraju niczemu nie dziwię... Masz szansę to wyjeżdżaj stąd póki co, jak nie to lepiej się powiesić. I potem się ludzie burzą, że w narodzie znieczulica... A to jest przecież mechanizm obronny na takie sytuacje... U mnie w mieście dwóch nastolatków zabiło swoją koleżankę... Policjant zabił kolesia, za to że ten miał na bluzie CHWDP... I jak tu nie zobojętnieć... Człowiek wykłada interes na wszystko, żeby na zdrowiu własnym zaoszczędzić... Kraj - Polska, System - Samowolka...
nikt Napisano 16 Czerwiec 2003 Napisano 16 Czerwiec 2003 Ręce Ku.. wa opadają . Człowiek chodzi od wielu lat , ma swoją życiową pasję, martwi sie co będzie jak znajdzie bezimiennego żołnierza ( nawet kiedyś post taki walnąłem ) a tu jakiś sk. syn robi SMRÓD na cała Polskę. JA JAKO UCZCIWY POSZUKIWACZ, PASJONAT HISTORI WOJSKA POLSKIEGO I KAMPANII WRZEŚNIOWEJ STANOWCZO ODCINAM SIĘ OD WANDALI I PRZESTĘPCÓW ROZKOPUJĄCYCH GROBY WOJENNE.PS' a jutro obsmarują nas wszystkie gazet w Polsce i jeszcze wymyślą ustawę o zakazie posiadania wykrywacza.ps2' niech ktoś da im w mordę ode mnie bo sam gości nie znam niestety...
nikt Napisano 16 Czerwiec 2003 Napisano 16 Czerwiec 2003 Ps3' myslę,że papierowy odkrywca w imieniu całej rzeszy normalnych uczciwych poszukiwaczy powinien odciąć sie od tego zdarzenia bo naprawdę będzie strach wejśc do lasu z wykrywką.
adasiu Napisano 16 Czerwiec 2003 Napisano 16 Czerwiec 2003 Panowie! co was tak bulwersuje?? naprawde nie znacie grobowców,grobów,kurchanów//co sie rozkopy robi..a czy rózni się grób sprzed 100 lat od grobu sprzed 1000 lat ..demineralizacją kosci???? oczywiście jestem przeciw świnstwu ,ktoóre tam debil jakiś zerobił.ale ale pomyślcie...rozkopiecie kurchan sprzed 2000 lat? tak? no to o co chodzi???? relatywizm jest tez wsród nas!!!!
bartekl23 Napisano 16 Czerwiec 2003 Napisano 16 Czerwiec 2003 Grobowce mające 2000 lat są ozkopywane" na potrzeby nauki i są zabezpieczone w należyty sposób. Naukowcy nie sprzedają ich na targu! Jeżeli jakich palant rozkopał groby, aby znaleźć jakiś fant to niech ten skur***** płonie w piekle! Widziałem kiedyś grób, który był ufundowany" przez jednego z poszukiwaczy (!). Pewna starsza pani wychwalała go po Niebiosy. Mówiła, że gdy znalazł kości, zabezpieczył je i złoży do ziemii. Następnie dał pomysł zrobienia mogiły. Było dość prosta, ale na metalowej tabliczce widniał napis Tu leży nieznany żołnierz...". Tacy to są równi. Był kiedyś taki artykuł w Odkrywcy" o takim eksploratorze, który walczył, aby w należyty sposób pochować szczątki żołnierzy. Aby taki żył jak najdłużej !bartekl23
tkir Napisano 16 Czerwiec 2003 Napisano 16 Czerwiec 2003 Pytasz czemu nas to bulwersuje, to zastanów się czy chciałbyś aby za 100 lat jakiś ciec dla paru guzików rozkopał twój grób i rozrzucił twoje kości w promieniu paru metrów. Co do dalszej części twojego postu to myślę ze żaden normalny i choć trochę myślący poszukiwacz nie będzie świadomie kopał na na cmentarzu bez względu na to czy jest on z przed 100 czy 1000 lat.
Gość Napisano 16 Czerwiec 2003 Napisano 16 Czerwiec 2003 To bydło, które rozkopało oznaczony cmentarz powinno jak najszybciej ponieść karę i spędzić sporą część swojego marnego życia za kratami. Policja powinna się tym zająć jak najszybciej. Boli mnie stwierdzenie, że „świnie są wśród nas” bo osobiście nie znam takiej kreatury. Posiadanie wykrywacza tak jak posiadanie broni musi być wieloznaczne i dlatego dzielimy ich posiadaczy na bandytów i policjantów. Czy widział kto policjanta rozpaczającego po przestępstwie z użyciem broni nad środowiskiem policjantów ? Pytanie z grupy retorycznych a przy okazji dostęp do wykrywaczy jest nieograniczony !!! Z relacji Patrona wynika, że jakieś skurwysyny postanowiły zbezcześcić miejsce pochówku ale czy to znaczy, że to ktoś ze środowiska poszukiwaczy ? Mam nadzieję, że nie !!! Qaz
Gość Napisano 17 Czerwiec 2003 Napisano 17 Czerwiec 2003 Przecież to nikt z wykrywaczem tego nie zrobił. Chociaż niektórym pasuje tak twierdzić. I to musiała być pokaźna grupa. No i za takie numery to się idzie do p... (pudła).
Hartmann Napisano 17 Czerwiec 2003 Napisano 17 Czerwiec 2003 Witam!Aby dyskusję uczynić wyrazistą,opowiem Wam coś.Pamiętacie jak to pocisk niedawno rozarwał kolesia w piwnicy jak kątówką się do niego dobierał ???.A więc koleś ten i dwóch innych jeszcze to w/g całej masy ludzi z branży zajmował się właśnie grabieniem grobów pierszowojennych.Są ludzie którzy widzieli zdjęcia wykopanych czaszek ze złotymi zębami,potem czaszek solo i ząbki obok - dokładnie zinwentaryzowane - typu 3 ząbki po 3,6 g to będzie razem ........ . Znana jest pewna szacowna fundacja zajmująca się poległymi i grobami żołnierskimi gdzie głównym przyżądem naukowym niektórych jej pracowników są kombinerki,a ulubionym tekstem jest Coś ty stary głupi ??,na huj temu szwabowi złote zęby " . Są złotnicy którzy bez oporów kupują te zęby i nikogo nie dziwi że czasami tego tak dużo.Ale do czego zmierzam.Najbardziej mnie zdziwiło będąc ostatnio na pewnej giełdzie w pewnej miejscowości to że typ hienom cmentarnym podaje się ręke - i to mnie juz całkiem dziwi.Leszek Kusiak vel HartmannP.s I jest mi całkiem obojętne co kto tu o mnie w związku z tym postem napisze
Nanook1978 Napisano 17 Czerwiec 2003 Napisano 17 Czerwiec 2003 A co z rozkopywaniem cmentarzysk, ze starszych epok. Wszyscy mówia tutaj o chrześcijańskim miłosierdziu , ale pamiętajmy że dawniej przed chrześcijaństwem istniały tu inne kultury religijne. Ich cmentarzyska to również miejsca święte i nie zawsze sa oznakowane. Warto pomyśleć, jeśli ktos ma skrupuły przed rozkopywaniem obecnych cmentarzysk, niech zdejmie klapki z oczu i pomysli o tych którzy byli tu na długo przed nami - TO TEŻ MIEJSCE SPOCZYNKU. A takich przykładów bezmyślenego rozkopywania choćby kurhanów jest o niebo więcej! A wiekszości to nie dziwi!
past Napisano 17 Czerwiec 2003 Napisano 17 Czerwiec 2003 brak mózgu u niektórych nie dziwi , w okolicy Środy Śląskiej jest miejsce ze starymi kurhanami , i zgadnijcie gdzie w okolicy jest najwięcej dołków --- przy kurhanach ,
barto Napisano 17 Czerwiec 2003 Napisano 17 Czerwiec 2003 SKURWYSYNY....inaczej sie nie da...sorry ..
Gość Napisano 17 Czerwiec 2003 Napisano 17 Czerwiec 2003 Ja mam zakopanego niemca w ogrodzie. Leży przy płocie od wojny a i tak mam dylemat czy go ruszać a co dopiero rozkopywać cmentarze!!!!!!!!!!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.