Skocz do zawartości

Zdjęcia żołnierzy z 25, 27 i 74 pp (7 DP)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Poszukuję wszelkich zdjęć żołnierzy z trzech pułków piechoty 7 DP (25 pp z Piotrkowa ,27 pp z Cz-wy i 74 pp z Lublińca). Jeśli macie takie fotografie w wersji elektronicznej proszę o wstawienie do tego wątku. Z góry dzięki za pomoc!

pozdrawiam

bjar_1
Napisano
Kształt odznaki pamiątkowej by pasował. Ale jak odznaka, to faktycznie i orzełki powinny być, bo i jedno, i drugie wprowadzono w 1929.
Napisano
A tak a propos kołnierzy, to czy ja dobrze widzę, że ci piechurzy" na górze to mają proporczyki...?
Napisano
Moim zdaniem nie, bo 25. puł miał biało-szkarłatne z żyłką chabrową, gdy tymczasem na zdjęciu widać białe pole na dole, a ciemne na górze. Obstawiałbym 23. puł - pomarańczowo-biały z żyłką biało-pomarańczową.
Napisano
Faktycznie - to będzie 23 puł. Porównałem ze zdjęciem mojego pradziadka który służył w tym pułku i proporczyki wyglądają tak jak tutaj.
  • 4 years later...
Napisano
Orkiestra pułkowa 7PAL z 7DP w Częstochowie, przed kościołem garnizonowym (Św. Jakuba)
http://img684.imageshack.us/img684/6489/skanuj0001gc.jpg

pozdro.
  • 1 month later...
  • 8 months later...
Napisano
bjar_1, jak Cię fotki dalej interesują, to gdzieś mam, fotkę swojego stryjka, w mundurze ppor/por, 27pp, przechadzającego się w II Alei NMP, Częstochowa. Zresztą w towarzystwie mojej Mamy, Tata robił zdjęcie.
Pozdrawiam
GW
Napisano
Mam kilka zdjęć ale niestety nie przy sobie. Jeśli zaczekasz do Wielkanocy postaram się coś wkleić. Interesują Cię też fotki z 7 Pal-u czy tylko z pułków piechoty 7DP?
Napisano

Coś jednak wyszperałem na dysku.Wstawiam wycinek z gazety ze zdjęciem kapelmistrza orkiestry 7 pal-u. Tylko nie wiem czy 7 pal też Cię interesuję?
pozdrawiam

• 1 year later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie