Skocz do zawartości

Stare mapy online - zbior informacji o mapach wszelkiego rodzaju

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Szukałem wczesniej na tej stronie i znalazłem tylko sklejony 60 megowy arkusz westlichen ruslands, poza tym nie znalazłem żadnych map które wyżej wymieniłem. Jeżeli są na tej stronie prosiłbym o dokładny link, może źle szukałem.
pozdrawiam
  • Odpowiedzi 468
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

• 5 months later...
  • 2 months later...
Napisano
Witam,
Poszukuję skanów w dużej rozdzielczości Messtischblatt'ów nr 4054-Guben, 4154 Jessnitz - byłbym wdzięczny gdyby ktoś mi je udostępnił bo te które mam mają za małą rozdzielczość i niewiele z nich pożytku.
  • 4 weeks later...
  • 6 months later...
Napisano
czy ktoś ma lub wie skąd się nabyć starych map KŁOCZEWA i okolic ta miejscowość jest w powiecie ryckim dobrze by było żeby były zaznaczone dwory i kościoły
  • 5 weeks later...
Napisano
szukam starych map Ełku,daw,Lyck mam parę -z 1925-28czyli tzw.z 1937 ,ale to wszystko co jest w sieci,może ktoś coś ma ,to proszę o na e -mail furos@interia.pl
  • 5 weeks later...
Napisano
Witajcie , poproszę o pomoc !
od niedawna mnie wzięło na śledzenie historii " bardziej z bliska . szukam mapek z rejonu Pyrzyce - Choszczno (zachodniopomorskie) z lat 1944-1945 . jak znajdziecie coś ciekawego to poproszę . z góry dziękuję .
Napisano
Może ktoś widział na necie zeskanowane niemieckie mapy sztabowe (1:100) z lat od 1918 do 1945 ale terenów poza Polską, intersują mnie Niemcy południowe, Austria, Włochy.
Napisano
Poszukuję także skanu przedwojennej mapy szczegółowej Polski 1:25 000 - arkusze P40 S32H (Piaseczno) oraz P41 B32H.

Tych arkuszy akurat nie ma na mapsterze.
Napisano
Witam interesują mnie wojskowe mapy Lubelszczyzny z zaznaczonymi frontami i z zaznaczonymi ważnymi wydarzeniami wojskowymi miejsca stacjonowania wojsk itp bardzo byłbym wdzięczny jak by ktoś posiadał takie mapy
  • 2 weeks later...