Skocz do zawartości

Stare mapy online - zbior informacji o mapach wszelkiego rodzaju

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 468
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

• 3 weeks later...
Napisano
Witam
Szukam dalszej części tej mapy(kierunek NE) http://bcul.lib.uni.lodz.pl/dlibra/docmetadata?id=1240&from=pubstats. Link długo się ładuje

lub ewentualnie innych map jeziora Gopło i okolic z przed 1860r. tj na mapach Pruskich pogranicze Netzedistrict i Sudpreussen
Napisano
Szukam map z przed 1880 r. Jeziora Gopła i okolic.
Na pewno istnieją dokładne mapy z początku XIX wieku Prus Południowych więc może i Obwód Nadnotecki takowe posiada?
Napisano
Witam.
Szukam map operacyjnych z rejonu Elgidzewo, Brzozówka, Młyniec z kuj. Pom.
Wielkie dzięki za jaką kolwiek pomoc.
Pozdrawiam
Napisano
Jeżeli ktos ma czas i chęci by mi pomóc, prosiłbym o znalezienie dla mnie map dla okolic miejscowości takich jak Tyszowce i Łaszczów (województwo lubelskie)
Napisano

Poszukuję arkusza tej mapy, kierunek N.Jest to mapa Wielkopolski i na pewno znajduje się w bib. cyf. ale nie pamiętam pod jaką nazwą.

Napisano
Poszukuję map Jędrzejowa(W. Świętokrzyskie) i okolic, sprzed 1900 roku jak ktoś zna jakieś linki to proszę o ich podanie. Z góry dziękuję
Napisano

Na początek witam wszystkich bywalców tego forum, to mój pierwszy post :)
Czy ktoś mi pomoże zidentyfikować mapę z jakiej pochodzi ten wycinek?
Wiem że jest ona prawdopodobnie z 1811 r. Na wycinku znajduje się Solownia (fragment obecnych Zdzieszowic).

dziękuję i pozdrawiam

VonOppeln

• 4 weeks later...
  • 3 weeks later...
Napisano
Witam, proszę o informacje, gdzie można dodrzeć do starych map topograficznych wojew. Kujawsko-Pomorskiego na których mogą być zaznaczone stare rowy przeciwczołgowe. Najlepiej mapy z lat 40-tych i 50-tych.
Pozdrawiam
  • 4 weeks later...
  • 3 weeks later...
Napisano
Poszukuję map rezerwowych lądowisk polowych jakie były przygotowane w okresie 1938/39.Wiem, ze było ich ok.80-100. Niestety nie dotarłem do listy i lokalizacji.....
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
Napisano
Witam, szukam map zachodniopomorskiego dokładniej Koszalin i okolice, proszę o pomoc.Znalazłem niemiecką ale ciekawi mnie czy są jakieś rosyjskie mapy tych terenów.
Dziękuje i pozdrawiam.