jleszcze Napisano 12 Sierpień 2008 Napisano 12 Sierpień 2008 do Pyra75:A może przeczytałby cały wątek dokładnie. :)Przecież to określenie komunistyczny" to moja wyraz mojej ironii w odpowiedzi na na zarzut coe", że powołuję się na mapy z mininej epoki" (ciekawe, że w kontekscie kompanii solidarnosciowej, te dokumenty z minionej epoki" nie były dla coe taki złe:))Żeby nie było nieporozumień, nie uważam te przewodniki za komunistyczne :) Ironizowałem :) Proszę przeczytać wypowiedź mojego poprzednika, to stanie się to dla Panu jasne.PS.Wypowiedź o ustroju, który zrobił mi łaskę i dał" mi wykształcenie i nawet pozwolił mi oddychać, nie należy do rzeczy, więc nie podejmuję tego aspektu wypowiedzi :)
jleszcze Napisano 12 Sierpień 2008 Napisano 12 Sierpień 2008 Skoro muszę już tłumaczyć kawały, to chyba dobry sygnał na ewakuację z wątku. :)Myślę, że troszeczkę zaintrygowałem Państwa i ten dawno martwy wątek ozywił się.Zawsze chętnie odpowiem na pytania i wątpliwości skierowane do mnie na adres wydawnictwa: a.w.u.aljar@gazeta.pl.Zapraszam na wieczory autorskie, gdzie jest okazja podyskutować się i pospierać.Szczególnie i szczere podziękowania dla Coe, który towarzyszył mi przez te kilka dni w rozważaniach o historii obiektu. A małe spięcia są czasami nie do uniknięcia, kiedy uczestnicy dyskusji podchodzą z pasją do przedmiotu. W ten sposób wątek zyskał na atrakcyjności, bo najgorsze są monologi bez odpowiedzi. Zwracanie się do mnie w tym wątku od tej chwili nie ma sensu, bo już tu nie wejdę.Zawsze chętnie odpowiem na email, chyba że jest anonimowy, bo wtedy ląduje w koszu :)Pozdrawiam i mam nadzieję do zobaczenia.
tom60 Napisano 15 Sierpień 2008 Napisano 15 Sierpień 2008 Też zamówiłem najnowszą książkę p.jleszcze, czytam <złocieniec przygoda z historią>. Autor bardzo rzetelnie podchodzi do poruszanych w niej tematów. Szkoda, ze opóścił ten wątek, wypowiedzi Jego były bardzo wyważone , nacechowane chęcią poznania prawdy dziejów najnowszych BUDOWA. Początkowo sceptycznie odnosiłem się do tematu :niepokornych: w garnizonie BUDOWO, gdzie odbywałem zas.sł. wojskową lata 82,83,84, poznałem atmoserę tamtych czasów z poziomu tzw. <szweja>. Przytoczone fakty przekonują mnie ,ze WOS przy 68pczś istniał. zaś celowe działania odpowiednich służb PRL-u osiągnęły zamierzony skutek: stworzenie komp.polowej recydywy zakamuflowało ośrodek specjalny. Poglądy oraz sposób wypowiedzi p.coe na tym forum dziwnie zbliżone są do poziomu tych służb. pzdr tom60
marecki. Napisano 15 Listopad 2009 Napisano 15 Listopad 2009 bardzo chciałbym nabyć tę książkę , czy ma ktoś może do odsprzedania ???
FalkenBurg Napisano 15 Listopad 2009 Napisano 15 Listopad 2009 U mnie są do nabycia w zwykłym kiosku ruchu
hugo12345 Napisano 15 Listopad 2009 Napisano 15 Listopad 2009 witaj mari 066 tak sie sklada ze sluzylem w tej jednostce w 2007/08 a jak to pasjonat histori posiadam kilka fajnych fotek i ogolnie miejsce bardzo ciekawe jako ciekawostke dodam ze jest tam budynek wybudowany z mysla o ewie braun w ktorym aktualnie mieszka dowodca jednostki :)) i to prawda co pisza o boisku i posagach znajdujacych sie na nim :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.