Skocz do zawartości

SKRADZIONO MI KOLEKCJE

pika

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 97
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Temat juz jest nudny ,nie ma sensu tego odgrzewać w nieskonczonosc.Tych klamerek jest pół Polski ,zreszta jak to sobie wyobrazacie ,czemu ma to słuzyc ten watek sprawa jest stracona.Zamknąć ten temat już !

pzdr pik78

• 2 weeks later...
to byl na 100% ktos lokalny z Jaroslawia - znamy sie z Michalem dlugo a nie wiemy gdzie mieszkamy :) dziwne ?? nie , po prostu nie bylo takiej potrzeby - mi tez szczeka opadla jak sie dowiedzialem co sie stalo - a mial naprawde bardzo zadkie fanty np emblmaty IR77 i IR79 (hanowerski) i pare jeszcze naprawde innych unikatow - ja bym tego skurwiela co polozyl na tym lapy zabil.... ale coz, mam wglad do akt sprawy i wyglada to na razie cieniutko. Chociaz sa pewne poszlaki - zobaczymy czy wlasciwe- ja mysle,ze to niedlugo zacznie wyplywac po gieldach w Polsce, zlodziej wie z aukcje sa monitorowane bardzo dokladnie
pozdrawiam
Jacek

Witajcie,nie mylcie mojego nika z kolegą pik78,pozdrawiam wszystkich zaangażowanych w moją sprawe,panowie cierpliwości takiej jak ja ją mam i oczywiście oby do wiosny i w teren po fanty które zapoczątkują nową kolekcje,jeszcze raz pozdrawiam wszystkich.A ci co nam szkodzą i brużdżą na własnym podwórku niech zgniją w piachu!

• 2 years later...
Pika ponownie zwracam sie abys zajrzal w ten temat http://www.ioh.pl/forum/privmsg.php?folder=inbox i go przeczytal jesli link jest wbrew regulaminowi to prosze adminow o wyrozumialosc mysle ze warto to sprawdzic a nie wiem czy Pika ma ten sam adres a fajnie by bylo jakby zajrzal w ten temat.

cytat z tamtego forum z dzisiaj Popieram kolegę STG...Poprosiłem go o kilka fotek na maila on wysłał mi ze 4 i powiedział ze pilnie musi sprzedać 70 klamer...Nawet ich wszystkich nie widziałem Nie chciał wysłać zbiorowego zdjęcia wszystkich klamer bo "ma swoje powody...Nie chce go posądzać ani wyciągać pochopnych wniosków więc nie wiem co o tym myśleć "

wiec chlopina chce szybko pozbyc sie refnego" towaru.

Niestety sprawa odzyskania takiej kolekcji w takim przypadku jest bardzo trudna. O ile pamiętam w ciągu kilku lat zostały skradzione dwie tego typu kolekcje. Właściciele nic nie odzyskali. Oczywiście zawsze trzeba walczyć do końca. Kolega Pik68 nie ma (jak się domyślam) skatalogowanej kolekcji – opis + zdjęcia. Na podstawie takich fotek żaden biegły nie odważy się wydać opinii. O ile poszkodowany w czasie śledztwa nie dołączył charakterystyki zaginionych rzeczy (chodzi o cechy charakterystyczne), to udowodnienie winy złodziejowi jest praktycznie niemożliwe.
Tak na marginiesie – można było wcześniej pomyśleć o dobrym zabezpieczeniu. Nie ma nic lepszego jak czworonóg. My mamy psa – wabi się pieszczotliwie „Killer”. Ratlerek (1,20 kg. żywej wagi). Piekielnie skuteczny. Jak podrósł to na naszej dzielnicy przestępczość spadła o 40%. Wyszkoliłem go tak że w rozpędzie osiąga zasięg do 1,50m. Od dwóch lat nie musimy zamykać mieszkania. Podejzane typy, roznosiciele ulotek, wagarowicze, domokrążcy itp. zniknęli z osiedla.

kol.Pika zostal poinformowany o owej sprawie nawet telefonicznie bo cholera wie ktore konto jet poprawne :)

Co do pokazywania fantow to nie [poadajmy znowu w jakas paranoje :) ostroznosci nigdy nie za wiele ale nie trzeba popadac w jakies skrajnosci :) ja popieram kol. Kasjan2000 nie to jak wojowniczy czworonog :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie