Skocz do zawartości

Mit armii Hitlera u Polaków

Duncam

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Mnie armia Niemiecka fascynuje m.in. ze względu na to, że przegrała - często zastanawiam się co ja bym zrobił gdybym był führerem. No a co do broni to np. na MG42 opiera się większość karabinów maszynowych, o Stg 44 i AK 47 nie będę się tu rozpisywał bo był o tym inny wątek, ale jak ktoś napisał Kałasznikowowi AK 47 się nie przyśniło tylko na czymś się wzorował.
  • Odpowiedzi 154
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
a MG42 opiera się większość karabinów maszynowych, o Stg 44 i AK 47 nie będę się tu rozpisywał bo był o tym inny wątek, ale jak ktoś napisał Kałasznikowowi AK 47 się nie przyśniło tylko na czymś się wzorował."

Nie ośmieszaj się takimi bredniami...
Napisano
moze ich zgubila tzw vetternwirtschaft" czyli po znajomosci i dlatego niektore rzeczy bublowate byly , byl niedawno program na History i gadali nie byl lepszy czolg od Pantery ale ten drugi mial lepsze wplywy
a co do elegancji to mi sie przypomina film chlopaki nie placza"
Napisano
Ja na szczęście nigdy nie słyszałem i nie kultywowałem mitu armii Hitlera u Polaków...".To wg.mnie nie był nigdy żaden mit.Uważam,że to była swego czasu realna siła,której za długo nie doceniano,a która urosła do takiej postaci,jaką znamy z historii.W powiązaniu z Naszymi realiami historycznymi na szczęcie jest obecnie,jak jest,co nie oznacza,że nie może być lepiej.
Pozdrawiam!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie