ktos451 Napisano 28 Kwiecień 2011 Napisano 28 Kwiecień 2011 Mnie armia Niemiecka fascynuje m.in. ze względu na to, że przegrała - często zastanawiam się co ja bym zrobił gdybym był führerem. No a co do broni to np. na MG42 opiera się większość karabinów maszynowych, o Stg 44 i AK 47 nie będę się tu rozpisywał bo był o tym inny wątek, ale jak ktoś napisał Kałasznikowowi AK 47 się nie przyśniło tylko na czymś się wzorował.
vis1939 Napisano 28 Kwiecień 2011 Napisano 28 Kwiecień 2011 a MG42 opiera się większość karabinów maszynowych, o Stg 44 i AK 47 nie będę się tu rozpisywał bo był o tym inny wątek, ale jak ktoś napisał Kałasznikowowi AK 47 się nie przyśniło tylko na czymś się wzorował."Nie ośmieszaj się takimi bredniami...
pyrlik Napisano 4 Maj 2011 Napisano 4 Maj 2011 moze ich zgubila tzw vetternwirtschaft" czyli po znajomosci i dlatego niektore rzeczy bublowate byly , byl niedawno program na History i gadali nie byl lepszy czolg od Pantery ale ten drugi mial lepsze wplywy a co do elegancji to mi sie przypomina film chlopaki nie placza"
samgnus Napisano 4 Maj 2011 Napisano 4 Maj 2011 Ja na szczęście nigdy nie słyszałem i nie kultywowałem mitu armii Hitlera u Polaków...".To wg.mnie nie był nigdy żaden mit.Uważam,że to była swego czasu realna siła,której za długo nie doceniano,a która urosła do takiej postaci,jaką znamy z historii.W powiązaniu z Naszymi realiami historycznymi na szczęcie jest obecnie,jak jest,co nie oznacza,że nie może być lepiej.Pozdrawiam!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.