Skocz do zawartości

radziecka swołocz

rob

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 58
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Panie pik78" - nie musi Pan wierzyć w to co piszę, jako 40 letni człowiek mam przecież jeszcze mleko pod nosem i zapewne Pan wie lepiej jak to u mnie w domu szie działo. Daruj Pan sobie więc uwagi o hollywood, bo krew tych ludzi do dzisiaj jest na meblach które DO DZIŚ stoją na strychu.
Zostały wuniesione wtedy z ich mieszkania i nikt ich nie chce...A całą historię opowiedziała mi moja ciotka (siostra mamy), która mieszkała za ścianą" tej niemieckiej rodziny.
Pisałem, że nie chciałem się rozpisywać na temat szczegółów, ale teraz dopowiem, że tuż potem jak skończyli z germańcami" przeszukali cały dom i zgwałcili wszystko, co nie miało genitaliów; moje Ciotki, ich koleżanki itd itd - bo to się działo jednocześnie WSZĘDZIE W MIEŚCIE... Nie pozwalaj sobie więc na takie uwagi, bo nic o tym nie wiesz! I nie życzę sobie straszenia mnie moderatorem, abstrahując juz od tego, czym taka cenzura" pachnie i co przypomina...
Dziękuję - Panie tt" za słowa poparcia o mówieniu prawdy o tych dniach. Toż topic tego wątku to (cytuję): adziecka swołocz". Uważałem że to wspomnienie naszej rodziny pasuje jak ulał do tego tematu. Jeśli mają Państwo inne zdanie; proszę napisać w jakim wątku miałbym je zamieścić.
p.s. do 'ttt' mam całkowitą świadomość zbrodni niemieckich dokonanych na naszym narodzie. Swoim wpisem chciałem tylko pokazać jedną wyrwaną z kontekstu jednostkę (tego Niemieckiego oficera) - w konflikcie ze swołoczą".
Wracając do uwagi tt" dotyczących zbliżających się świąt Bożego Narodzenia - ja równiez przyłączam się do życzeń dla Wszystkich czytelników Forum :)
Napisano
Witam.
Ta swołocz nie była tylko radziecka.
Znam opowiesci ludzi, którzy spotkali się i z jednymi i z drugimi.
Dziadek opowiadał jak to było w 39 i potem w okolicach Częstochowy. Jak szwaby weszli to najpierw sztrzelali do wszystkiego ci się rusza, potem spalili wieś. Przez wojne jakoś sie dawało z nimi zyć, ale też lubili sobie postrzelać.
Wiele lat mieszkałem na mazurach, tam miejscowi opowiadali jak to było jak weszli ruscy - robili dokładnie tak samo postrzelali - spalili miasto i poszli dalej.
Myślę, że w tym sporze na forum należy równiez popatrzyć na to co niency robili z ludnością cywilną na terenach byłego ZSRR - np okolice Moskwy
Jedni i drudzy wymordowali MILIONY POLAKÓW, więc myślę, że niema najmniejszego sensu oceniać którzy byli lepsi, a którzy gorsi.
Napisano
SZanowny Peter7007,
nie wiem czy dobrze zrozumiałem ostatni akapit Twojej wypowiedzi, ale ja uważam, że walczyć o/za Polskę trzeba zawsze, dzisiaj słowem i mądrym wyborem, po to żeby jutro nie iść na barykady z butelką benzyny (bez ostatniego konia).
Pozdrawiam
ttt
Napisano
Crimson 40letni facet a sie zrobila dyskusja jak pod budka z piwem.Po co były te teksty typu :pierdolcie ,stulcie (gęby?) ,gówno wiecie.Ja to slyszalem przyklady innych jajec w wykonaniu ruskich .Wciagali do eszelonów powrotnych przypadkowych ludzi,spijanie ich na maksa i wyrzucanie kilkadziesiat km dalej,na dzielnicy wszystkie dzieciaki nauczyli strzelać z mosinka do znakow kolejowych,do niedawna byly jeszcze te postrzelane znaki ( sito doslownie sito)Rajdy po pijaku czołgami przez wioski no i konfiskata zegarkow i rowerów.Nie wiem po co im te rowery,czy je chinczykom potem sprzedawali,czy co...W okolicy raczej zle sie o nich nie mowi,byli raczej uciazliwi ,chociaz jednego Niemca obserwatora artyleryjskiego zakluli bagnetami na oczach dzieci
Napisano
do pik78" - widzisz Pan, czasami i u dorosłego faceta emocje wychodzą w postaci czarnych smoków" i człowiek sie po prostu że tak powiem - wnerwi...
Forumowicz zwący się Lokomotywa", to moja osobista płachta na Byka" i muszę sobie jakoś z tym radzić... :)) Ale święta blisko i trzeba wybaczać.
Wracam do tematu, żeby nie było że off-topicuję; powtórzę tylko, że wszyscy wypowiadamy się; co kto wie na temat: "radziecka swołocz\". Uważałem że mam prawo dopisac coś, bo znam jeden z epizodów tych lat. Jeśli ktoś ma wolę pisać nad wyższością hitlerowskiego zezwierzęcenia nad radzieckim, to niech założy nowy wątek.
p.s. A klimaty pod budką z piwem to nie zawsze bywały denne... ech, te studenckie lata ;)))
Napisano
Witam,
w tej dyskusji z łatwością daje się zauważyć dwie niebezpieczne, dla prawdziwego przebiegu historii, tendencje. Historię zastępuje się wspomnieniami", a wypowiedzi w kilku wypadkach wręcz zalatują dyletantyzmem, czyli nieznajomością autentycznej historii,-nie tej oficjalnie NAPISANEJ i obowiązującej. Sięganie po neutralną fachową literaturę jest w tym wypadku koniecznością, nawet więcej,- powinno stać się przyzwyczajeniem. Czegoś takiego jak pojęcie: arody zbrodnicze i dobre" nie istnieje, wszystko zależy od okoliczności: judzenia, propagandy i własnego wybielania kryminalnych czynów. Kto jest bez winy, niech pierwszy rzuci kamieniem" ! Zapewniam szanownych Dyskutantów że zbunkrowano haki" na WSZYSTKICH uczestników II W.S. Jak do tej pory wyciąga się jednak te które aktualnie z przyczyn ideologicznych się przydają.
Pozdrawiam.

Dwa, z pośród wielu, źródeł: http://www.nczas.com/?a=show_article&id=673 i http://tezlav-von-roya3.piranho.com/Neu5.html
Napisano
W razie co przypominam że stoję tu z kosą i wytnę cały wątek jak się zagalopujecie.

A tak przy okazji na święta pod choinkę crimson dostajesz zółtą kartkę. Trzymaj nerwy na wodzy.
Napisano

Brawo, nareszcie widać wyraźny wzrost poziomu forum! A oprócz tego, zaraz ktoś założy wątek pt. Nazistowskie ścierwo.

Przy okazji obrazek. Napis na obrazku głosi: Tato, zabij Niemca!" :)

Napisano
Przez 60 lat mowilo sie o zbrodniach Niemieckich prez nastepne 60 o zbrodniach sowieckich. Chociaz oni mają podobne osiągniecia w tej dziedzinie i wielo wiekowe tradycje.
Panie Bocian ,ale ja dzisaij byłem grzeczny,prawda ?

pzdr t
Napisano
crimson może byś tak przeprosil także Pana Lokomotywę - chosiaż mnie twoje przeprosiny zwisają tak samo jak kurs mongolskiej waluty - co jakis czas znajduje się grupa kolesiów za sery stanu wojennego ktorzy probuja porównywać zbrodnie ruskich do zbrodni niemieckich - może za 100 lat ale teraz to jeszcze nie jest możliwe bo zyja jeszcze świadkowie tych wydarzeń
Napisano
Lokomotywa ty się tak tych darów nie czepiaj. U mnie proboszcz hodował na margarynie z darów świnie- podobno wysżły super wieprzki. a to co się zepsuło to dwóch wiernych parafian wywiozło dwie przyczepy do lasu i zakopali. Ale nie potrafili utrzymać języka po wódce za zębami.
Gwoli ścisłosci to był jeszcze rozkaz zakazujący mordów wydany przez STalina bodajże w marcu1945. Bał sie co powie lud pracujący Europy Zach, jak dotrą do niego wieści o poczynaniach AC.
Napisano

WYBAWCO łaskawy!

Ot tak, dla inauguracji wątku anty/nazi, jakby ktoś chciał oczywiście pod lub obok choinki.

Napisano
Moja babcia,która wojne spędziła w Wołominie opowiadała że jak tam niemcy byli to cisza i porządek(oczywiście bez luksusów jak to w okupacje).Nawet jedyną kure babci dokarmiali bo znosiła jajka dla dzieci.Jak tylko ruscy pognali niemiaszków to się zaczeły gwałty,bajzel i kure babci zjedli.
Napisano
Taaak.... A to była kura, a może KÓRA?

Anielskooki, a Twoja babcia opowiadała Ci może ilu to Żydów w tym Wołominie przed wojną mieszkało? I o tym, że w 1940 Niemcy w tym Wołominie zrobili dla nich getto, a w 1942 wszystkich kilkanaście tysięcy wysłali do nieba pociągiem do Treblinki?

No, ale Twojej babci to kurę dali.
Napisano

O kury trzeba dbać, to żywicielki narodu!

Ale, ale:

Kura twoim sprzymierzeńcem w walce z okupantem!"

ponieważ:

Ptasia grypa odpowiedzią na hitlerowską inwazję!"

Napisano
No ,i chyba o to chodzi.
Jeden z naszych sąsiadów wyżynał Nas z pełną kulturą ,a drugi nie.I kilku Kolegów ma problem, co było lepsze dla naszych dziadków.
Napisano
Co by o radzieckich soldatach nie mówić, fakt ludzie mentalnie inni" to oni byli, ale z Niemcami ich porównywać to jednak nieporozumienie jest. STATYSTYCZNIE oczywiście.

Bo STATYSTYCZNIE Arimia Czerwona i radziecki apart ludowy uczynili nam straty do 2,5 mln luda, ale głównie przez przesiedlenia i wysiedlenia (Ziemie Odzyskane, Kazachstan itp, większość jednak powróciła do Polski), zabili natomiast stosunkowo niewielu" - maks. 200 tys, większość umarła nie od mordów a na zesłaniu i w czasie transportów. Nawet w latach 1939-41 nie istniał w ZSRR plan EKSTERMINACJI narodu polskiego, ale jedynie" jego przesiedlenie a wschód" (tak przesiedlano faktycznie wszystkie narody adzieckie"). Od 1941 to się zmieniło i już więcej takich jazd jak w latach 1939-41 nam nie serwowali. Weszli i zostali u nas 49 lat, ale Polska jako kraj i masa ludzka jako naród przetrwała. Ruski nas nie eksterminowały tylko przerobiły" na kraj miłujący kraj rad.

Natomiast Niemcy w ciągu 5 LAT zabili 5,4 miliona obywateli Polskich (z czego 2,9 polskich Żydów) i zbudowali na terenie naszego kraju fabryki masowego zabijania, gdzie zwieźli z całej Europy dalsze 3 mln ludzi, których potem zabili. Tylko w Oświęcimiu między październikiem a grudniem 1944 zagazowano 200 tys ludzi. Niemcy posiadali plan EKSTERMINACJI narodu polskiego i po 49 latach ich rządów Polska istniałaby wyłącznie jako pojęcie historyczne.

Tylke porównania obu stron w świetle STATYSTYKI

A gwałty i rozboje u Ruskich nie były normowane, ale ścigane prawnie. Jak moją babcię dwóch chciało zgwałcić i doszło to do oficera, obu zastrzelił na miejscu. I także takich relacji jest bardzo wiele! W Niemczech już przymykano na to oczy, ale nigdy nie wydano dekretu zezwalające w sposób FORMALNY na zbrodnie czy gwałty!

A co do swołoczy" to trochę drastycznie i nieludzko powiem, że Europa to się jeszcze dużo powinna nauczyć od Azji, a zwłaszcza od Japończyków z ich wyrafinowaną kulturą. Oni jak już zgwałcili i zabili, to potem jeszcze zjedli.
Napisano
Bardzo ciekawa dyskusja - choć wydaje mi się że akurat nasze pokolenie ma najmniejsze prawo do zabierania głosu. Panowie - to BYŁA wojna ale się skończyła i już powinna zostać przysypana piachem na zawsze. Życia ofiar nikt już nie zwróci, a zemsta chyba raczej nie wchodzi w grę. Pamiętajmy co sie działo - ale nie wsadzajmy ropiejacego palucha w zagojoną ranę ! Nie ma na świecie armii, która podczas działań wojennych była by krystalicznie czysta, a licytacja na ilości gwałtów, planów eksterminacji jest dla mnie bzdurą kosmiczną
Napisano
Pamięć o tej wojnie nie powinna zostać przysypana piachem". Zresztą nie ma na to sznas teraz, kiedy żyją jeszcze ludzie, którzy widzieli ja na własne oczy. Poza tym, jak przysypiemy ją piachem" to wtedy zapomniane zostaną zbrodnie z tamtych czasów. A moim zdaniem to jest niedopuszczalne. Powinniśmy o nich pamiętać, ale to nie dla zemsty czy rozliczeń z przeszłość ,ale żeby w przyszłości takie rzeczy sie już nie zdarzyły.. I tak sie na pewno się wydarzą, no ale cóż.. Powinniśmy się starać, aby tak nie byo. Pozdro.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie