Zbrozlo Napisano 15 Grudzień 2005 Share Napisano 15 Grudzień 2005 Gruby" właśnie leci sobie rano na TV2 o 7.30 w dni powszednie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr916 Napisano 29 Wrzesień 2008 Share Napisano 29 Wrzesień 2008 Witam!Wracając do tematu,a konkretnie do czołgu w serialu Gruby".Przez wiele lat,za młodego-myślałem,ze to orginał.Zrobiłem kilka fotek z filmu.Tygrysy" w Pancernych..."to już była trochę inna robota(charakterystyczne bruzdy na pancerzu).Nie jestem znawcą broni pancernej,ale lubię wracać do tego serialu-taki sentyment z dziecięcych lat...Może ktoś z kolegów forumowiczów(siedzących głębiej w temacie:broń panc.)dokładniej opisze,oceni tego serialowego ygryska".Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr916 Napisano 29 Wrzesień 2008 Share Napisano 29 Wrzesień 2008 kolejne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr916 Napisano 29 Wrzesień 2008 Share Napisano 29 Wrzesień 2008 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr916 Napisano 29 Wrzesień 2008 Share Napisano 29 Wrzesień 2008 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr916 Napisano 29 Wrzesień 2008 Share Napisano 29 Wrzesień 2008 sorry!Niechcący zamieściłem to na głównym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.korbaczewski Napisano 29 Wrzesień 2008 Share Napisano 29 Wrzesień 2008 hamulec wylotowy w tych panterach wskazuje na to że to lufy radzieckie są. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yorik Napisano 29 Wrzesień 2008 Share Napisano 29 Wrzesień 2008 A Kolumbów" to te pseudotygruski ;) nie obskoczyły? Dwie sztuki były w odcinku 5. Oto dziś" w scenach z Woli. Niestety nie mam teraz dojscia do serialu, bo pożyczyłem na wieczne nieoddanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tendrzak Napisano 29 Wrzesień 2008 Share Napisano 29 Wrzesień 2008 A nie wie z was ktoś co się stało z M3 Lee w wersji z trałem minowym czy lemieszem bez wieży który do lat 70 stał w łódzkiej filmówce w sponsonie była 75" W książce czołgi LWP którą wydano w latch 70-80 kiedyś miałem tę pozycję w ręce" były zdjęcia tego czołgu na placu magazynowym łódzkiej filmówki. Wiadoma sprawa że go nie ma, tylko czy pojechał w siną dal czy pojechał na polsilvery? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yorik Napisano 29 Wrzesień 2008 Share Napisano 29 Wrzesień 2008 No proszę jakich ciekawych rzeczy się człowiek (to brzmi dumnie) dowiaduje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hen.zing Napisano 29 Wrzesień 2008 Share Napisano 29 Wrzesień 2008 Może ja pomogę. Kolumbowie odc.4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hen.zing Napisano 29 Wrzesień 2008 Share Napisano 29 Wrzesień 2008 Dostał nazista!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hen.zing Napisano 29 Wrzesień 2008 Share Napisano 29 Wrzesień 2008 Tu ciekawostka! Każdy wie z czym mamy do czynienia. Autentyk? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hen.zing Napisano 29 Wrzesień 2008 Share Napisano 29 Wrzesień 2008 Słabo widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hen.zing Napisano 29 Wrzesień 2008 Share Napisano 29 Wrzesień 2008 Coś z innej beczki z napisem dekoracje. Co szkop trzyma w łapach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sudajew Napisano 29 Wrzesień 2008 Share Napisano 29 Wrzesień 2008 To ja widziałem amerykański film z lat 60, co tygrysa grały M26 Pershing. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hen.zing Napisano 29 Wrzesień 2008 Share Napisano 29 Wrzesień 2008 Podobno najdoskonalszy kotek to T(ygrys)-34 z filmu Godzina W". Słyszałem że ygrys" istnieje do dziś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sudajew Napisano 29 Wrzesień 2008 Share Napisano 29 Wrzesień 2008 A szkop trzyma coś z rodziny AK, w tamtym roku oglądając odcinek 4 Pancerni i Pies, jednym z odcinku co nasi bohaterowie byli już w Niemczech, jakiś czerwony latał i naparzał do szkopów AKS-47 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hen.zing Napisano 29 Wrzesień 2008 Share Napisano 29 Wrzesień 2008 Mam jeszcze Jarzębinę czerwoną" Kierunek berlin" Tam kociarstwo było jednak gorzej wykonane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hen.zing Napisano 29 Wrzesień 2008 Share Napisano 29 Wrzesień 2008 Kol. sudajew pancerni też kosili szkopów z kałachów, odc wysoka woda " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hen.zing Napisano 29 Wrzesień 2008 Share Napisano 29 Wrzesień 2008 Największa jazda to film Ardeny" Niemcy to Peshingi a amerykanie w Chaffee. Pewnie po to żeby uwypuklic róznicę między nimi tzn jak w rzeczywitości Tygrys królewski vs Sherman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nostro91 Napisano 29 Wrzesień 2008 Share Napisano 29 Wrzesień 2008 Kolego piotr916 serialowy ygrys" różni sie znacznie od orginału wizjerem kierowcy i stanowiskiem ukm'u strzelca-radiotelegrafisty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trooper85 Napisano 29 Wrzesień 2008 Share Napisano 29 Wrzesień 2008 Z tego co pamietam to w ksiażce Wozy Bojowe LWP" Janusza Magnuskiego pokazany był nie M3 Lee/Grant, a oparty na jego kadłubie ciagnik ewakuacyjny M31http://www.o5m6.de/m31arv.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olgierd J. Napisano 29 Wrzesień 2008 Share Napisano 29 Wrzesień 2008 Wracając do tematu.Czołgi w Samych swoich" to makiety zrobione na potrzeby Czterech pancernych i psa". Jeśli macie możliwosć obejrzenia filmu (mam na myśli Samych swoich") to zwróćcie uwagę, że na polu Pawlaka stoi także T-34 z numerem 102 (bardzo dobrze widoczny w scenie kłótni Kargula z Pawlakiem na tymże zaminowanym polu).Te makiety były zrobione do I serii (odcinki I-VIII) Czterech pancernych i psa" we wrocławskiej WFF.Były to tylko adwozia", które montowano na jeżdżącym kadłubie T-34. Te czołgi" są doskonale widoczne w odcinkach pokazujących walki o Studzianki (Gdzie my, tam granica", Psi pazur", Rudy, miód i krzyże")Pozdrowionka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.