kruku Napisano 18 Listopad 2005 Napisano 18 Listopad 2005 i bardzo dobrze - tylko pozazdroscic takiej policji. mam kilka ksiazek jego autorstwa w domu i smialo moge powiedziec, ze sa niepowtarzalne. przykre, ze tak dobry historyk zabrnal w takie bagno. pozdrawiamkruku
a.korbaczewski Napisano 18 Listopad 2005 Napisano 18 Listopad 2005 niepowtarzalne, znaczy dobre czy przeciwnie.ja czytałem chyba wszystkie polskie wydania i nie widzę tam żadnych skandalicznych fragmentów. przynajmniej w biografii adolfa nie pojawia się na co 2 stronie słowo holokaust. albo jaku u bullocka przejmujacy opis instytutu jadwaszem na zakończenie biografii hitlera i stalina.albo jak w europie Davesa, info, ze tylko liczba ofiar 1 wojnu i holokaustu jest dostatecznie udokumentowana (wśród danych dotyczących ofiar różnych czystek, pogromów i wojen)
Boruta Napisano 18 Listopad 2005 Napisano 18 Listopad 2005 Myślę, że można by teraz spełnić jego prośbę:Wejdę do komory gazowej w Auschwitz, a państwo wrzucicie do środka Cyklon B zgodnie z przyjętymi procedurami. Gwarantuje, że rezultat nie będzie dla Państwa zadowalający" - cytuje jedną z jego wypowiedzi austriacki dziennik Die Presse". Zresztą, z tego co wiem, duża liczba tzw. zagazowanych była oszołomiona i nie do końca uśmiercona Cyklonem B.Pozdrawiam
a.korbaczewski Napisano 18 Listopad 2005 Napisano 18 Listopad 2005 Pan Ratajczak też napisał że słyszał że są ludzie co wątpią w pewne sprawy i wyleciał z uczelni. Więc uważajcie co piszecie.
Rso Napisano 18 Listopad 2005 Napisano 18 Listopad 2005 Witam. A teraz powino się publicznie spalić jego ksiażki na wielkim stosie kurde juz gdzieś to widziałem czyli co może powrót do korzeni co? Pozdrawiam.
feeder Napisano 18 Listopad 2005 Napisano 18 Listopad 2005 A co mi tam! Wrzucę! A potem oszołowionego Irvinga puszczę durch krematorium drei". Wszystko dla dobra nauki.Do moderatora: czy pisanie po spożyciu ... jest traktowane jako okoliczność łagodząca?
pik78 Napisano 18 Listopad 2005 Napisano 18 Listopad 2005 Tak feeder,grozi za to kara -1 rok zbanowania, w zawiasach na 3 lata.Jak rozumiem ten Irving to odpowiednik naszego Bubla czy tez Bóbla-jak kto woli...
VanWorden Napisano 19 Listopad 2005 Napisano 19 Listopad 2005 Witam!A ja się tu powielę bo nie lubie pisać na dwa wątki:)Irving podpadł wielu osobom i gdyby nie to że jego książki rozchodziły się w dużych nakładach to pewnie dano by mu spokój.. Trzeba jednak przedstawić sprawę obiektywnie bo akt oskarżenia opiera się na kiepskich podstawach:- Irving twierdzi że Hitler nic nie wiedział o masowej zagładzie Żydów - FAKT. Twierdzi tak gdyż do tej pory nie znaleziono ŻADNEGO dowodu który mówiłby inaczej..- Irving twierdzi że obozy nie istniały - BZDURA. Każdy kto czytał jego prace wie że to ściema..- Irving twierdzi że komora gazowa w Oświęcimiu została wybudowana przez Polaków po wojnie - FAKT. Twierdzi tak gdyż tak właśnie było, gdy po wojnie \\odtworzono\\" komorę ze schronu przeciwlotniczego. Potwierdza to m.in.Dr.Franciszek Piper, kierownik działu historyczno-badawczego w muzeum oświęcimskim, którego obrona Irvinga wezwała na świadka ale który od sądu nie dostał zgody na składanie zeznań..//link usuniety przez proteusa z powodu naruszenia regulaminu-dziekuje faustus za zwrocenie uwagi-// Troszkę więcej otwartości Panie i Panowie..PozdrawiamVWPost został zmieniony ostatnio przez moderatora proteus 20:12 19-11-2005
dr.faustus Napisano 19 Listopad 2005 Napisano 19 Listopad 2005 Hmmm...czy jak tutaj coś napiszę to też będzie ocenzurowane" ? :)
Rso Napisano 19 Listopad 2005 Napisano 19 Listopad 2005 Witam. masz to jak w Banku kol.dr.faustus ale spróbowac można może kiedyś kto wie bedzie można o tym podyskutowac jak np najazdach tatarów na Polskie. Pozdrawiam.
sturmann Napisano 19 Listopad 2005 Napisano 19 Listopad 2005 słuszną linie ma forum Odkrywcy, PRL BIS, antykłamcy oświęcimscy łączcie się!!!
VanWorden Napisano 19 Listopad 2005 Napisano 19 Listopad 2005 Witam!To śmieszne: cenzuruje się coś czego się kompletnie nie rozumie:( Proteus usunął link nie znając angielskiego, prowadzący m.in. do wywiadu z Dr.Piterem.. Artykuł i wywiad przeprowadzony przeż Żyda który stara się odkryć prawdę o losach swojej rodziny.. Absurdalny powrót do peerelowskich praktyk! Pozdrawiam wszystkich którzy nie dają się zwariować.PozdrawiamVW
dr.faustus Napisano 19 Listopad 2005 Napisano 19 Listopad 2005 Zgadzam się z Tobą VanWorden.W każdym bądź razie,każdy zainteresowany i tak wie jak dotrzeć do materiału(ów) :)
Michał zalogowany Napisano 20 Listopad 2005 Napisano 20 Listopad 2005 popieram sposób patrzenia VanWorden.Czym innym jest rozmowa o faktach, czym innym robienie medialnej nagonki. O WSZYSTKIM należ rozmawiać merytorycznie. W przeciwnym wypadku rozmowa jest bezprzedmiotowa. Czym innym są uchybienia formalne" - zarzucane tematowi uśmiercania ludzi w Oświęcimiu, czym innym robienie polityki np. przez blokowanie jakiejkolwiek dyskusji.Nota bene: wszelki radykalizm - szczególnie ten prowokoacyjny może być V kolumną. Vide - ostatnie metody prowokacyjnego żądania opuszczenia Iraku przez wojska USA", których autorami byli - no kto....? - skrajni syjoniści...Pozdrawiam,Michał
a.korbaczewski Napisano 20 Listopad 2005 Napisano 20 Listopad 2005 Przy krematorium o którym pisano tu, jest tabliczka która informuje wszystkich o tym ze jest to rekonstrukacja a rózne elementy pochodzą z Gross Rosen.
dr.faustus Napisano 23 Listopad 2005 Napisano 23 Listopad 2005 A.Korbaczewski....wszystko Ok,ale kiedy dopiero została postawiona owa tabliczka :)
dr.faustus Napisano 23 Listopad 2005 Napisano 23 Listopad 2005 Aha,co jeszcze się rzuca w oczy,to kwestia nie dopuszczania do publikowania całej zachodniej literatury z poruszanego zakresu tematyki...A jest tego trochę....
a.korbaczewski Napisano 23 Listopad 2005 Napisano 23 Listopad 2005 To link do strony antyirvingoskiej.//link usuniety prez proteusa z powodow opisanych juz kilka razy na tym i podobnych watkach. ponownie prosze o nie umieszczanie takich linkow na forum odkrywcy//Jest tu 455 stron polemiki, ale po angielsku. Może coś by coś ten tekst wniósł. Bo jakoś nigdy nie słyszałem o polemice z profesorem i argumentach obalających jego tezy. Np czy to prawda że alianci rozstrzelali jakąś jednostkę wehrmachtu (350 osób), która niby w zastępstwie i przyopadkowo pilnowała przez chwilę obóz koncentracyjny. Czy byli to SS czy rzeczywiście jakis oddział, który zatrzymał się tam po ucieczce SS?. Czy zdjęcia z książki \\Norymberga\\" pokazujące taką egzekucję są prawdziwe?Post został zmieniony ostatnio przez moderatora proteus 15:56 23-11-2005
dr.faustus Napisano 23 Listopad 2005 Napisano 23 Listopad 2005 Hmm...antyirvingowskiej?Tam są również niezłe materiały rewizjonistyczne :) W PDFach po angielsku,niemiecku,francusku...po polsku brak :) (A swoją drogą dlaczego? )
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.