Skocz do zawartości

Przestroga dla klamcow oswiecimskich

kudi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
i bardzo dobrze - tylko pozazdroscic takiej policji. mam kilka ksiazek jego autorstwa w domu i smialo moge powiedziec, ze sa niepowtarzalne. przykre, ze tak dobry historyk zabrnal w takie bagno.

pozdrawiam

kruku
Napisano
niepowtarzalne, znaczy dobre czy przeciwnie.
ja czytałem chyba wszystkie polskie wydania i nie widzę tam żadnych skandalicznych fragmentów. przynajmniej w biografii adolfa nie pojawia się na co 2 stronie słowo holokaust. albo jaku u bullocka przejmujacy opis instytutu jadwaszem na zakończenie biografii hitlera i stalina.
albo jak w europie Davesa, info, ze tylko liczba ofiar 1 wojnu i holokaustu jest dostatecznie udokumentowana (wśród danych dotyczących ofiar różnych czystek, pogromów i wojen)
Napisano
Myślę, że można by teraz spełnić jego prośbę:
Wejdę do komory gazowej w Auschwitz, a państwo wrzucicie do środka Cyklon B zgodnie z przyjętymi procedurami. Gwarantuje, że rezultat nie będzie dla Państwa zadowalający" - cytuje jedną z jego wypowiedzi austriacki dziennik Die Presse".
Zresztą, z tego co wiem, duża liczba tzw. zagazowanych była oszołomiona i nie do końca uśmiercona Cyklonem B.
Pozdrawiam
Napisano
Witam. A teraz powino się publicznie spalić jego ksiażki na wielkim stosie kurde juz gdzieś to widziałem czyli co może powrót do korzeni co? Pozdrawiam.
Napisano
A co mi tam! Wrzucę! A potem oszołowionego Irvinga puszczę durch krematorium drei". Wszystko dla dobra nauki.
Do moderatora: czy pisanie po spożyciu ... jest traktowane jako okoliczność łagodząca?
Napisano
Tak feeder,grozi za to kara -1 rok zbanowania, w zawiasach na 3 lata.
Jak rozumiem ten Irving to odpowiednik naszego Bubla czy tez Bóbla-jak kto woli...
Napisano
Witam!

A ja się tu powielę bo nie lubie pisać na dwa wątki:)

Irving podpadł wielu osobom i gdyby nie to że jego książki rozchodziły się w dużych nakładach to pewnie dano by mu spokój..
Trzeba jednak przedstawić sprawę obiektywnie bo akt oskarżenia opiera się na kiepskich podstawach:

- Irving twierdzi że Hitler nic nie wiedział o masowej zagładzie Żydów - FAKT. Twierdzi tak gdyż do tej pory nie znaleziono ŻADNEGO dowodu który mówiłby inaczej..

- Irving twierdzi że obozy nie istniały - BZDURA. Każdy kto czytał jego prace wie że to ściema..

- Irving twierdzi że komora gazowa w Oświęcimiu została wybudowana przez Polaków po wojnie - FAKT. Twierdzi tak gdyż tak właśnie było, gdy po wojnie \\odtworzono\\" komorę ze schronu przeciwlotniczego. Potwierdza to m.in.Dr.Franciszek Piper, kierownik działu historyczno-badawczego w muzeum oświęcimskim, którego obrona Irvinga wezwała na świadka ale który od sądu nie dostał zgody na składanie zeznań..

//link usuniety przez proteusa z powodu naruszenia regulaminu-dziekuje faustus za zwrocenie uwagi-//
Troszkę więcej otwartości Panie i Panowie..

Pozdrawiam

VW

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora proteus 20:12 19-11-2005
Napisano
Witam. masz to jak w Banku kol.dr.faustus ale spróbowac można może kiedyś kto wie bedzie można o tym podyskutowac jak np najazdach tatarów na Polskie. Pozdrawiam.
Napisano
Witam!

To śmieszne: cenzuruje się coś czego się kompletnie nie rozumie:(
Proteus usunął link nie znając angielskiego, prowadzący m.in. do wywiadu z Dr.Piterem.. Artykuł i wywiad przeprowadzony przeż Żyda który stara się odkryć prawdę o losach swojej rodziny.. Absurdalny powrót do peerelowskich praktyk!

Pozdrawiam wszystkich którzy nie dają się zwariować.

Pozdrawiam

VW
Napisano
popieram sposób patrzenia VanWorden.
Czym innym jest rozmowa o faktach, czym innym robienie medialnej nagonki.

O WSZYSTKIM należ rozmawiać merytorycznie. W przeciwnym wypadku rozmowa jest bezprzedmiotowa.
Czym innym są uchybienia formalne" - zarzucane tematowi uśmiercania ludzi w Oświęcimiu, czym innym robienie polityki np. przez blokowanie jakiejkolwiek dyskusji.

Nota bene: wszelki radykalizm - szczególnie ten prowokoacyjny może być V kolumną. Vide - ostatnie metody prowokacyjnego żądania opuszczenia Iraku przez wojska USA", których autorami byli - no kto....? - skrajni syjoniści...

Pozdrawiam,
Michał
Napisano
Aha,co jeszcze się rzuca w oczy,to kwestia nie dopuszczania do publikowania całej zachodniej literatury z poruszanego zakresu tematyki...A jest tego trochę....
Napisano
To link do strony antyirvingoskiej.
//link usuniety prez proteusa z powodow opisanych juz kilka razy na tym i podobnych watkach. ponownie prosze o nie umieszczanie takich linkow na forum odkrywcy//
Jest tu 455 stron polemiki, ale po angielsku. Może coś by coś ten tekst wniósł. Bo jakoś nigdy nie słyszałem o polemice z profesorem i argumentach obalających jego tezy. Np czy to prawda że alianci rozstrzelali jakąś jednostkę wehrmachtu (350 osób), która niby w zastępstwie i przyopadkowo pilnowała przez chwilę obóz koncentracyjny. Czy byli to SS czy rzeczywiście jakis oddział, który zatrzymał się tam po ucieczce SS?. Czy zdjęcia z książki \\Norymberga\\" pokazujące taką egzekucję są prawdziwe?

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora proteus 15:56 23-11-2005
Napisano
Hmm...antyirvingowskiej?Tam są również niezłe materiały rewizjonistyczne :) W PDFach po angielsku,niemiecku,francusku...po polsku brak :) (A swoją drogą dlaczego? )

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie