wons Napisano 16 Listopad 2005 Share Napisano 16 Listopad 2005 Ta ostatnia skrzynka może pochodzić od możdzieża 8 cm - mamy taką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lokomotywa Napisano 16 Listopad 2005 Share Napisano 16 Listopad 2005 Ta ostatnia skrzynka pochodzi raczej od kominiarza oni w takich workoskrzynkach wynosili sadzę z budynku. hydronetka jak najbardziej z lat 60 tych -były wtedy takie gasnice w których ona była zamontowana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saper1939 Napisano 16 Listopad 2005 Autor Share Napisano 16 Listopad 2005 Lokomotywa ta ostatnia skrzynka jest na 100%niemiecka.sa na niej resztki kartek ale mało czytelne.To co mi sie uda odczytać to wpisze na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 16 Listopad 2005 Share Napisano 16 Listopad 2005 http://wehrmachts.kisten.free.fr/80mm_mo_grw34_bois.htm ostatnia skrzynka:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 17 Listopad 2005 Share Napisano 17 Listopad 2005 Mala uwaga, tutaj jest forum Nasze odkrycia", prosze abyscie wstawiali rzeczy do identyfikacji w odpowiednim dziale. Ulatwi to potem identyfikacje kolejnym osobom ktore beda przegladaly forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saper1939 Napisano 17 Listopad 2005 Autor Share Napisano 17 Listopad 2005 Witam.Dzieki Mietek za link.Przepraszam za kłopot ale nie chciałem zamieszczać dwa razy tych samych fotek Tu i w Identyfikacji.Marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wons Napisano 17 Listopad 2005 Share Napisano 17 Listopad 2005 A mówiłem, że to od granatów 8cm??pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 4 Grudzień 2005 Share Napisano 4 Grudzień 2005 Wczoraj w starym domku wyciągnąłem niemiecką wojenną broszurkę o 'Kraftfahzeug-Nachtmarschgerat' ,czyli o lampie Notek :) i kilka kg innych papierów oczywiście. Brak skanera niestety ,a jest tam trochę ciekawych rzeczy...pozdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k-szela Napisano 9 Grudzień 2005 Share Napisano 9 Grudzień 2005 Dziś stryszkowi z pod desek wydarte wraz z innymi papierkami, podstawka piwna z Brieger Brauhaus G.m.b.H jestem bardzo zadowolony:)) Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 12 Grudzień 2005 Share Napisano 12 Grudzień 2005 Mi też się ostatnio poszczęściło, to wyciągnięty z przybudówki zestaw masztów i śledzi do pruskiej pierwszowojennej płachty namiotowej. Sygnowany jest nazwą jednostki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hary DZ Napisano 12 Grudzień 2005 Share Napisano 12 Grudzień 2005 Witam, taki nożyk wyskoczył w szopie przy spalonym gospodarstwie w opolskiej wiosce. 1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hary DZ Napisano 12 Grudzień 2005 Share Napisano 12 Grudzień 2005 2. Sygnaturka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hary DZ Napisano 12 Grudzień 2005 Share Napisano 12 Grudzień 2005 3. Napis, swoją drogą do czego służył, do masła, ryb? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HU13ERT Napisano 12 Grudzień 2005 Share Napisano 12 Grudzień 2005 Mam nadzieje, że stare domy i nie tylko" to także garaże :}Kilka miesięcy temu w garażu u znajomego wygrzebałem skrzynkę od MG...ogarnia garaż po swoim ojcu i co jakiś czas zaglądam do niego czy czegoś nie ma ciekawego...No i tym razem było znowu :]Dla niewtajemniczonych skrzynka na dwa pociski rakietowe od RPzB 54 (Panzerschreck) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HU13ERT Napisano 12 Grudzień 2005 Share Napisano 12 Grudzień 2005 ...napisy...Może ktoś wie co tu było napisane?Heeres Munition" a niżej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HU13ERT Napisano 12 Grudzień 2005 Share Napisano 12 Grudzień 2005 i środek....a w środku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HU13ERT Napisano 12 Grudzień 2005 Share Napisano 12 Grudzień 2005 Strony z gazet z 1944r. choć po treści wydaje mi się że jest to radziecka ulotka propagandowa dla żołnierzy niemieckich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HU13ERT Napisano 12 Grudzień 2005 Share Napisano 12 Grudzień 2005 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HU13ERT Napisano 12 Grudzień 2005 Share Napisano 12 Grudzień 2005 i inne szpargały :] Pozdrawiam(y) kopiących inaczej ;)HU13ERT(y) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 13 Grudzień 2005 Share Napisano 13 Grudzień 2005 27 rocznica wielkiej rewolucji pażdziernikowej ;-)), hit.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 14 Grudzień 2005 Share Napisano 14 Grudzień 2005 Ta manierka otwierająca temat (pierwszy post), wykonana z aluminium (dla sprecyzowania) jest produkcji włoskiej z II WŚPozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saper1939 Napisano 14 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 14 Grudzień 2005 Witam panowie.Widze ze temat sie rozwija.Dzięki R51 za pomoc.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk6 Napisano 21 Styczeń 2006 Share Napisano 21 Styczeń 2006 wczoraj odwiedziłem pewnien od dawna upatrzony stryszek. warto było!!! oto co znalazłem:kuferek (ten zielony)kilka sztuk porcelany niem (filiżanka RAD)stara walizkaniemieckie sztucceok.20 butelek (m.in. z Berlina, Bremy)cały karton listów polskich od 45 r. do lat 60. (częściowo dotyczących mojej rodziny)carska manierka+2 zakrętki od manierek5 guzików niemieckich z IWSsaperke radzieckąjakąś niemiecką maszynę z korbką (?)rózne narzędzia (m.in. 2 sierpy)flagę (?), sztandar albo serwetkę (nie mam pojęcia co to jest)zpalniczke2 porcelankii rózne paski, klucze i inne pierdoły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk6 Napisano 21 Styczeń 2006 Share Napisano 21 Styczeń 2006 saperka radziecka oszczednosciowa z II WS. ale czy na pewno? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk6 Napisano 21 Styczeń 2006 Share Napisano 21 Styczeń 2006 zd 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.