gros Napisano 10 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 10 Grudzień 2005 zdjęcie 2Pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
honker Napisano 11 Grudzień 2005 Share Napisano 11 Grudzień 2005 oglądałem sprzęta-po bokach komory od wewnątrz przynitowane na dwa nity są dwa stalowe sprężyste płaskowniki z poprzecznym garbem.wszczelinę między ścianą komory a tym płaskownikiem musiało wchodzić okucie worka .mam zdjęcia alew moim kompie padły porty usb imoże póżniej kol.habs zamieści zdjęcia.do kol.grosa czy twój mail jest aktualny daj znać na priv. pozd.marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
habs Napisano 11 Grudzień 2005 Share Napisano 11 Grudzień 2005 cześć .przedstawiam zdjęcia dotyczące poprzedniego postu .pozdr habs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
habs Napisano 11 Grudzień 2005 Share Napisano 11 Grudzień 2005 następne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
habs Napisano 11 Grudzień 2005 Share Napisano 11 Grudzień 2005 następne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 11 Grudzień 2005 Share Napisano 11 Grudzień 2005 No robi wrażenie.....Wreszcie nasze i u nas....i ta szybkostrzelność, większa niż mg34...żeby tak jeszcze miało tylec i miód na rekonstrukcjach...gratulacje,acer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gros Napisano 11 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 11 Grudzień 2005 Wartość tego znaleziska jest wprost trudno obecnie ocenić . Stawiałbym na równi z odnalezieniem morsa" i Kb Maroszka . Może podrzuci by fotki do redakcji „Skrzydlatej Polski” lub „Lotnictwa” ?Tego egzemplarz można nie rekonstruować, tylko traktować jako źródło do budowy replik (nieocenione źródło nieznanych dotąd szczegółów, ja np. mocowanie worka na łuski).Rączka km-u chyba była odlewana z aluminium.Ciekawe jest żebrowanie lufy jak rkm.28.Na marnych fotkach jakie były w literaturze dostępne cała lufa była gładka.Czyżby była to jakaś inna wersja km.wz.37.W literaturze piszą że wojska pancerne nie były zadowolone z ckm typu C4 i chciały by km był zasilany z bębna nie z taśmy.Zwracam uwagę ponadto na fakt, że waga km wz.37 to ok. 7 kg. a km wz.36 ok. 11,3 kg- zysk 3kg , przy większej ilości więcej udźwigu na amunicję.Na marginesie-Popiel pisał o projekcie wersji km wz.37 zasilanego z taśmy o jeszcze większej szybkostrzelności.Pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
honker Napisano 12 Grudzień 2005 Share Napisano 12 Grudzień 2005 sorry moj błąd,pisząc tamten post wiedziałem tylko o komorze. lufa jest orginalna ,jest też wiekszość części.nie wiem co jest z rurą gazową i chwytem,nie ma też listwy spustowej i nie wiem co z magazynkiem.pozd.marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gros Napisano 15 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 15 Wrzesień 2007 Do kompletu reszta szczeniaka .Ta lufa (wzięta z wz.28) to przeróbka dla lepszego chłodzenia.Pewnie nie jest to wersja fabryczna dla piechoty do obrony plot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
honker Napisano 16 Wrzesień 2007 Share Napisano 16 Wrzesień 2007 czesć Gros jeśli masz na myśli magazynek to znaleziony razem ze szczeniakiem drogą róznych wymian i zamian podobno wylądował w MWP-tyle powiedział znalazca.niewiesz czy nie znaleziono reszty brakujących cześci?może by dorobił na wzór.właściciel stwierdził że z miesiąc wolnego czasu i napewno by chodził jak zegarek".gdyby były częci zeszło by krócej.pozd.marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
losot Napisano 6 Październik 2011 Share Napisano 6 Październik 2011 cześć, była już u ciebie milicja po szczeniaka wiedziona tropem zamieszczonych fotografii?A tak na marginesie to jego miejsce jest w muzeum - pomyśl o tem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cryssmar Napisano 6 Październik 2011 Share Napisano 6 Październik 2011 Ło Matko Bosko Świętokrzysko! losot gdzieś spał przez te 4 lata?! Po co wypisujesz takie bzdury? Porszę o usunięcie mojego i losota postu, żeby tu śmietniska nie robić. Tagi odgrzany kotlet...feee Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
losot Napisano 27 Listopad 2017 Share Napisano 27 Listopad 2017 km wz.37 w muzeum w Tulehttp://topwar.ru/84736-nasha-pamyat-oruzheynyy-hram-tula-chast-1.htmlPost został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 16:57 27-11-2017 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gros Napisano 2 Grudzień 2017 Autor Share Napisano 2 Grudzień 2017 Losot dokonał odkrycia roku a może i kilku lat, nie było wcześniej fotki szczeniaka w takim stanie, wygląda na to że są 2 za wschodnią granicą. Ciekawe czy Rumuni nie zachowali egzemplarza z łosi które przejęli. powiększyłem poprzednie zdjęcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
losot Napisano 2 Grudzień 2017 Share Napisano 2 Grudzień 2017 tylko tłumnik płomienia patierali"http://falyosa.livejournal.com/3555502.htmlPost został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 18:40 02-12-2017 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
losot Napisano 3 Grudzień 2017 Share Napisano 3 Grudzień 2017 i jeszcze jedno ujeciehttp://antik-war.com/news/Tulskij-gosudarstvennyj-muzej-oruzhiya Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
losot Napisano 14 Grudzień 2017 Share Napisano 14 Grudzień 2017 http://babs71.livejournal.com/1010195.htmlwidok z prawej strony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kava Napisano 13 Październik 2019 Share Napisano 13 Październik 2019 Jestem modelarzem. Robię modelkę szczeniaka w skali 1/72. Mam pytanie: czy uchwyt ładowania był lewy czy prawy? Ponieważ na zdjęciach te pióra są po obu stronach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.