JoncaA Napisano 22 Listopad 2006 Autor Napisano 22 Listopad 2006 Ciierpliwosci. Artur 135 rysuje pracowicie (rysunki wagonu artyleryjskirgo i szturmowego właśnie sobie pooglądałem przed chwilą - są pyszne), zejdzie nam pewnie jeszcze ze dwa miesiące, ale będzie album o polskich pp we wrześniu 39. Nawet wydawca niezbyt się nam rzuca do gardła - woli poczekać i mieć coś lepszego niż efekt pośpiechu.Jak macie przyzwoitej jakości zdjęcia (tzn. nadające się do publikacji) i coś wnoszące - to udostępnijcie, bo sami wiecie, ze obfitości wielkiej nie ma i każde zdjęcie cenne.
Gebhardt Napisano 22 Listopad 2006 Napisano 22 Listopad 2006 Dajcie znac Panowie jak sie ukaze - chcialbym nadyc conajmniej 2 egzemplarze. Moj kolega Anglik zrobil bardzo ladny (na moje ignoranckie oczy w kazdym razie) model Smialego w skali 1/72 tylko wlasnie zabraklo materialow na wagon szturmowy wiec pozyczyl z innego pociagu inny typ wagonu :( . Chcemy model udoskonalic i wtedy bedzie mozna zrobic troche odlewow dla innych wariatow.
cieciwa Napisano 22 Listopad 2006 Napisano 22 Listopad 2006 Malpa, co to jest - to z kolami na tej platformie?I czy aby to nie jest juz w sluzbie" niemieckiej? Bo platforma mi przypomina Abstosswagen'a
malpa Napisano 23 Listopad 2006 Napisano 23 Listopad 2006 moze to byc wozek od flaka 20mm lub cos podobnego
kamamax Napisano 19 Grudzień 2006 Napisano 19 Grudzień 2006 Proszę o identyfikację naszego cudeńka...
bodziu000000 Napisano 19 Grudzień 2006 Napisano 19 Grudzień 2006 To ten z Poznania? Chyba tak, w takim razie temat był już parę razy poruszany, wystarczy poszukać.
sadyk Napisano 19 Grudzień 2006 Napisano 19 Grudzień 2006 Bodziu,nie jest to poznański.Raczej zpod Warszawy. Stawiam Kazuń......
bodziu000000 Napisano 19 Grudzień 2006 Napisano 19 Grudzień 2006 Mea culpa...Rzeczywiście to inny wagon, ciekawe...Wychodzi na to, że mamy w Polsce (?) sporo wagonów pancernych.
kamamax Napisano 20 Grudzień 2006 Napisano 20 Grudzień 2006 To jest wagon z Kazunia, stojący na terenie jednostki wojskowej. Muzeum WP się nim interesowało, ale chcieli żebyśmy im go dostarczyli.A oto kolejne fotki z detalami.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.