Skocz do zawartości

Dzisiejsze trafienia vol. IV

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 212
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Witam. Trafił mi sie identyczny guziczek w bardzo dobrym stanie. Ale w związku z tym że znalazłem go w pobliżu Góry Kalwarii ( a nie słyszałem żeby działo sie tam cos z udziałem Brytyjczyków ) mam pytanie. Czy to jest pewne że jest to guzik Armii Brytyjskiej? Co prawda z tyłu jest napis Smith & Wright Limited - Birmingham, ale może to zwykły guzik cywilny"?

Witam

O tym aby Armia Amerykańska walczyła na terenach Rzeczpospolitej też chyba nic nie wiadomo...
A jednak znajduje się także takie guziki.
Po wojnie wielu Naszych jeńców wracało z niewoli w różnych ubiorach i z różnymi guzikami...

Pozdrawiam

mysle szefie ,ze te i wiele innych takich guziczkow przyszlo do nas od wschodu bo z tego co slyszalem a nie interesuje sie IIwś.,to alianci zaopatrywali sowietow w wyposazenie. ale to z tym 'wielu Naszych jeńców wracało z niewoli w różnych ubiorach i z różnymi guzikami't tez jest niezle ;) pozdro

Ano złote zęby:-) Wyszły dwa-ciekawe w jaki sposób je zgubiono?
Z monet to wyszło tak: pruski grosz książęcy z 1699, szeląg elbląski Gustawa Adolfa, trojak litewski Zygmunta III, oraz trzy grosze pruskie 17(98?).
Co najlepsze wszystko to wyszło na odcinku około 100 metrów a drogi tam są baardzo długie.
Pozdrawiam
http://img97.imageshack.us/my.php?image=obraz648jl5.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie